Hemkomst

Lär väl bli något av det sista som skrivs på denna blogg. Kommer självklart att fortsätta på andra "vanliga" bloggen, men här kommer väl detta att sätta stopp för allt. Det är trots allt över. Kommer alltid att komma ihåg alla personer som gjort det senaste året så undebart, och alla saker jag har varit med om kommer jag aldrig att glömma bort.

När vi klev av planet gick vi allihop tillsammans så långt vi kunde. Sen gick vi och hämtade vårt bagage. Jag och Angela tappade bort de andra men vi fick vårat och slängde upp våra supertunga väskor på vagnarna. Sen var det sags för de nervösa stegen ut från den internationella marken och in i Sverige. Vet inte rikigt vad som hände när vi svängde runt hörnet och kom ut, men helt plötsligt hade jag Petra runt halsen. Bästa välkommandet någonsin. Linnea var där också. Att få se dessa tjejer betydde så mycket. Sen var mamma, pappa och Jeppe där (no way), samt mormor, farmor och farfar.
Åkte hem, kändes lite konsitgt... Allt är så grönt liksom. Kom hem och tog en snabb dusch innan det var lite lunch. Eller nåt, kommer inte riktigt ihåg. Frukost kanske det var. Sen... ehm... åkte till Täby har jag för mig, och sen till Coop. På fredagen åkte jag till skolan för att snacka med SYV om hösten. Fick se klassbilden och allt. Sen kom Petra och så gick vi runt i skolan och försökte hitta en dator som fungerade. Hade glömt bort att inget är blockat här, Facebook, Google, allt går att gå in på här. Inte som på Legacy där det mesta var blockat. Hittade dokumäntet hon behövde och sen drog vi ner till Sätra äng. Där var bryggan borta... Så vi stack upp till pizzerian där vi bestämde oss för att gå några steg till höger för att äta sushi istället. Yum! Åkte sen hem till mig... Spelade lite Mario Kart och sen stack vi till Petra för att hämta lite saker inna vi åkte upp till Mörby. Gick och hyrde filmer. Nya Sherlok Holmes, New Year's Eve och Footloose. Köpte även en mass frukt som vi sedan gjorde fruktsallad på. Var en ganska så grym kväll. Lördagen var också den helt okej. Och idag, söndag, spenderade jag morgonen nere på vallen i regnet och satte upp allt inför fotbollsveckan. Kalet kallt, kalet mycket regn, men hel kul. Har tjejerna med tjejerna i år igen. Sen kom jag hem, värmde mig, sov en stund och åkte sen in med mormor till stan. Gick igenom alla hennes väskor och sånt, sen åkte jag från stan till Petra och såg New Year's Eve, eftersom vi inte såg den i fredags. Blev en liten mysig eftermiddag, älskar den filmen! Sitter nu och känner att det kanske är dags att fundera på sängdags. Klockan är bara tio, men att vara nere på planen med ett gäng tjejer 6-12, är inte något som spar på energin direkt.

