Day 281 & 282

Day 281 tisdag
Första skoldagen efter lång helg. Gick till andra, fjärde och sjätte perioden, sen blev jag excused från åttonde då min lite smått galna spanska lärare ville ha någon form av Goodbye för mig. Har i vanligtvis spanska femte perioden, och alltså då inte ens denna dag. Men då hon avskyr min klass och tycker vi är så jobbiga ville hon inte ha det då utan skickade ut excuse lappar till de hon ville ha där. Så vi blev typ fyra pers från min klass och så en annan random spanska klass där jag kände typ två. Men det var trevligt. Lärde känna lite nytt folk, bara några få dagar kvar nu, men ändå. Det bjöds på mat och tårta så inget att klaga över.
På kvällen var det Senior Awards night. Då vi enligt skolditriktet inte får graduate, inte ens vara med... eller vi får väl men den ligger i slutet av juni så det är i stort sätt ingen av oss som är kvar. Så ja. Senior Awards night. Med en fullsatt teater utan någon AC, awesome! Priser gavs ut till en hel del, eller ja... alla seniors som var där då de var de enda som var inbjudna. Sen fick alla vi Foreigners awards också. Eller... vi fick själva grejen som "diplomet" ska vara i, men det får vi inte förens sista skoldagen. It's all good.


Day 282 onsdag
Fick min yearbook idag. Fick den under tredje perioden och tänkte att det var toppen för då kan jag spendera mina tråkiga spanska lektion med att bläddre igenom den, men haha, var så många andra som ville se som blev att den cirkulerade runt i klassrummet. Min och två till. Ännu roligare var att ingen av oss som ägde böckerna fick se, men hade lunch efter så hel lugnt. Satt med Lisa, Nele och Bella och tittade igenom. Unde foto klassen signade Vartan, hel random liten kommentar, men riktigt fiffig. Många seniors, samt Lisa och Erica drog är iväg på Grad Nite nu. Hade ju varit kul om jag hade fått åka också, men nej. Även fast vi är foreign får vi inte åka. Eller seniors får ju... Aja, ingen mer depp om det. Fick ju i alla fall komma dit, två gånger till och med, även om det inte är riktigt samma sak. Vissa har ju inte ens lämnat staten så...

Kanske ändå

Det kanske är så att tiden är inne. Kanske är jag redo att åka tillbaka nu. Jag menar, det finns stunder då jag verkligen inte vill tillbaka. Men vad är det som stoppar mig från attt komma och träffa alla här igen. Det är Las Vegas, och om jag i hela mitt liv har klarat av att åka och besökt mammas värdfamilj ute på majsfälten i Michigan ska det väl inte vara några problem med att ta en tripp till Las Vegas. Jag kan inte förstå att jag har så många familjer. Min riktiga svenska, och så två underbara amerikanska, en ute på majsfälten i Michigan, en annan i öknen i Las Vegas. Det kanske inte är så dumt att få åka hem, för var dag då jag försöker intala mig själv att jag inte bara ska tillbaka till Stockholm, jag ska hem också så blir det inte lika jobbigt. Istället för att se allt det tråkiga med att lämna, försöker se det roliga att komma hem - desto lättare blir det. Om jag en dag i augusti kunde lämna allt bakom mig, varför ska jag inte klara av att göra det igen.
Har gått så länge nu och oroat mig för hur det ska bli att lämna allt. Sen... för lite mer än två timmar sen var det inte så svårt längre. Jag vill nästan till den svenska sommaren och kylan.

Senior awards night

Snart bär det av...

Day 279 & 280

Day 279 söndag
Det är alltid så fint väder här. Jag förstår inte! Även om det kändes lite som svensk sommar denna dag, dock var det lite väldigt varmt i solen, medans skuggan var mer augusti i Sverige liksom. Pratade med en massa folk från hemifrån, var ett tag sedan, nu är jag ju snart hemma så kommer att få se de flesta inom två veckor.

