Dag 1 på Husarö

Tidigt på måndags morgonen fick jag och Petra vakna och packa ihop alla våra saker och sedan ta ner tältet. När allt var färdig packat sa jag hejdå till skolkamraterna och de lärare som var med på hajken och gick iväg för att möta mamma och pappa som skulle köra mig till Waxholm, där jag sen skulle ta båten ut till Husarö.

Vid bilen packades det om och sen var det raka vägen till Waxholm. 36 konfirmander skulle sitta på en båt i 3-4 timmar, de flesta gick på inne i Sthlm en timme tidigare. Vid Waxholm fick jag veta att det var två till som gick på där och inte inne i stan som de andra, så lite bättre kändes det. Dock pratade jag inte med dem, var väl lite nervös. Det visade sig senare att en hel skola skulle på samma båt, så lite kaos blev det när båten kom. Matilda hade gått på inne i stan så jag ringde henne och bad henne ta en plats åt mig.

När jag kom på båten lämnade jag av min packning och gick sen och satte mig hos Matilda. Hon hade då träffat en tjej som skulle på lägret, Anna (K). Vi satt och pratade e stund och började senare spela kort ^^ Efter ett tag började vi prata lite med två andra tjejer, Malin och Sessan (Sigrid). Spelade lite mer kort med dem och sen var vi framme. Husarö - här började våra liv på nytt. Här börjar minnena som vi aldrig kommer glömma.På den lilla kajen stod några av våra ledare bland annat Henrik, barfota med uppkavlade jeans och Elvis frilla :) 36 konfirmander skulle av med all sin packning, det blev kaos. Ännu mer kaos var det när några inte hade sina biljetter, vissa hade glömt köpa och andra hade tappat sina. Men det fixade till sig på något sätt. Medan de höll på med biljetterna gick vi andra upp till scoutgården med all vår packning. Väl uppe på gårdsplanen lade alla ifrån sig sina packnignar och tittade sig omkring och med vidöppna ögon. -När alla var uppe sätte sig alla i en grupp och det blev upprop, efter det blev vi indelade i grupper, som vi bodde med. De som kände någon eller några satte sig i en grupp och de som inte kände någon satt kvar, det var bara vi fem tjejer som satt kvar, alltså jag, Sessan, Anna, Malin och Matilda. Några av killarna satt kvar också. Vi fem tjejer hamnade i alla fall tillsammans på lägrets coolaste ställe, loftet. Jag, Malin och Anna bosatte oss på yttre loftete, medan Sessan och Matilda tog det inre. Vi fick senare vet att de två tjejerna som hade missat båten (XD) skulle bo uppe på loftet med oss :)

När vi hade packat upp och fixat lite var det dags att samlas ute på gårdsplanen igen för lite lekar, namnlekar såklart. Alla satte sig i en stor ring och så körde vi den klassiska namnleken. Den första säger sitt namn, den andra säger den förstas namn och sitt eget och så håller det på, alla har någ kört den så tror att alla förstår. Vi skulle också dela upp oss i par och komma fram till 5 saker som vi hade gemensamt och 5 saker som vi inte hade gemensamt.  