Day 295

Absolut, absolut sista timmarna. Gick upp runt halv 3. Packade ihop det absolut sista och bytte om och sen var det raka vägen till flygplatsen. Sa hejdå till Erica (lite tårar... :/) och började sen köa för incheckning. När jag hade stått där ett tag sa de att alla som skulle rese internationellt någon gång under resan skulle behöva checka in inomhus. Så behvöde nu flytta mig med två stora resväskor, en carry on, en jacka, och handväska (som var relativt stor och fullpackad). Fick sen stå i kö inne, tilllslut kom jag fram men då sa hon att hon inte kunde skicka bagaget hela vägen utan jag skulle vara tvungen att hämta upp det i New York och checka in igen. Fun!
Så var det på planet från Las Vegas till New York, från favorit staden till andra favorit staden. Satt dock på McCarren i en bra lång tid. Piloten sa bokstavlig talat: "We're missing 50 pounds of fuel... we don't know where it is. So we need to figure that out, it may take a while." No shit Sherlock! Så tillslut kom vi iväg. Var då ungefär en och en halv timme sena. Kom till New York och cirkulerade i luften i säkert 40 minuter inann vi landade. Så fick stressa ner till baggage claim, som var omöjlig att hitta. Sen tog det evigheter innan bagaget kom, samt att pengarna på min telefon tog slut. Fick det tillslut och skulle då försöka få med mig allt igen, var dock en mycket längre väg, plus att jag var stressad. Fick hjälp av en snäll liten person på flygplatsen som hittade en vagn till mig, fanns där men man behövde betala... Så fick i alla fall en och fick sen hjälp att komma dit jag skulle. Superawesome person alltså! Kom fram och lyckades få ihop allt där. När jag checkade in väskorna så var det ju avgift för extra väska, samt att en var grymt övervikt. Så tillsammans skulle det bli $160, precis som det varit i Las Vegas. Men av någon anledning bestämde hon sig för att skippa de $100 och bara dra $60. Och nej, det var inte det att hon "glömde". Sen hade tydligen hela New York problem med internationella banker så tog en evighet att dra av pengarna från kortet. Var inte alls många av oss utbytesstudenter som behövde betala fullt pris. Gick till gaten för att se om jag kunde träffa på Matilda, vilket jag gjorde. Hon satt med någon tjej från Finland hon träffat. Hörde att de pratade om Köpenhamn i högtalarna och hörde gaten, så tänkte gå dit för att se om Frederik var där. Det var han! Så kul! Träffade även en annan dansk tjej som vart i Las Vegas hon med. Stod där en stund innan jag gick tillbaka till Matilda. Efter ett tag gick vi alla över då finskan skulle till Köpenhamn med.
Så var det dags för mig och Matilda att boarda till Stockholm. När vi var vid våra platser (nästan längst bak) satt Ida där, likaså gjorde Angela. Samt fyra andra utbytesstudenter. Så grymt att vi alla hade blivit placerade på samma ställe. Var så kul att se alla. Och jag menar, jag och Ida som var i Las Vegas tillsammans visste inte ens att vi skulle vara på samam flyg från New York. Det måste ha gått många flyg från Las Vegas de senaste 24 timmarna. Flygresan var så lång, såg på Journey 2, den där filmen med tjejen och de två specialagenterna och lite annat smått och gott. Kunde verkligen inte somna.
När vi nästan var framme och blev informerade om att det var mulnigt och 12 grader i Stockholm, var vi en hel grupp som inte var så glada. Jag menar, vi som skulle stanna i Stockholm hade spenderat 10 månader i Las Vegas, Florida, South Carolina & California. Inte några svala stater/städer direkt.

Day 294

Sista dagen i Las Vegas. Tog det väldigt lugnt på förmiddagen. Sen åkte Erica iväg och köpte en sån där liten pool. Så började fixa med den. Åkte iväg och sa hejdå till Billie, samt åkte till CiCi's och åt middag där med Kevin och lite folk. Spenderade resten av kvällen med att bygga ihop poolen och titta på High School Musical 2. Sen var det dags för sista natten.

Day 293

Söndagen spenderades i stortsätt bara vid Lake Mead med Erica, Jordan, Inga, Shanna och Bobby. Körde först i typ en timme för att komma ut från ökenen. Sen var det ner med båten i vattnet. Inte riktigt så som vi brukar göra här. Kanske för att vi ofta sätter ner den en gång i vattnet och sen låter den ligga under säsongen... här lägger man i den varje gång man går ut. Så det var båten på flak och sen ner med bilen i vattnet. Var ramp och hela skiten. Intressant må man säga. Var ute hela dagen. Solade i båten, badade, hängde i badringar. Hade det allmänt mysigt.

Day 292

Började sista helgen med en liten sovmorgon och sen en shoppingtur till Meadows med Rachel. Köpte ny resväska, större än den jag redan hade, så nu skulle allt få plats.