Day 280 måndag
Memorial day. Var väl inget jättespeciellt. Kanske är större om man faktiskt tar sig någonstans. Det var varmt, runt 30 - 35. Sola! Passade även på att dra upp bloggandet och prata med några favoriter hemifrån.

Vart kommer alla dessa besökare ifrån?

Under hela året här har jag haft antal unika besökare runt 30 - 35 varje dag. I vissa fall då det varit bloggtorka från mitt håll har det varit nere på runt 15. Nu, bara senaste tre dagarna har det gått upp. Är nu på typ 50 per dag. Vart är det min blogg finns som får alla att klicka på den? Eller är det bara så att folk har lust att läsa nu när allt det roliga börjar ta slut? ;)

Nej, men det är väl alltid 31 grader vid 9-tiden...?


Så sant...
"'Home is where you heart is'
My heart is in 2 different places, in 2 different countries, in 2 different continents, with 2 different sets of families, with at least two different sets of friends.
Does this mean that my heart is broken?"
-
Anna Helgesson

Inte varje dag men fäller en tår under nyheterna

Awwh...

Klockrent

Någon postade denna på en av utbytesstudent grupperna. Haha!

En sån där liten lista på saker jag skulle vilja göra...

14 dagar kvar... Och det här är vad jag vill/måste göra.

Måste:
 • Köpa en andra resväska eller resbag... bag är nog bättre
 • Skaffa såna där packpåsar så jag i alla fall har en chans att packa ner balklänningen
 • Ha något form av avsked
 • Skaffa t-shirts till brorsan

Vill:

 • Se en Circue de Solei show
 • Skaffa Las Vegas tröja
 • Umgås med alla
 • Sista shoppingtur med ett par vänner

Finns säkert så mycket mer, man detta är vad jag kan komma på nu.


Bak i arkivet

Tittade lite bak i tiden på den "vanliga" bloggen. Hittade till en stund då jag skrev random lagar som fanns i varje stat. Vid denna tid hade jag ingen aning om vart jag skulle. Så letade upp vad jag hade hittat om Nevada, och detta var det. Jag kan säkerligen tro att jag tyckte det var hel knäppt när jag såg det första gången. Men när jag nu tänker efter, jag menar, det är Las Vegas. Vad som helst kan hända, kan mycket väl vara så att någon en gång satt på en kamel på 95:an. Elko har jag ingen aning om vart det är. Finns en väg som heter det här i Vegas, och ja... har aldrig sätt någon gå på den :P

Nevada:
 • Det är olagligt att köra kamel på motorvägen
 • I Elko måste alla som går på gatan bära mask


Jag trodde detta var något alla hade...


Happy Birthday!


Dags att fylla dagarna med planer

Måndag - 28/5
 • Memorial day.
 • Förhoppningsvis bio med Yasmin.

Tisdag - 29/5
 • Reviewing B-day #1.
 • Spanska klass hejdå (sjukt random men klagar inte över att missa 8e perioden)

Onsdag - 30/5
 • Reviewing A-day #1.
 • Yearbook utgivning

Torsdag - 31/5
 • Reviewing B-day #2.

Fredag - 1/6
 • Reviewing A-day #2.

Lördag - 2/6
 • Jordans födelsedags fest.

Söndag - 3/6
 • Areagruppen hejdå firande.

Måndag - 4/6
 • Finals: Intro Bus. & Global Diplomacy

Tisdag - 5/6
 • Finals: Zoologi & U.S History

Onsdag - 6/6
 • Finals: Algebra 2 & Composition

Torsdag - 7/6
 • Finals: Spanska & Foto 2
 • Hejdå picnic med utbytesstudenterna på skolan
 • Sista skoldagen

Fredag - 8/6
 • Inga riktiga planer

Lördag - 9/6
 • Inga riktiga planer

Söndag - 10/6
 • Inga riktiga planer
Måndag - 11/6
 • Packningen måste vara klar eller nära inpå klar.

Tisdag - 12/6
 • Hejdå Las Vegas.
 • Påbörjan av hemfärd.