Sen var det middag (lunch, heter det i vanliga fall ^^). Då fick vi lära oss att här på Husarö säger man middag till lunch och kvällsmat till middag, eftersom middag är mid dag, alltså mitt på dagen. Vi blev placerade vid bord som vi senare under dagen skulle döpa :P Vid mitt bord satt (om jag kommer ihåg rätt); Jag, Nicolai, William, Ronja och Hanna. Ledarna bad oss stå upp och de började sjunga en liten sång:
"Glädjens Herre, var en gäst
Vid vårt bord idag
Gör vår måltid till en fest
Efter ditt behag
Amen"
Vi konfirmander blev lite små chockade och sa inte så mycket. Sen fick alla sätta sig ner och ledarna ropade fram ett bord i taget som fick gå fram och ta mat. Efter en stund ställde sig en av ledarna upp och frågade om någon ville backa. Backa? Ja, det var ordet för att ta mer mat, skumma saker som händer på Husarö ^^. När alla sen efter ett tag hade ätit upp skulle alla ställa sig upp och ta varandras händer. Och så sjöng vi (eller ledarna) ännu en liten sång:
"För de gåvor som du ger
Tackar vi dig nu
Gud som har för en vi ber
Prisad vare du
Amen"
Så var första måltiden slut. Alla samlades vid trappan för att få lite arbetsuppgifter. Har jag för mig rätt blev alla först indelade i råd. Ett råd är som ett lag. Det fanns Violetta, Vita, Gröna och Röda rådet. Själv blev jag violett. ^^ Det röda rådetblev köksråd, vilket betydde att de skulle diska efter varje måltid och ta fram saker till varje måltid. Mitt råd blev batik råd, då höll vi på med landet och lite allt möjligt, bland annat fick vi blogga. Det gröna rådet var dassråd, tror inte jag behöver förklara va de gjorde :) Och de vita rådet var beach-råd, som beach-råd hade man hand om beachen och gårdsplanen. Jag har för mig att det var så här, men jag kan ha fel :P Detta arbetspass (a-pass) var dock lite annurlunda. Det var egentligen bara köksrådet som gjorde de som de skulle, vi andra bar upp mat från kajen till scoutgården.

Sen hade vi vår första lektion. Lektionen leddes av våran coola präst Magnus. Coolar präst är svårt att hitta. Det var en vädligt enkel lektion där vi pratade om hur kristendomen påvärkar vår vardag och hur vi ser på olika saker.

Efter en lugn och fridsam, men ändå tanke skapande lektion var det kvällsmat, precis som vid middagen blev det sång och vi försökte följa med, även om det inte gick bra alls :P

Sen kom första rådskampen: Oorganiserad organisaionstävling (organisse, fast oorgaiserad så det skriker om det). det var allmänt galet. För det första fanns det bara två ledare som man skulle visa för, för att få poäng och de satt i mitten, i vanliga fall har man ju en för varje grupp ^^ Det var de skummaste uppdragen jag någonsin sätt t.ex. "Övertala ledar-Nils att han är en häst" XD, "Berätta en godnatt saga för ledar-Anton och väck honom sedan brutalt" XD Det var allmänt flummigt och vi i violetta ägde alla andra, vi komn sist XD Haha. Men jag tror att vi gjorde mycket mer än vad vi fick poäng för ^^ Vann gjorde de hemska vita laget som senare under lägret blev våra rivaler. :P

Sen blev det snabb tandborstning och sen samlades vi klara för sängen i konfasalen för kvällsbön. Det är någ det mysigaste som finns, i alla fall om du är på Husarö :) Vi sjöng några fina psalmer, hade ljus tända och ledarna läste en berättelse. Sen gick alla tysta till sina stugor och sov.

En första dag på husarö som gav många minnen och många nya kompisar. :)

xoxo - Isabelle <3


En tår som faller varje gång jag tänker tillbaka

Så är man nästan hemma igen :'( Är på landet för tillfället efter tre långa och underbara veckor på Husarö. Anna och Petra ligger och sover -.- Själv har man varit uppe sen 10. Jag kommer inte berätta om allt som har hänt nu, utan det får jag göra när jag kommer hem. Har en liten plan på hur allting ska se ut och orkar verkligen inte fixa med det här och nu.

Tårarna rinner bara jag blickar tillbaka på tiden ute på Husarö. Det har varit helt fantastiskt med människor runt om en som alltid är där. Jag känner verkligen att det här är riktiga kompisar som jag aldrig kommer glömma. När tiden är svår vet jag till 100% att de alltid finns någon att vända sig till, när jag har något att berätta roligt är tråkigt så finns det alltid personer som jag kan vända mig till och bara snacka pås om en galning.

Tre underbar veckor, som började med 36 okända personer, bara någon här och där som känder någon av oss alla men för det mesta var det helt nytt, och ett väder som bara gav oss regn och mera regn. Men inte var vi ledsna för det, visst gvar det ofta som man klagade på att det var kallt men alla höll humöret uppe.

Livet var mycket lättare ute på Husarö, det tror jag att många tycker, All den frihet att säga och känna vad man vill och våga visa vem man är. Ledarna som alltid ställde upp, både med fruktansvärd väckning och med underbar nattning. Alla de roliga lekar vi gjorde som gjorde att vi kom varandra närmare för var minut som gick.

