LOL


A few nice things

Tumblr_ltitwcdjfw1qektslo1_500_large Tumblr_ltj9rmwmmw1qg41dgo1_500_large Xl6_large Tumblr_ltouwvw2yn1qfdwvfo1_500_large

It's morning - and it's cold

North Las Vegas 6.26 am

Ska snart dra mig ut i kylan och iväg till skolan. Dagen är laddad med zoologi prov! Sista dagen för veckan, sen är det lång helg. Taggar inför Californien imorrn.
Och ja, det är kallt... runt 17C.

Ooooh, yeah!

I am an exchange student. How do you know what is a DREAM if you never accomplished one? How do you know what is an ADVENTURE if you never took part in one? How do you know what is ANGUISH if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears? How do you know what is being DESPERATE, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyoneelse was saying? How do you know what is DIVERSITY if you never lived under the same roof with people from all over the world? How do you know what is TOLERANCE, if you never had to get used to something different even if you didn’t like it. How do you know what is AUTONOMY, if you never had the chance to decide something by yourself? How do you know what it means to GROW UP, if you never stopped being a child to start a new course? How do you know what is to be HELPLESS, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it? How do you know what is DISTANCE, if you never, looking at a map, said “I am so far away”? How do you know what is a LANGUAGE, if you never had to learn one to make friends? How do you know what is PATRIOTISM, if you never shouted “ I love my country” holding a flag in your hands? How do you know what is the TRUE REALITY, if you never had the chance to see a lot of them to make one. How do you know what is an OPPORTUNITY, if you never caught one? How do you know what is PRIDE, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished? How do you know what is to SEIZE THE DAY, if you never saw the time running so fast? How do you know what is a FRIEND, if the circumstances never showed you the true ones. How do you know what is a FAMILY, if you never had one that supported you unconditionally? How do you know what are BORDERS, if you never crossed yours, to see what there was on the other side? How do you know what is IMAGINATION, if you never thought about the moment when you would go back home? How do you know the WORLD, if you have never been an exchange student?

Day 59, 60 & 61 - SCREAM!

North Las Vegas 7.27 pm

Oj,oj. Vilken helg! Efter skolan på fredagen var det iväg för att skaffa pumpor! Yay! Dök ner i låda efter låda med pumpor. 
Under eftermiddagen kom Leonie, Fan, Iiris, Hanne, Ada, Ida och Inga över. Vill redan nu påpeka att vi hade folk från Tysland, Kina, Finland, Norge, Spanien, Sverige och USA i samm rum. Inte varje dag... eller jo kanske i detta liv. Hur som helst, skar pumpor. Hade fyra pumpor så vi var i lag om två. Jag och Ida samarbetade igenom en pumpa och gjorde den relativt nice! Pizza till middag för första gången sen jag kom hit och sen stack vi iväg till Fright Dome, om ni kollar på länken kan ni förstå, och jag som blir så lättskrämd också. Kom hem och hade ganska ont i halsen jao...
Hade svårt att somna sen, inte för att jag var rädd att något läskigt skulle bita mig i tårana, jag kunde bara inte somna. Så tittade på film efter film, somnade tillslut och vaknade sen inte tillräckligt många timmar senare då alarmet gick av 06.00. 07.00 var det in i bilen och iväg till RTC med Key Club. Fråga mig inte vad det är? I stort sätt var det ett konvent för Key Clubs i regionen. Var på diverse föreläsningar och hade även spirit tävling. Vi kom i alla fall två i 28 North, vet dock inte hur många vi var. Sen vet jag inte riktigt hur det blev. Men de som vann var de som kom etta i vår grupp så... vi hade lite competition där. Min hals vär sådär den kvällen, men inte så farligt som jag trodde. 
Var riktigt rädd att den skulle vara hemsk på söndagen men icke. Blev ingen kyrka, städade istället. Sen åkte vi upp till Mount Charleston och fotade grannarna. Fick några riktigt söta bilder... tills kameran dog. Det var då attans! Var där uppe ett tag så gjorde inte så mycket mer, orkade inte se hela Desperate Housewives, var rätt så trött. Jo, glömde nämna, Key Club grejen på lördagen höll på i 12 timmar...
Det är allt för mig, för denna gången. Låt mig säga att det varit en helg med många händelser. Påminn mig om att jag ska lägga upp bilder, ska jag göra det nu lär det ta en timme innan jag kan publicera inlägget.Day 56, 57, 58 - Happy Birthday

North Las Vegas 5.40 pm

Tisdag och onsdag tänker jag knappt nämna. Knappt? Tänker inte säga mer än så.