Onsdag - 13/6
 • Officiellt tillbaka i Stockholm...

Day 278

Spenderade lördagen ute i solen. Var ingen jättevärme... 25 grader. Haha, men hoppas på att det var den lilla vinden som gjorde att det kändes lite kyligare än vad det borde. Eller så har jag bara blivit van.

I have no words for this amazing experience
Day 277

För tredje gången idag skriver jag rubriken. Förhoppningsvis kommer inget annat upp som behöver läggas upp eller behöver en url som classring bilder eller betyg print screen. 

Gillar på ett sätt de sista veckorna innan finals. Man får lyssna på musik under varje lektion, det är relativt tyst och inga dumma frågor ställs. Under fotoklassen mounterade jag mina sista foton, så nu är alla 15 klara. Vet inte riktigt hur jag ska få hem dem alla utan att de ska skadas. Har ju 17 att ta hem, funderar dock på att lämna två av dem här då jag har dubbla. Eller så kanske någon där hemma vill ha dem. We'll see.
Och så här slutade jag min fredag: 

I've heard all of these during this year


Dagens I-lands problem

Vilken ring?


Day 272 - 276

Day 272 söndag
Vaknade inte förens runt 12. Tired. Spenderade resten av dagen ute/inne i soffor och stolar, halvt sovande, halvt vaken. 

Day 273 måndag
Hurra för att mitt hår fortfarande såg helt okej ut när jag vaknade. Att det håller efter två dagar, är rena miraklet med tanke på hur mitt hår aldrig håller något. 

Day 274 tisdag
Spenderade eftermiddagen med att göra evolutionary tree till zoologi lektionen. Efter 12 ihop tejpade A4:a papper, 9 olika markers, den gigantiska zoologi boken och min fina rosa anteckningsbok blev jag klar efter några timmar. Senare var det Glee dags. Sista gången. Blev ett gäng tårar. 

Day 275 onsdag
Kändes verkligen som om det var fredag. Snacka om depp när jag insåg att det bara var onsdag.

Day 276 torsdag
Det är galet hur många vikarier man har nu när året börjar ta slut. Tycker ju att det borde vara tvärtom, men näe. Hade återigen två vikarier under en B-day. Hörde av någon att många lärare tar ut sina lediga dagar då de inte får något för dem om de inte tas ut, så alla tar dem nu innan finals börjar. Vissa vikarier är ju lite små knäppa. Tror jag nämnde någon för ett tag sen också, men idag, sista lektionen hade vi en knasig person igen. Skrev upp en tjej för att hon satt med ryggen mot  tavlan, trots att vi bara lästa i en bok hela lektionen, och sen skrev han upp en annan för att han frågade varför hon blev uppskriven. Lite små knas.

Måste säga att jag älskar Remby. Det är så mycket roligare och enklare att ladda upp bilder nu - så var beredd på bild bomb från många håll och kanter.

Hawaii <3


Trying out Remby - Love it!


Fav' pics #1


I en sån där jobbig situation

Det är verkligen inte kul att ha ett gigantiskt blåmärke på knäet, som föresten inte ens är ett blåmärke. Bara svullet. Går varken att sitta skönt eller ha laptop i knäet. 
Kommer att bli en intensiv kväll med Evolutionary Tree som är due imorrn och säsongs finalen av Glee. Sista gången jag kommer sitta i vardagsrummet med Erica och titta på Glee. :/

Day 271 - The Prom. The Night.

