Svar på kommentar

"hej!
jag undrar om man kan åka utomlands om man eventuellt har Ig i matte.
jag går också på dagy och funderar på att läsa ett halvår i europa men problemet är att jag kanske får Ig i matte, vad tror du rektorn kommer säga?
Mvh Linda"

Alltså, det beror nog helt på vilken organisation du åker med. Men jag tror inte det skulle vara något problem. Självklart är det ju bra om du försöker jobba upp betyget, men de betyg som du lämnar in är de senaste "fulla" betygen du fått. Alltså om du ska åka i år så lämnar du in de betyg som du fick sist. Eftersom vi inte har fått några hela betyg än så blir det alltså de från 9:an om du går i 1:an nu och så vidare.
Att åka utomlands ger dig också chanses att kanske ta igen. Du kan alltid välja att läsa matte, och i vissa skolor är det obligatoriskt.
Jag tror inte rektorn har någon tala i dina betyg, så att säga. Det enda han kan göra är att skriva på lite papper. De som ser betygen är organisationen och det är de som bestämmer. Eftersom du bara "kanske får IG" så kan det ju hända att du måste ligga i lite för att få ditt studieuppbehåll, men helt ärligt tror jag inte det är ett problem.
Ska du åka i år så börjar det ju bli ont om platser så det kan nog vara bra att kontakta dem så fort som möjligt. Är du osäker kan du alltid ringa till organisationen och prata med dem samt prata med din SYV, tror säkert att hon kan hjälpa dig.
Hoppas du fått svar på dina frågor, annars är det bara att kontakta mig igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

tack så mycket!!

2011-03-13 @ 18:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0