Torsdag där emot, Fan fyllde år! Så efter skolan var det landning hemma och sen lite senare på kvällen över till Fan. Inga kom förbi och så gick vi två över, de två svenskarna och kineserna. Var intressant att se på hur de lagade kinesiskt mat och snackade med varandra. 
Känner att jag är riktigt dålig på att skriva ikväll, blir så ibland. Men vi sjöng "Ja må, hon leva" på engelska, kinesiska och svenska. Åt riktigt god mat och fantastisk tårta och cupcakes! Slutade upp kvällen med Grey's Anatomy. Kunde inte haft det bättre. 

Still waiting for something interesting

Som rubriken säger. Då jag just nu inte har något särkilt för mig tänkte jag att jag väntar lite tills det verkligen händer något, aka, imorrn. Så räkna med något längre inlägg imorrn. Förhoppningsvis även lite bilder.

Good night <3


Lär väl vara den enda skräckfilm jag VILL se


Något att tänka på...


Homecoming - Scrapbook pictures


Day 54 & 55

North Las Vegas 8.21

Yay! Jag är ikapp med dagarna, SCORE! 

I söndags var det kyrkan som gällde det första. Var mysigt som vanligt och träffa ytterligare lite nya människor. Av någon anledning är det alltid några nya där. 
Sen var det en liten paus och sen så vidare till Iiris och jobbade på vårt zoologi projekt - "The Grassland" aka Savannen typ. Mycket mer än så hände inte. 

Kan inte säga att det hände mycket mer idag. Känns nästan lite värdelöst att blogga eftersom att det egentligen inte händer något. Känner att jag använt "händer" väldigt mycket på sistone. Har varit en ytterst seg dag. Slutade upp med Halloween dekoration av huset! Awesomeness på hög nivå. Japp, that's it. Funderar på att dra på date med kudden nu, har presentation imorrn.

Måste dock bara dela med mig av denna. Varning! Om du är ett sån där Twilight fan som blir extremt irriterad över folk som inte är så stort fan... klicka inte här! Ni andra, kör på. Vi lär tycka det är ganska kul!

Jo, och nummer 93, vem var det som överlevde egentligen?

Day 52 & 53 - Homecoming weekend

North Las Vegas 7.50 pm

Friday - Finfin kväll. Pausade lite hemma innan det var vidare till homecoming game. Vi vann... fick se alla "floats" m.m. Umgicks med lite folk och hade en allmänt rolig kväll. Däckade hemma i sängen.

Lördagen var crazy! Vaknade och åkte iväg på lite yard sale igen. Runt i omårdet bara. Härlig tripp tidig lördagmorgon. Sen var det födelsedags party hos grannen, fick sticka därifrån tidigare för att duscha och blåsa håret. Erica fixade mitt hår - blev awesome! Hoppade i klänning och skor och drog på sminket. Där i mellan någon gång var jag och tog ut pengar, och sen så var det vidare till parken hos Inga för att fota. Me, Inga & Liisa. Riktigt nice att vi lyckades ha klännignar i vitt, blått och rött. Icke planerat. Så tog lite foton... hehe, massa. Och sen var det vidare till homecoming. 
När vi kom dit stog vi i kö ett tag. Inga var smart och köpte sina biljetter under veckan... jag och Liisa hade båda failat med att ha pengar med oss/glömt bort så fick stå i kö med alla andra. Biljetterna kostad $25, för allas information. När vi kom in var det ganska mycket folk. Kafeterian var nu ett dansgolv och stora korridoren var en liten hangout med lite bord och stolar samt snack och dryck. Fanns även fotografering för de som ville. Liten annan stig, men under lunchen idag kändes det jättekonstigt att det var samma place som vi nu satt i och åt lunch som vi dansade runt barfota i under lördagkvällen - och ja, inga skor. Efter lite mer än en timme åkte de av... ingen bra idé då jag sen hade problem att ta på dem igen. Hade fina skavsår på söndagen. Anyway, dansade och hade kul med ett gäng underbara människor. 
Runt 9 började folk dra då de skulle iväg på olika saker. En timme senare tändes ljuset i kafeterian och dansen var slut, jag, Inga och Liisa drog till Allianta Casino och såg på bio. En av de bästa filmerna jag sett, trots att vi missade början - Footloose.
Innan jag drar igång med filmen, jag älskar hur bion funkar här. Jag menar, när vi kom hade den redan börjat men vi kunde hoppa in ändå, det är fri placering. Och egentligen, du kan kolla på vilken film du vill hur många gånger som helst för det är ingen som kollar dig. Nu var det i och för sig sista föreställningen så vi hade inget val. 
Filmen var grym! Dans scenerna var supercoola och killen - wow! Haha! Riktigt bra film, vet inte om det är som det brukar vara att Sverige är 100 år efter, men om den inte kommit till er än se till att vara först på plats, för den är grym! 
Medan vi väntade på skjussen hem tog vi det lugnt. Satte oss och snackade - Inga drack varm choklad... Bakom oss satt alla våra lärare som hade varit på dansen, japp sånt händer.
Var hemma runt halv 2 kanske, gjorde ingenting och somnade sen. 