Prom night. The Night. Best Night.
Hade så sjukt kul på prom. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas få fram allt i ord. 
På morgonen var det duscha och på med shorts och tank, och sen åkte jag och Erica till hennes frisör/vän för att fixa håret. Med extensions, en massa hårsprej, pins och Jack in the Box blev vi superfina i håret. Sen var det hem igen. En supersnabbis, endast för att hämta klänningar, skor, smycken och smink. På vägen till Ericas föräldrars hus hämtade vi Inga. Väl där var det smink som var det som gällde och sen klänning dags. När allt och alla var klara åkte vi till Aliante park och tog foton med Liisa, Antonia, "T", Wencke, Nele, Sarah och lite mer folk.
Efter att vi tagit foton åkte vi (jag, Inga, Liisa, Antonia, "T", Wenche, Nele & Ilka) och åt middag på en pizzeria. Var supermys. Då vi blev klara ganska mycket tidigare än vad vi hade trott, åkte vi hem till Wencke och "T" en snabbis. Smink och hår tillfixades och kaffe dracks. 
Inga värdpappa hämtade upp oss, blev bara jag och Inga i den bilen, och så bar det av till the Grove och prom. Vi åkte lite vilse på vägen men kom tillslut fram. Var lite kul att se alla lärarna och så. För ett år sen hade jag tyckt det var så skumt att ha sina lärare på prom, jag menar, även om jag älskade lärarna jag hade i 9:an, i alla fall de flesta, skulle jag aldrig drömma om att ha dem på vår bal. Men nu, helt normalt, kanske för att lärarna här har så mycket bättre relation med eleverna än vad de har hemma. Erica var en av de som var där, vilket faktiskt var lite kul. Lokalen var supermys, de var inte jättemycket dekorerat och temat: "A Trip to the Stars" var inte jättetydligt. Men lokalen det var på gjorde allt så bra att det inte märktes. Musiken var okej, inte samma som vi brukar ha hemma, men var kul. Hade en fantastisk dag! Så kul! 
När prom var över åkte vi, i stort sätt samma gäng som i början, till the Stratosphere. Resan dit var typ höjdpunkten av dagen. Sju underbara personer, en van, hög musik, sång, och den underbara amerikanske freeway. Vi åkte upp och hängde där uppe ett tag. Tog en massa bilder och tittade på utsikten på vår amazing stad. Kom hem någon gång runt kvart i 1. Öppnade och det luktade spya i hela huset - en av hundarna. Great. Och så slutade bästa kvällen.Day 267 - 270

Day 267 tisdag
Hittade prom skor på måndagen, och sen var den linedancing - sjukt kul! Vi dissekterade... fågel... under zoologin. Supermys. Bläha :/ 

Day 268 onsdag
Köpte äntligen prom ticket och yearbook. Yearbooken kommer ju inte förens senare, men har i alla fall beställt den då, så behöver inte tänka mer på det. Superbt! Efter skolan åkte jag och Erica iväg och köpte extensions. Så sjukt billigt här...

Day 269 torsdag
Spenderade lunchen inne i fotorummet för att göra klart lite saker. Klassen som var där då var hel galen. Haha, inte alls van vid sådant högt ljud. Lite skillnad på foto 1 och min foto 2-4 klass kanske. Efter skolan var det hem. Erica åkte iväg och hittade skor och hämtade Jordan, samt stannade till på Sonic och köpte drickor. Awesomeness! Sen var det iväg till Art Festival på skolan. Alla mina tre inlämnade foton var uppe! Stod ett litet tag och hjälpte Inga sälja kakor för sin food and nutrition klass.

Day 270 fredag
Var Senior assembly idag. Bildspelet som visades var superfint. Hade två subs idag. Den första skrev upp en kille, eller ja... ringde till dean office för att säga att en kille inte uppförde sig korekt. Vad hade han gjort? Han skrev inte på attendance listan. Vad spelar det för roll liksom? Är väl upp till honom om han vill vara där eller inte. Gillar inte den vikarien alls, så himla löjlig och går verkligen upp i folk face. Konstant. Om någon säger något till honom tror han att det är något dåligt och trycker upp fejset två cm ifrån person och frågar vad denne sa. Who cares? Den andra var mycket mer chill. Thank God. Efter skolan åkte jag och Erica iväg och spray tannade. Ready for prom.

Day 264 - 266

Day 264 lördag
Spenderade större delen av dagen ute. Var i solen i knappt en timme och fick värsta brännan. Lol. 