De soliga dagarna kom och två varma veckor med stekande sol gav oss en hel del bränna, T-shirt - bränna för vissa och linne - bränna för vissa. Solen som tog tag i oss när vi låg på klipporna på Långholmen och den svala vinden som drog oss närmare varandra på hajken.

Husarö 2009 1:a, det finns så mycket mer som jag vill säga, så mycket mer jag vill berätta till ledare och konfirmander. Men det skulle bli alldeles för långt och ingen skulle orka läsa det. Det är svårt att hitta ett bra slut, hur ska man kunna sluta ett inlägg som det här? Jag vill säga en massa mer, men kommer inte på vad.

Ett bra slut är som sagt svårt, men för att tacka de underbara ledarna; Henke, Gustav, Louise, Krull, Magda, Emil, Emely, Miccan, Anton & Nils, är ett bra slut något som de alltid sa till oss: "Gör vad ni vill, men gör det med kärlek"

xoxo -Isabelle <33


Info :)

Jag kommer inte ha tillgång till dator under lägret men kommer att skriva ner lite av vad vi gör så jag senare kan lägga upp det i små blogg inlägg när jag kommer hem. Då till kommer även bilder :)

xoxo -Isabelle <3


Paus

Ja, det kommer ju att bli en liten paus nu när jag åker bort. Så här kommer sista inlägget förens om runt 3 veckor.

Idag, om drygt en timme åker jag och några från arbetslaget iväg på hajk :) Vi ska gå ynka 8 km, det är inget om ma genför med vad vi har gått med scouterna XD
På måndag morgon åker jag dirket från hajken till konfalägret, på Husarö ^^ Ska bli så kul. Där är jag i tre veckor. Konfimierar mig den 27/6 ^^

Ja, mer finns det väl inte att säga. Jag kommer att få mobilen var tredje dag och vill gärna ha en massa sms i inkorgen :) Kommer ringa lite då och då när jag har tid, promise :)

Aja, ni får ha det bra. Och till alla Friberga barn - ha en as bra skolavslutning på trosdag/onsdag! XD

xoxo -Isabelle <3


Backstage - Boston


Speeeded :P

Fick värsta energikicken från ingenstans.. trist bara att jag inte har något bättre för mig än att sitta och chatta med lite random personer. ^^ (A)

xoxo -Isabelle <33

Joe Jonas - Single Ladies, This is real shit, believe it or not ^^

Haha! Det här är helt sjukt ^^ Men jävligt bra :P <33


Last day at school

Idag var min sista skoldag =) Egentligen är det en vecka till men mitt konfirmationsläger börjar på måndag, så kan inte vara i skolan den veckan ^^ Förrutom att det regnat hela dagen och att jag fick värsta dåliga beskedet (vill helst inte berätta vad, de som vet är bara tre pers :P) i slutet av skoldagen, så kände mig as deppig och jag funderar över om mina kompisar tyckte att jag var sur eller något, iof var jag väl det men inte på dem :P

Det var iaf en extremt flummig dag. Först hade vi engelska, en i taget pratade betyg men läraren och vi andra "satt och spelade luffaschack" :P Tror inte det var någon som faktiskt gjorde det ^^ Andra engelska lektionen berättade vår lärare någonting, var inte där just då, men eftersom jag fick veta av en kompis att hon var gravid kanske det var det som hon berättade :P Troligtvis var det väl det :) Under resten av lektionen lekte vi en lek, vet inte rikigt vad den heter men alla har väl någon gång lekt "Kejsaren tycker inte om T (te), vad tycker han om?", fast vi hade att man bytte regel mellan omgångarna. Jag var den första i min grupp som visste regeln, min regel var att ordet skulle innehålla 5 bokstäver, sen hade de andra i gruppen regler också vid andra omgångar men kommer inte ihåg alla :P Sen var det biologi :) Vi såg på Juno, har ingen aning om varför vi såg på den under biologi lektionen, men :) Det är as bra, så det var inte något - alls ^^ Efter det var det mentor och jag var den enda som hade bakat :P Egentligen skulle alla ha gjort det, men :P Haha, Frida hade glömt sitt hemma och likaså hade Elin :P Lunch och sen svenska, pratade betyg där också, alla andra gjorde ingenting. :P Sista lektionen var matte, vi "kollade på film", vi hade vikarie. Han satte på en film på YouTube. Som "vi hade sett", den verkligen suger. "The History of Math" eller något sånt -.- Jättekul :P Nooot!

