Läxor är ett brott! - Aftonbladet!

Kolla vad man hittade på aftonbladet då :) Värd att läsa :P

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article317506.ab

Dag 20 på Husarö - Konfirmationen

Så var det dags för konfirmationen. Hela förmiddagen gick åt till att packa och städa i stugorna. Av någo andledning behövde nästan alla plastpåsar att lägga saker i som inte fick plats i väskoran XD Sen kom alla familjer och det var nästan dirket dags för konifirmationen. Svårt att förklara den, man måste ha varit där. Men det var ganska sorgligt...
Sen var det picnic med familjen (i mitt fall släkten + Anna och Petra <3). Sen fick vi springa iväg och byta om och smikna oss till Liv och Fred. Sen var det dags för musikalen, det blev så otroligt bra! :) Vi var jätteduktiga.
I det alldra slutet sjöng ledarna igen och nu började alla verkligen gråt på riktigt. När det var slut sprang alla konfirmander + några ledare ut på bryggan och hoppade i vattnet och stod och grät och kramdes där... Mer än så tänker jag inte berätta :)

Sen blev det raka vägen till landet för mig.. fick dock inte åka ända vägen hem med de andra men en bit iaf, sen gick jag och Andrea av, så jag var inte den ända.

När vi kom till landet var det middag där och jag tillbringade mycket tid med Petra och Anna <3. Blev lite presentöppning och sen var det dags att sova.

En dag med blandade känslor: Sorg, kärlek, glädje och vänskap... <3


Dag 19 på Husarö

Sista dagen på Huarö :( Trist... Under hela dagen hade vi bara kul, lekte, badade och bara hängde med varrandra. Kramades gjorde vi forstås också :)

På kvällen blev vi indelade i grupper. Varje grupp gick till varsin stuga och satt och pratade lite tills det knackade på dörren. I min grupp var det: Jag, Jonte, Clara, Linda, Linnea, Mattias och Frida :) Nästan hela gruppen somnade inne i stugan :P När det knackade på dörren satte vi på oss skorna och följde med Nils som var utklädd. Där började korsvandringen. Tänker inte berätta så mycket om det, det är väldigt svårt att förklara och vill man uppleva det får man åka på konfaläger till Husarö. I slutet fick vi söta halsband med kors som ledarna hade gjort. Sen skulle vi gå upp till konfa salen. Där låg alla i en hög och grät medans musik spelades. Efter ett tag skulle Frida ha sitt tal, men hon grät så mycket att Hedvig fick läsa det i stället. Alla grät, killarna med. T.o.m ledar killarna grät, så gulligt. :'''''''''''''''''''''(

xoxo -Isabelle

Dag 18 på Husarö

Vi tävlade inom råden återigen, denna gången i en vattenfestival. Vi fick göra allt möjligt, bl.a vatten dans :)

Senare på kvällen blev vi tillsagda att konfasalen hade blivit en resturang och att bara kändisar får komma in. Alla fick gå till sina stugor och klä ut sig till kändisar :) Jag och Malin gjorde snygga Paris Hilton och Nicole Richie kopior (jag var Paris :P). Anna var Dileva, Hedvig var Miley Cyrus, Linnea var Jessica Alba, Anna och Hanne var olsen tvillingarna och Teo, Simon och Jonte var killarna i EMD XD

Vi blev bjudna på en jättefin middag och efteråt var det världens disco :) Men Dj Frizz som spelade en massa tysk techno ;) Men innan discot höll Augute ett jättegulligt tal och ledarna sjöng en härlig låt för oss på lägret.