Tänkte att: 1) ska alla bilder in här också blir det sjukt mycket och 2) det kommer ta en himla tid och jag är trött. vill sova, ska sova. Snart.

Day 50 & 51

North Las Vegas 5.44 pm

Holy Smoke! Jag är dålig på att uppdatera alltså. Men har haft stressigaste fem dagarna på länge. Då det är mycket som har vart på gång skulle det bli årets längsta inlägg om allt låg i samma så delar upp det lite, vilket leder till att detta inlägg är ytterst ointressant. Men, live with it!

Då det idag är måndag och jag nu ska skriva om onsdagen kommer jag inte ihåg ett smack vad som hände i skolan, så troligtvis inget alls. Vaknade väl, åkte till skolan, hade zoologi, historia, spanska, lunch och foto. Sen... inte mycket. Kom hem och vilade ett tag och drog sen iväg och shoppade inför Homcoming. Klänning och skor. Hittade klänningen på Sears och skorna på någon random liten skobutik i gallerian. Det hela gick på under 800 kr. Relativt bra.
Kom hem och deckade i sängen.

Torsdagen var vanliga B-day = seg! Hände ingenting förutom... Fans iPhone blev stulen under engelska lektionen. Riktigt trist... kan förstås hända vart som helst och tyckte ändå att skolan handerade det okej. Självklart blir man besviken om den inte blir hittad men alla i klassen blev genom sökta och allt men antar att den som nu tog den vet hur man klarar sig utan att bli upptäckt... Spenderade bra tid med att hjälpa Fan med allt. Missade fotograferingen av football laget med fotoklubben, men helt ärligt, stannar hellre och hjälper en vän än sticker iväg på någon fotogrej. Jag älskar foto och alla i klubben, men tyckte detta var viktigare. 

That's pretty much it.


Woow...


Day 49

North Las Vegas 8.17 pm

Hade allt varit perfekt nu så hade det varit nytt avsnitt av Glee just nu... men av någon anledning är det paus, så ingen episod 4 säsong 3 förens första tisdagen i november... 
Dagarna är så konstiga nuförtiden, de går sjukt fort... men samtidigt långsamt. Känns som om det var hur länge sen som helst som jag var i skolan, men vad är det... fem timmar? 
Spenderade lunch rasten på golvet med lite annat härligt folk, det är så vi gör det här. Nej, helt ärligt, det är nästan fler som sitter på golven än vad det är som sitter inne i själva kafeterian vid borden... kan berå på att det finns lite för få bord. Men golvet är ganska frå fräsht, inte alls skitigt eller nåt... okej, kanske efter lunchen men....
Jag hoppas på en mer händelserik dag imorrn... vet dock inte om det kommer inträffa, men hoppas kan man alltid.
På grund av det korta inlägget -> Bilder!


Day 47 & 48

North Las Vegas 8.14 pm

I söndags vaknade vi och stack iväg till kyrkan. Like galet som vanligt. Nej, men det var kul. Toni var med och träffade återigen lite nytt folk. Älskar verkligen kyrkan. Är fortfarande inte "riktigt kristen" men allt vi pratar om och sånt är så... sant. Pratade om förlåtelse igår och ja... kände verkligen igen mig i allt. Som att vi ibland inte alls känner för att förlåta någon men sen gör det ändå. Lite flummig beskriving, men det var så mycket vi pratade om. 
Efter kyrkan spenderade jag större delen av dagen med en fin uppgift min riktigt snälla zoologi lärare (aka värdmamma) gav oss. Skulle kunnat ha börjat tidigare, men... hade annat för mig så blev söndags prjektet. Två sidor om evolution. Det är inte det att jag inte tycker ämnet är intressant, men om du googlar på evolution, hur mycket får du upp? Större delen av tiden går åt att leta efter den informationen som är rellevant. Men den blev klar, tillslut. Sen att jag glömde maila den och fick göra det, det allra första när jag vaknade... 