Day 291

Sista fredagen i Las Vegas. Julia, från Tyskland som jag träffade på Hawaii, was in town, på en sån BeloUSA resa. Så jag, Frederik och Julia gjorde upp lite planer för att ses. På kvällen blev jag upphämtad av Freddie och hans två kompisar, en från Venezuela och andra från Brasilien, och så åkte vi in till the Strip. Gick runt lite kort vid Bellagio innan de kom. Såg showen två gånger, alltid lika spännande. Sen när vi såg bussen komma och köra in i garaget så hittade vi vår egen väg dit. Har saknat Julia något enormt, så var så härligt att se henne igen. Träffade också en tjej från Island som även hon hade varit på Hawaii samtidigt som oss, samt en av våra Belo personer. Vi hade bara en timme, men gick runt. Försökte gå till Mirage för att se på vulkanen, men... var lite för sena. Sen när Julia behövde vara tillbaka vid bussen kom Erica och hämtade upp oss, och så slutade en riktigt fin kväll i Las Vegas.

Skulle lagt upp bilder, men bilderna togs av Julia, som inte lagt upp några ännu.


Talk about stressing

Är mycket som är på gång nu alltså. Tyckte det var mycket man skulle göra i augusti innan man åkte. Men sitter nu med fyra pers och försöker göra upp planer inför samma kväll. Måste nästan byta sms signal... DAMP!

What they are doing to us...

... should be illegal. Hur är det meningen att vi bara ska lämna allt så här bakom oss?

Day 290 - It's all bittersweet

Absolute last day of High School. Kommer aldrig mer att gå in genom Legacy dörrarna... Hade första examet i spanska. Då jag, liksom alla andra i klassen, inte bryr mig ett dugg, läste jag knappt frågorna, markerade bara lite random a,b,c,d. Har ändå typ 150% i klassen, så kan få 0% och fortfarande ha över 100%. Sen var det foto. Sista gången :( Inte fick vi heller alla gå ut när klockan ringde, utan varje klass blev eskorterade av lärare/hall monitor, ut ur skolan, som sen var låst i en halv timme innan någon kunde komma in. Detta för att det inte skulle bli några bråk eller något sånt.
Efter skolan så gick jag och Inga till Target och köte saker till picnicen, haha, Fruitsnacks och Gronola bars. Stopp vid Starbucks också, tydligen så finns bästaste Cocunut Mocha Frappuchino, på Secret Menu på alla Starbucks utanför Hawaii. Så blev så excited när jag fick en liten känsla av paradiset. Träffade Lisa och Bella där och sen bar det av till Seastrand park. Jag, Bella och Lisa fick skjuss av T, medan Inga cyklade. "Like Mexicans" satt vi i the trunk. Citatet kom från Lisa, så vad kan man säga, det vi tror är sant. Haha, mexikanare har yttrat sig. Nej, men det var sjukt kul. Var sen i parken i några timmar med ett gäng härliga personer.

Last day

Förbereder mig för sista dagen i Legacy. Så konstigt, nu lämnar jag mitt High School liv till nästa gäng utbytesstudenter. Depression mode.

Day 289

Today is wednesday. Hade finals i Algebra först, vilket var sjukt svårt, chansade på det mesta. Skönt att det verkligen inte betyder något. Hade composition sen. Kortaste testet - bara 45 frågor. Vet inte riktigt hur det gick, kändes inte som om det var så jättesvårt.
Efter att klockan ringde gick jag till min finaste mentorship lärare - Mrs. Armstrong. Så himla gullig, kommer sakna henne. Gav henne en liten Sverige souvurnir och fick henne att signera min yearbook. Efter det gick jag ner till Valdez för att hämta certifikatet som alla utbytesstudenterna får. Vi blev dit kallade under första testet, att gå när vi var klara med provet, men då hon hade givit ut några märkte vi att signatur från rektorn saknades, så hon tog tillbaka alla och fixade det. Sen gick jag hem med Inga. Tog typ... lång tid. Haha. Fick i alla fall en liten solbränna, wihu! Känner att jag har failat lite med brännan. Jag menar, har haft sommar här sen i April, och har ingen rejäl bränna alls. Har väl i alla fall fått basen.

