Avresedatum :O

Fredag 29 juli
Tisdag 2 augusti
Fredag 5 augusti
Tisdag 9 augusti
Fredag 12 augusti
Tisdag 16 augusti
Fredag 19 augusti
Tisdag 23 augusti
Fredag 26 augusti
Tisdag  30 augusti
Fredag 2 september
Tisdag 6 september
Fredag 9 september
Tisdag 13 september
Man vill ju bara vet nu liksom! Känns som om man helst vill åka där runt 19-26 augusti, det är ju då alla svenska kompisar börjar typ och då kan man umgås med dem så mycket som möjligt innan sen är det ju skola för dom. vad ska man då göra i en månad om man åker i september...? Sen kommer man ju hem tidigare på året också :P

Abonnemang och telefon

Det gamla vanliga mobil problemet har slagit mig. Hur ska man ha det i USA? Det bästa är ju att fixa ett amerikanskt abonnemang, lättast också.
Själv går mitt ut i påsk så har värsta problemet, vad ska jag ha? Vill inte binda upp mig på något så kommer köpa ny telefon direkt (hoppas iPhone) och sen... Ja, vad ska man ha?

Studieuppbehåll och ej avslutade kurser

Har fått lite frågor angående studieuppbehåll och vad som händer med kurser som inte blivit avslutade. Så här kommer det som jag vet och mina små tips.
Studieuppbehåll är något som du ber din syokonsulent om. När denna blivit påskriven av din rektor har du tillstånd att vara borta från skolan och helt enkelt inte vara tvungen att studera. Du behöver inte göra någonting egentligen. Det du gör är att du kontaktar din syo eller mentor om en studieuppbehållslapp. Du tar hem den och fyller i. Du ska t.ex skriva i namn, personnummer, telefon, mail, föräldrars namn och kontakuppgifter, anledning till uppbehåll, nuvarnade linje/klass, linje när du återkommer. Det här med "anledning til uppbehåll" kan verka lite jobbigt men är hur enkelt som helst. Ska du åka iväg på High School år skriver du bara det. Att du ska åka till USA (eller annat om så är fallet) och studera på High School där.
När allt är påskrivet lämnar du bara tillbaka den och får sedan en kopia på pappret när det är påskirvet av rektor och allt är klart.
Ej avslutade kurser kan verka lite jobbigt. Det är inte självklart att en kurs bara är under ett år. T.ex hade jag själv en kurs som vi läste under höst terminen och som ska fortsätta under nästa höst (då när jag är borta) och eftersom hela skolsystemet ändras och den kursen inte kommer finnas kvar så kommer jag aldrig att läsa klart den... trist :( Men för att inte bara slänga bort den helt och hållet så kan man be om en "kurs omdöme". Det som händer då är att du återigen går till din syo och ber om en "kurs omdömes lapp". Sen går du till den lärare som har kursen du inte kommer avsluta och ber honom/henne fylla i den. Om du har flera lärare i ett ämne är det bara att ge den till vem som helst och sen be läraren i fråga att konsultera med de/den andra läraren. Sen kan du även be om att få tillbaka den själv eller om den ska gå direkt till din syo.

Jag vill också!

Åh vad jag vill veta vart jag ska bo och hur min familj är och allt. Folk runt omkring mig får reda på sånt verje dag nu. Ser facebook statusar som ploppar upp hela tiden "Jag ska bo i ...." eller "Jag har fått veta min familj!" eller "Nu vet jag allt, behöver inte oroa mig för nåt mer" eller "Ja! Hamnade där jag ville!". När ska jag få veta liksom?! Nej, men det kommer väl. Kan juj dröja ganska länge, är en hel del studenter som ska åka och en hel del familjer som ska bestämma sig.
Men det är väl bara att hålla ut. Förr eller senare kommer det väl, hoppas jag....

RSS 2.0