Fick skjuss hem av mamma ^^ Rövade bort Elin och Isabelle också :P Eller vi körde hem dem. När jag kom hem började jag plocka fram saker till lägret och hajken nu på söndag ^^ JAG FICK OCKSÅ EN GITAR! Nu slipper jag lånas brorsans junior gitar :P Fick också lite kläder :) Juste :P Vi har köte tält också, så nu har jag och Petra någonstans att sova söndag natt XD HaHa!

Tuesday

Idag är det tisdag, och det regnar ute :( Vet inte om det gör det just för tillfället, men det har det gjort hela dagen, verkligen hela dagen :P

Som vanligt på tisdagar är det sovmorgon till kvart över 9. Lundborg missade bussen idag, men hann i tid iaf :) Först hade vi matte, men ränknade bara några få tal. Läraren var inte i klassrummet och ingen annan ränknade :P Sen var det musik, det var väl ganska kul. Vi sjöng lite låtar, sommar låtar :P Ja, mer än så gjorde vi inte. Ja, sen var det lunch, inte myccket som hände där :P Efter det var det idrott, i en lektionssal :P Hade friluftsliv teori. Det var väl bra, men scout som man är kunde man det som vi gick igenom så lite små trist blev det :) Linda och Oskar skulle sätta upp ett tält på 5 minuter, det gick väl så där :P Elin och Johan skulle också tävla om vem som fick upp ett stormkök snabbast med förbundna ögon. Ofc, vann Elin ^^ Sen var det so, kommer inte ens ihåg vad vi gjorde :P, eller, jo, vi höll på och pratade om påföljder. Svenska, var det sen. Först hade Elin och Linda sin lilla redovisning och sen spelade vi ett spel i grupper. Jag vann! Det var ganska kul. Jag, Petra, Katrin, SG & Gustaf var i samma grupp. Efter svenskan var det franska. Hade lite repetion, klockan och från 30-60. Lärde oss också att räkna till 1000, att räkna på franska är ju lätt :P XD Vi pratade betyg också, jag kommer få MVG! =D Vår lärare hade värsta detaljerade utläggningen på hur bra jag arbetar och hur mitt uttal blivit så otroligt bra för att ha läst så kort tid och att det srkriftliga varit väldigt bra, sen snackade hon om att många har problemet att de är bra skrifligt men inte muntligt och tvärt om och att det bara är några få som klarar både två :P Dock tror jag att nästan alla bland mina kompisar som läser i min franska grupp är bra på båda, iaf tycker jag det =P

Varför använder jag mig av både såna här smilisar :) och såna här =)? Haha :P

Ikväll händer väl inte så jättemycket, ska på scouter lite senare, tror att vi ska städa stugan. I vanliga fall är vi nere och seglar nu när det nästan är sommar, men den här gången ska vi vara där uppe :S Men det bli kul :) Blir mitt sista möte som P-scout (kommer inte ihåg vad det nya namnet är :P) Åker ju på konfaläger på måndag XD YAY! Ska bli så jäkla kul, ser fram i mot det så mycket!

Det var väl det :)

xoxo -Isabelle =)


MTV Movie Awards

Innan jag börjar, är lite smått sur på svenska MTV... På hemsidan stod det att Movie Awards skulle visas nu några dar på efetermiddagen och inte alls i går kväll, men inte var det så. Så, jag, jag missade årets höjdpunkt.... -.- Kul.

Aja, här kommer de som jag tyckte förtjänade att vinna, de som jag därimot inte tyckte borde vinna struntar jag i. :P

Best Male Performance


 
MTV Shows

Breakthrough Performance Female Winner


MTV Shows


Best Villain Winner


MTV Shows

Best Song From a Movie Winner

MTV Shows

Generation Award Winner


MTV Shows

RSS 2.0