Kolla in ;)

©"Här ute på Husarö, är det aldrig snö. Här skiner solen jämt, o vi drar massa skämt. Men att va konfirmand, kan va svårt ibland. Men ni kämpar på, fast vi är knäppa å. - Så här kan det gå
Teos axel hoppar ur. William diskar inre, men blir aldrig sur. Andrea fnittrar ihop med Anna. Christoffer hoppar hopprep så all tiden stannar. Linnea och Hedvig hamnar i Norrtälje. Jonte raka skallen istället. Anna D e så mysig så man kan dö. Ja det är sånt som händer på Husarö ö ö.
Adrian vet allt på dass. På isdans e Tom riktigt vass. Mattias kör tändstickstrick. O Sessan alla vykort fick. Siri är drottningen. Och var är Nico nu igen? Linda fick ett målbrott. Matilda skjuter hårda skott.
Men hörrni! Säger Clara varje dag. Amanda kämpar som man ska. Moviestars det är Louise och Hanna. Johan alltid mössan hari sin panna. Clara och Simon krigar med vatten. Ebbas gäng springer ut om natten. Sebbe spelar pingis för att få spö. Det är sånt som händer på Husarö ö ö ö.
Julia får sugmärken, fast hon försöker dölja dem. Auguste e från USA, så på svära e han riktigt bra. I liv o fred e Malin full. Isabelle seglar aldrig omkull. Hanne får en boll i mun. Och Anna jonglerar - som en kung.
Karin rycker när och skrattar. Ingen slår Ronja när hon rappar. Mårten slutar aldrig kämpa förstås. Och Frida vill spotta på oss. Ändå är vi glada alla daga. Här finns ingen som klagar. För här vill vi leva här vill vi dö. Ja, vi vill dö ute på Husarö ö ö ö"
Melodi: Umbrella.

Kopiera inte denna text, den betyder mycket för Husarö 2009 1:a! :) Var ledarna fått allt ifrån stannar inom lägret :P

 

xoxo -Isabelle<333


ZZZzzz

Håller på att somna nu så ska avsluta samtalet med Andrea och sen gå och lägga mig. Uppdaterar mer imorrn då jag troligtvis inte har något att göra om jag inte åker in till stan med Belle.

xoxo -Isabelle

ZZZzzz

Håller på att somna nu så ska avsluta samtalet med Andrea och sen gå och lägga mig. Uppdaterar mer imorrn då jag troligtvis inte har något att göra om jag inte åker in till stan med Belle.

xoxo -Isabelle

23-98-09

Just nu: Väntar på att skrivaren ska skriva ut schemat
Lyssnar på: Dear God - Jonas Brothers <3

Idag är det måndag och första skoldagen för mig. Började med svenska, lästimme så det var ganska lugnt. Började läsa på en ny bok som hittils (trots att jag ändast läst ca 50 sidor) är väldigt bra.
Sen var det matte, fick göra något slags prov för att se hur mycket man kan eller något sånt. Det var ganska lätt, fast han inte göra klart hela så gjorde klart det när jag kom hem. Så nu är det fixat och klart, får inte glömma att lämna in det på torsdag nu. :P
Vilken tur vi har som har fått två matte lektioner på varrandra, tredje lektionen för dagen var också matte, fast "special matte". Tro inte att det är för att vi är tröga eller något ;) Det är mer diskutioner och problemlösning.
Sen var det lunch, panerad fisk... as always...
Jag och Elin hade jour, och kom därför lite sent till fysiken, som är jätterolig.... eller inte. Läraren är helt... ehm... aa... Hon är lite speciell. Jag orkar bara inte gå igenom hela den lektionen -.-
Dubbel timme i engelska. Först med Jane som går på mammaledighet (igen ^^) snart. Diskustioner som vanligt, den här gången om "holidays". Sen var det med Hasse. Arbetade lite i Unit 5, inte mer än så.
Sen var det äntligen dags för sista lektionen, franska :) Vi arbetade i par och pratade om en bild typ.

Så var skoldagen slut, enligt min plan skulle jag stanna kvar ett tag i skolan och fixa till i skåpet, men orkade inte det. Tog bussen hem med Frida och räknade lite matte när jag kom hem. Belive it or not, men kag städade rummet också, orkade dock inte damsuga så får göra det imorgon om jag får tid över.