Krokodiltårar

Eller ja.. nästan i alla fall. Började packa idag, eller försökte i alla fall att se hur mycket jag kunde få plats i en väska, utan övervikt. Har fått ner de mesta av kläderna faktiskt. Gör det inte särkilt mycket lättare för mig genom att lyssna på Graduation albumet från Glee. Hemskt! Bästa sånger ever, och passar precis in på mina närmaste dagar. Gosh, första kvällen på ett tag jag kommer gråta mig till sömns. Varför ska det vara så svårt att säga goodbye?
 

Tjejen som har börjat ta tag i saker

Yes... jag packar. Just nu försöker jag bara se hur mycket kläder jag kan få plats med i den resväskan som jag redan har. Än så länge ser det ganska bra ut. Vet inte riktigt om jag vill packa alla kläder i denna (eller i alla fall så långt det får plats) och sen resten av kläderna och prylarna i den andra som jag inte skaffat ännu. Dock ska ju balklänningen ner i den andra, som inte finns ännu, och den lär ta lite plats. Även om jag hittar såna där fina påsar. No, back to work.

Day 286 - 288 (Första inlägget från "nya blogg.se")

Day 286 söndag
Snacka om mycket på gång. Har inte haft många helger då det har varit så här mycket. Spenderade sista dagen på helg med alldeles för fina människor. Någon gång runt 2, eller... 2 precis, kom Sammi över då hon skulle sitta barnvakt samt skjussa mig till Kellys för ICES partyt. Runt 3 drog vi iväg. Kom till Kellys och första jag såg var Frederik, som jag inte sett sen Hawaii btw, så det var kul. Gick in och hälsade på folk. Träffade Agi, som jag inte heller sett sen Hawaii och Ida som jag inte sett på hur länge som helst. Sen kom Ondrej, Iiris och svenska Ida också. Barbora kom senare, som jag inte sett sen i vad... november? Var så sjukt kul att träffa alla igen!! Pratade med fin, fina gänget från 3 till typ halv 7. Kan inte riktigt förstå att jag troligtvis inte kommer se dessa personer igen. Kommer med stor sannolikhet att träffa Iiris igen, och Frederik. Men de andra, som alla slovaker; Barbora, Agi och Ondrej. Hur ofta drar man ner till Slovakien bara så där? Inte så ofta. Och vet inte hur många det är som är taggade på att ta en semster dit ner. Anyway, hade så sjukt kul med finaste area gruppen, trots att jag bara snackade med hälften typ. Men varför hålla på att skapa en massa nya starka band när det är en vecka kvar?
Jag och Iiris fick skjuss från Ondrejs bror och hans kompisar. Bilen blev lite full så Ondrej fick ta bakluckan. Älskar att åka bil här, musik på högvolym, galen heter i bilen och utanför... Om man ändå hade så här kul i Sverige. Kom till Iiris's och hade middag där med famlijen och Ashley, Bo och Diana, och såklart Lisa. Billies scampi, så underbar. Älskar hennes mat, kan inte vänta tills den dag då jag kommer tillbaka.
Day 287 måndag
Sista hel dagen i High School. Sista gången jag kommer vara i Legacy efter 11... hm. Hade finals i business och Global Diplomacy. Så kommer aldrig att gå in i de rummen igen. Hade sen en timme Algebra och en timme Composition. Sjukt, att man numera ser 1 timmes lektion som korta. Trots att de vanliga bara är 20 minuter längre. Vet inte riktigt hur det ska bli i augusti när man kommer ha lektioner som är 40 minuter i vissa fall.
Sen på kvällen åkte jag, Erica, Jordan och Lisa och åt suchi! Awesomeness på hög nivå.
 