Day 265 söndag
På kvällen åkte vi till Marks och var där i stort sätt hela kvällen. Var i poolen och hade barbeque middag. Skypade med mamma, mormor och pappa också.

Day 266 måndag
Hade prom kris under Global. Men tror att jag och Inga har fixat upp det igen. Hoppas det fungerar i alla fall. Ska om en halvtimme åka iväg och försöka hitta prom skor och sen ska vi (jag, Inga, Erica, Iiris & Ada) iväg och dansa linedance. Ooooh.

Day 257 - 263

Day 257 lördag
Som en helt vanlig zoology elev spenderade jag ett antal timmar med en massa insekter och några knappnålar. Helt normalt, right? Åkte på kvällen över till Ericas föräldrar och hängde vid poolen med Erica och Lisa ett tag innan det var hem igen. Var cinco de mayo, med en riktigt stor måne. 

Day 258 sondag
Ännu mer insektsprojekt arbete. Identifierade alla 30, tog ett antal timmar, men blev klar. Nu behövde jag bara pinna alla och sen nästan klar.

Day 259 måndag
Hade vikarie i spanska, vilket var dagens höjdpunkt typ. Annars en vädligt tråkig dag.

Day 260 tisdag
Kom hem och började pinna alla labels till insektprojektet och dekorerade sedan. Spenderade hela eftermiddagen och kvällen med 30 insekter och en vit collectors frame. Alltid lika kul. Blev riktigt sugen på att börja med scrapbooking... LOL.

Day 261 onsdag
På morgonen var det att släpa med sig stora lådan till skolan. Eller stora och stora. Var kul när folk konstant kom in i klassrummet innan klockan ringde och lämnade sina insektsprojekt. Vissa failade stort, andra had mer än vad som behövdes. Riktigt äckligt.. :/

Day 262 torsdag
Spenderade hela dage, från 6.50 - 1.25 i samma klassrum, eller rum mer exakt. Hade UN stimulation med Global klassen. Lämnade rummet för tre minuter, that's it. Slapp i alla fall alla lektionerna. Var faktiskt ganska så kul. Förslag som att Portugal, Canada och Chad skulle ta över hela Afrika kom fram - ett så kallat Burger King förslag.

Day 263 fredag
Fick bästa idéen för fotoprojekt under dagen som det lades en del tid på. Dock är det inget som fungerade att göra i Elements, så vet inte hur jag ska hinna klart utan att arbeta hemma också. Nu har i och för sig nya Photoshop CS6 kommit ut så ska försöka se om jag kan få ner provet på den så jag har skolan ut.

Are you ready?

‎"A year has passed and now we stand on the brink, of returning to a world where we are surrounded by the paradox of everything and yet nothing being the same.
In a couple of weeks we will reluctantly give our hugs and, fighting the tears,we will say goodbye to people who were once just names on a sheet of paper to return to people that we hugged and fought tears to say goodbye to before we ever left.
We will leave our best friends to return to our best friends.
We will go back to the places we came from, and go back to the same things we did last summer and every summer before.
We will come into town on that same familiar road, and even though it has been months, it will seem like only yesterday.
As you walk into your old bedroom, every emotion will pass through you as you reflect on the way your life has changed and the person you have become.
You suddenly realize that the things that were most important to you a year ago don't seem to matter so much anymore, and the things you hold highest now, no one at home will completely understand.
Who will you call first?
What will you do your first weekend home with your friends?
Where are you going to work?
Who will be at the party Saturday night?
What has everyone been up to in the past few months?
Who from school will you keep in touch with?
How long before you actually start missing people barging in without calling or knocking?
Then you start to realize how much things have changed, and you realize the hardest part of being an exchange student is balancing the two completely different worlds you now live in, trying desperately to hold on to everything all the while trying to figure out what you have to leave behind.
We now know the meaning of true friendship.
We know who we have kept in touch with over the past year and who we hold dearest to our hearts.
We've left our worlds to deal with the real world.
We've had our hearts broken, we've fallen in love, we've helped our best friends overcome eating disorders, depression, stress, and death. We've lit candles at the grotto and we've stayed up all night on the phone just to talk to a friend in need.
There have been times when we've felt so helpless being hours away from home when we know our families or friends needed us the most, and there are times when we know we have made a difference.
Just weeks from now we will leave.
Just weeks from now we take down our pictures, and pack up our clothes.
No more going next door to do nothing for hours on end. We will leave our friends whose random e-mails and phone calls will bring us to laughter and tears this summer, and hopefully years to come.
We will take our memories and dreams and put them away for now, saving them for our return to this world.
Just weeks from now we will arrive.
Just weeks from now we will unpack our bags and have dinner with our families. We will drive over to our best friend's house and do nothing for hours on end.
We will return to the same friends whose random emails and phone calls have brought us to laughter and tears over the year.
We will unpack old dreams and memories that have been put away for the past year.
In just weeks we will dig deep inside to find the strength and conviction to adjust to change and still keep each other close.
And somehow, in some way, we will find our place between these two worlds.
In just weeks.
Are you ready?"....