Kvart i 7 kom Elin och hämtade mig med vattenpistoler och hinkar i händerna. Sen åkte vi till Rösjön, täby sidan för att ha vattenkrig med scouterna. Dagens möte alltså - vattenkrig :) Det var riktigt kul, jag hade varit riktigt smart och glömt badkläder hemma så jag fick bli blöt i jeans och i t-shirt. Det värsta var att det slutade med att alla låg i vattnet :P Så lite blöt blev man -.- När alla hade bytt om satte vi oss i gräset och drafck varm choklad och/eller te och åt kakor, jättemysigt. :) Vi körde också någon rolig liten lek som de flesta hade kört på sina konfimrations läger, jätterolig :)

Nä, nu ska jag ta och lägga mig i sängen och läsa i nån timme eller något sånt.

xoxo -Isabelle

Hemma igen då...

Kom hem från Turkiet tidigt i morse, det var väl så där... Snacka om att ni har det kallt här :S

Självklart hade man önskat att man fick något välkommnande när man säger hej till några, men...

Vad som hänt i veckan :P

I måndags var jag med Petra, men det har jag redan skrivit om :P

I tisdags var jag med Linda. Vi hade skoj inne i stan. Linda fick bla en henna tatuering ;) Gick också till panduro och köpte makrém saker ^^

I onsdags var jag inne i stan igen, fast med mamma och fixade inför skolstarten. Sen var jag med Belle ett tag, var bara hemma hos mig och chillade ;)

I torsdags var jag med Anna ^^ Vi träffades inne i stan och gick upp til Åhlens city och tog en fika :)

I går, var jag i täby en sväng med mamma och brorsan. Packade också inför resan :)

I dag, fixat det sista och nu är det Turkiet som gäller ^^

xoxo -Isabelle

Bye bye ;)

Om några timmar åker jag! Farfar hämtar oss halv 3 och sen går flyget kvart i 6 :)

xoxo -Isabelle

Isabelles vecka ;)

Måndag:
Petra <3

Tisdag:
Linda <3

Onsdag:
Skolhandla med mamma
Träffa Petra på kvällen
Ev. Belle

Torsdag:
Anna <3

Fredag:
Ev. Malin <3

Lördag:
Ev. Belle <3
Turkiet!

Söndag:
Första dagen i Turkiet ;)


I have a dream...

Idag var Petra på besök. Vi satt och spelade gitarr och piano och fiol :D Haha, vi hade värsta konserten. Vi spelade också Sims 3, bara lite flummigt :P Mer än så gjorde vi faktiskt inte, tiden gick fort. :)

Imorgon blir det en dag med Linda :)

xoxo -Isabelle

Örsö 2009

Kom hem ifrån Örsö i lördags eftermiddag, men har varit så slut efter lägret så har inte orkat logga in på blogg förrens idag. Örsö är för er som inte vet ett jättemysigt läger Danderyds sjöscout kår har varje år (om de inte är något annat läger under sommaren).  I år var det disney tema, det märktes inte så jättemycket mer än att de va små disney bilder på resepten och när vi tävlade var det något av ett Robin Hood tema.

Förra året regnade det mer eller mindre varje dag, vilket det inte gjorde detta år. Det var bara de två första dagarna som det kom någon skur lite då och då. Vi var inte heller så jättemånga i patrullen så lagom med plats fick man i tältet. Förra året var vi 10 stycken, vilket var ganska trångt då det slutade med att vi låg 3½ personer på 2 liggunderlad :P Men det var mysigt ändå, i år låg vi alla på en halvan av tältet, utrymmet som var kvar blev packningens plats.