Day 288 tisdag
Halvdag = börjar 7, slutar 10.40. Inte helt fel. Hade första zoologi, som jag trodde skulle vara mycket, mycket svårare än vad det egentligen var. Kunde mycket mer än jag trodde, med tanke på att jag inte pluggade någonting inför det så tror jag nog att jag gjorde rätt så bra ifrån mig. Sen var det U.S. History test. Gick inte lika bra tror jag, trots att jag kunde ha anteckningarna, eller i alla fall study guiden. Men ja... Var en hel del saker jag var lite osäker på. När klockan ringde, och kanske några minuter senare, satt jag på en av våra gula skolbussar. Då det nu är tre dagar (inkl. idag) kvar av mitt High School, åker jag skolbuss hem för första gången. Har tidigare bara åkt när vi skulle till och från fotbolls matcherna och vi spelade på andra skolor. Haha, fubbade dock då jag egentligen inte är uppskriven. Men då jag inte kunde få skjuss så hängde jag på Ingas buss som är den som stannar närmast till mig. En liten ny experience så där när det nu nästan är över.
En vecka, en... Om en vecka och 8 timmar är jag på svensk mark.
 

Day 285

Åkte på morgonen iväg för att köpa present till värdsyster. Sen runt 1 någongång åkte jag och Lisa och hämtade tårta och mackor, samt en massa annat sånt där som behövdes, och så var det raka vägen till Billie och Eric där kalaset skulle vara. Var där resten av dagen. Låg ute i solen större delen av tiden, fick i alla fall en liten bränna. Träffade hela stora familjen för sista gången... Men lär väl komma tillbaka.
All the kids.

Best families ever!

Känner mig så lyckligt lottad som har såna underbara familjer överallt. Då mamma konstant tar saker från min blogg och postar på sin Facebook, tänkte jag att jag nu kan ta något från hennes Facebook och posta på bloggen min. Detta är i alla fall vad min Michigan Grandma skrev som kommentar på något som mamma tagit från bloggen:

"I think your daughter grew up this year like you did when you were here. I am pleased that she had a fabulous time this last 10 months & that she had a great host family. Wish we could have the time to see her in Las Vegas but we thought of her often. We are still trying to find the money to see her graduation in two years. We miss seeing the family & give everyone our love & hugs & give Isabel a special hug from us. Love Mom"

I love you, and I would love to see you all again. <3

Day 283 & 284

Day 283 torsdag
Hade sista "normala" B-day. Sista Business lektionen, sista Global Diplomacy lektionen. Fattade inte att det var sista Global klassen förens den tog slut. Så trist... Kanske inte har varit favorit ämnet, men defnitivt favorit klassen. Har fått så många underbart fina internationella vänner där. I will miss them so much.
Resten av dagen rullade på som vanligt.

Day 284 fredag
Sista dagen i High School. Är bara testing nästa vecka. Så ja... sista "normala" dagen, och absolut sista A-day. Ingen mer lektion i Ericas rum med period 1, ingen mer historia lektion med amerikanare som ställer dumma frågor, ingen mer stökig spanska klass då 80 minuter går till att bråka med läraren och... sista foto lektionen. Sad... Efter skolan gick jag, Yasmin, Inga, Iiris och Nele till Buffalo Wildwings. Träffade Tavia där. Åt där och snackade. Lite ledsamt, var som ett litet farväl till Tavia och Yasmin som jag inte ser ofta, så sa det som att det var liksom sista gången.

This is it

Imorrn är sista "riktiga" skoldagen. Sen är det över. Nästa vecka är bara testing, på måndag blir det sista heldagen. Kan inte fatta att jag idag hade sista Global Diplomacy lektionen... helt sinnessjukt.
*Uppdaterar mer till helgen eller imorron kväll.

RSS 2.0