Day 249 - 256

Day 249 fredag
Var mindre kul att vakna men släpande iväg mig till skolan i alla fall. När jag kom hem tog jag en liten sovstund, medan Erica åkte iväg och hämtade Rachel. Senare på kvällen åkte vi iväg och åkte skridskor på Fiesta. Gick förundransvärt bra, med tanke på att jag inte åkte på ett år och ofta har stora problem att åka i sådan "hyre skridskor". Ramlade en gång och dunkade knäet hårt i isen, är fortfarande lite messed-up.

Day 250 lördag
Hade en film dag. Åkte till Santa Fe med Rachel, och såg först Hunger Games igen. Efter den bestämde vi oss för att se en andra film, så vi sprang över gatan till Panda Express, åt lunch, och sprang sen tillbaka och köpte biljetter till the Lucky One. Hunger Games kommer alltid vara den bästa, men måste säga att Efron var helt underbar i Lucky One också. På kvällen var vi först på middag med utbytesstudenter från Idaho, och sen var det till Kevins party.

Day 251 söndag
Pluggade i stort sätt hela dagen. Var ingen super bra dag...

Day 252 måndag
Back to school, börjar bli så skol trött nu. Men är inte allt för långt kvar. Hemma var alla på valborgfest och hade kul. Hängde nere vid Kvarnis och såg på den värmande elden och de färgglada förverkerierna. När jag kom hem jobbade jag på insekts projektet... jippi.

Day 253 tisdag
Hade konstigaste spanska lektionen hittils, och det säger en del. På dörren till klassrummet stod det på en lapp att vi alla skulle till biblioteket. Där satt vi sen i 80 minuter och skissade på en husplan. Vad vi skulle göra med den som kom vi inte till... So confused. På kvällen väntade jag på Erica i evigheter innan jag bröt löftet och satte på Glee utan att hon var med. Random.

Day 254 onsdag
Har ingen aning om vad jag gjorde när jag kom hem. Troligtvis nada. Väldigt intressant dag.

Day 255 torsdag
Efter skolan åkte vi (jag, Erica, Iiris och Fan) till Exotic Pet Shop. Köpte insekter - kul! Efter en lång stund där åkte vi snabbt iväg till USwirl innan vi hämtade Jordan. Sen så var det hem igen, stoppa insekterna i frysen och hoppas på att de ska dö så fort som möjligt... blä... mår inte så jättebra efter att ha dödat dem.. :/

Day 256 fredag
Stannade kvar i skolan i vad som kändes som en evighet, bara för att gå på Culture Festival, som vi var tvungna att gå på om vi ville ha de poängen i Global. Alla som var där av oss gick endast för maten typ, och efter 2 timmar höll de fortfarande på med tråkiga uppträdanden. Så många av oss gick därifrån.

RSS 2.0