Barken gjorde ett asbra jobb med att sätta upp lägret, vi var klara med allting första dagen, var bara några små saker som behövdes fixas till. I år hade vi tältet på samma plats som förra året och likaså diskstället. Istället för en fyr-fot och ett bord på det, i år var vi ju itne lika många så vi satte en bänk på fyrfoten och använde kistan som en annan bänk. Vi fick också elda i år så det blev till att bygga spis av lera :) Det tog också en bra tid att sätta upp pressäningen som hände över lägret, Leo fick klättra upp i fyr-foten till slut och dra över den och vi andra fick stå på varsin kant och dra. Tillslut fick vi över det ;)

Micke lekte pyroman och eldade upp allt han fick tag på, det gick inte en måltigt utan att vi andvände T-röd eller fotogen till att tända elden som vi skulle laga maten på :P "x" antal gången blev soporna upp eldade också, då blev det en massa rök under presseningen och det blev värsta hash hyddan. Vi blev bara lite flummiga.

En av nätterna vaknade vi av att seniorerna var inne i vårt tält och satt och sjöng :S Lite förvånad blev man, inte blev vi så glada heller, bli väckta mitt i natten var inte så kul. Dessutom blev en annan P-scout (vår granne) bara lite sur på oss :P Hon började med att skrika åt oss att vara tysta, det var ungefär då seniorerna gick. Sen var det någon som sa något och hon skrek igen åt oss att hålla käften. Micke sa någon kommentar till det, kommer inte ihåg vad och helt plötsligt börjar den skumma tjejen rycka upp våra tältspikar så halva tältet flyger innåt, där blev vi arga. Jag, Micke och John (tror Leo var med också) gick ut för att sätta i tätet igen. Då står hon utanför och bara glor på oss, John säger något och helt plötsligt står hon och sparkar på honom :S Alltså, what??!! :?

En annan natt pratade vi med en av våra ledare om att gå en liten kvällspromenad, det är vanligen inte något som man får göra om man inte är senior, men det fick vi. Det var månklart och vi gick en bit neråt kajen. Vi satte oss på en lite brygga vi hittade och myste där ett tag. Det var bara lite läskigt eftersom John höll på hela tiden och skrämde mig :P Är så extremt lättsskrämd att jag tycker det är löjligt.

Natten efter det frågade vi om vi fick vara ute igen, detta var då sista natten. Det fick vi och vi gick till bryggan igen. Den här gången såg de som ägde bryggan oss och när vi hörde någon ropa blev vi lite små rädda. Men vi gick upp till dem och pratade med dem. Vi sa att vi var scouter och var på läger här och frågade om vi fick låna bryggan. Hon som bodde där märkte vi inte tyckte om den idén, han sa att vi fick vara där nere, men eftersom vi kände att hon inte ville att vi skulle vara där gick vi tillbaka till lägret och gick bort till badberget istället. Där låg vi på klipporna i månskenet och tittade på stjärnorna. Vi bade också, det var ganska mysigt, kallare än på dagen men det var helt okej :) När vi låg där på klipporna såg vi en massa stjärnfall, jag såg bara ett av dem men Lizzie såg runt 5 stycken :O Karlavegnen lysta jätteklart och vi såg flera sateliter. Sen kom seniorerna och satte sig på klipporna och spelade kort eller något sånt. Vi stannade inte kvar så jättelänge utan gick tillbaka till tältet och låg och myste där ett tag. Det slutade med att vi alla somnade i en stor hög.

På lägret finns det en massa priser man kan vinna. Förra året vann vi tävlingen, flaggan och läger hästen. Flaggan är ett pris för bästa patrull och läger hästen är för bästa läger. I år vann vi bara flaggan, men bara och bara. Flaggan är faktiskt det viktigaste priset. Egentligen vann vi läger hästen också. När David skulle dela ut den sa han ungefär: "...sen har vi den där patrullen som Barken som bara sparkar lite i gruset så växer ett läger upp..." Men eftersom vi bara är sista åringar fick Briggen läger hästen i stället, men som vi sa: "Mentaliskt sätt fick vi läger hästen, men symboliskt fick Briggen den". Briggen hade faktiskt ett bra läger, men vi hade lite bättre ^^

Tyvärr har mitt minneskort dampat sig så mina bilder från Örsö är typ borta eller något sånt :''''''''''(

xoxo -Isabelle

RSS 2.0