Så, det första jag gjorde idag var som sagt att maila uppsatsen. Sen var det ner till köket, en tallrik flingor och historia anteckningar - prov. Satt och pluggade större delen av morgonen, till och med under första period tog jag första chansen att plugga. Gick ändå så där... tror aldrig det har gått så dåligt på ett historia prov. Hoppas inte det sänker betyget... hehe. Är inne på den delen av den amerikanska historian som Europa inte bryr sig ett smack om - aka. har aldrig läst om det förrut. Boston Tea Party, japp... det var typ den delen av detta gigantiska kapitel jag kände igen. 
Var också första veckan av Homcoming idag, "Girls in Pearls, Guys in Ties". Trodde det skulle vara fler som var "utklädda" än vad det var, jag menar tjejer hade pärlsmycken, men inget speciellt och det var ytterst få killar som hade slipps :( Mina pärlor var ganska begränsade till endast ett par örhängen, men man tar vad man har. 
Och oj vad jag märker hur svårt det är för amerikanarna med språk... eller i alla fall de i min spanska klass. Utalet... ja... låt oss säga att jag blev nästan lite chockade när vi läste. Men det är väl inte så konstigt, jag menar, vi svenskar har inte så jättesvårt med uttal i andra språk men när amerikanarna snackar spanska - det hörs rejält. Lite charmigt ändå dock. 
Imorrn är det "Black and White Day". Hmm... lär bli svårt. Eller nåt. Blir svarta jeans och vit/svart randig t-shirt. Komlicerat till max. Hade med mig kameran till skolan idag, men tog inga bilder, mesta dels för att det inte fanns något att ta bild på. Jag menar, ingen var ju särkilt inne på temat. *Sad face*

Har spenderat de senaste timmarna med att se gamla Glee avsnitt och funderar nu på att hoppa i sängen, ögonen börjar stänga sig. Varför? Varför börjar vi 7 am, när klockan ringer 5.10... ingen vidare skön känsla.
På tal om det; Ellen - hittade en bild på Facebook på din gamla mobil där jag såg att ditt alarm var på 6.00 (am), tänkte då på den dagen att vi disskuterade att du behövde gå upp så tidigt... well, I beat you.

Vad ska jag skriva mer om? Har märkt att jag är ytterst dålig på att skriva om intressanta saker så, lämna en söt kommentar om vad ni vill veta mer om så ser jag till att få med det... någon stans. Och ja, det ska komma fler bilder, tills dess får ni nöja er med lite "We Heart It".

Be-careful-75064-320-213_large 1245202526_5_i9us_large

Inte min grej

Det här med Evolution... nope. För mycket information på samma ställe. Min hjärna kokar. Plus att jag har historia till imorrn också. Och all stress inför Homecoming. Inte konstigt att jag är så utmattad hela tiden, det är alltid något på gång samtidigt som man ger allt för att träffa nya människor och hitta det gänget man vill vara med. Skulle verkligen behöve återgå till sommarlovet. I don’t know if I’ll make it but watch how good I’ll fake it


Tumblr_lr2t4ppgil1r06ur1_large
305717_293254994024958_100000213805717_1368176_1283671077_n_large


Day 44, 45 & 46

North Las Vegas 00.49 am

Och återigen kommer mitt dåliga bloggande.
I torsdags var det lite små galet, var sena hela bunten. Lyckades trots det komma i tid till skolan och allt. Hade zoologi, quiz på filmen vi såg i tisdags, var ett extra credit quiz, något jag verkligen behövde. Tänkte inte säga så mycket mer om skoldagen då det inte hände ett smack. Blir inge vidare kul att läsa om det. Efter att sista klockan ringde var det Key Club dags! Börjar undra lite vad vi gör egentligen... vi träffas en gång i veckan, torsdagar, och vad gör vi? Nada. Alla 150 pers sitter ner på stolar, sju pers står och snackar om diverse saker, som ingen hör. Lite då och då blir det cheer dags. Jag vet inte, men jag skulle vilja göra så mycket mer. Antar att det är svårt med en så stor klubb men något mer. Eller i alla fall organisera det bättre, det är verkligen inge kul att sitta där i tjugo minuter och höra de tre första orden i paragrafen eller de tre sista. Det är liksom; "aha, nu pratar de om det här... nu hör jag inge mer, undra vad som händer..." eller "någon som hör vad de säger? nope... jaja, de pratar om det, hehe, vad händer där?".
Kvällen - Grey's Anatomy. Åh herre, var det bästa avsnittet någonsin eller vad? Hunt, bästa karaktären programmet någonsin har haft. Så underbar! Nej men helt ärligt, det var galet bra. Så annurlunda, och det där som man inte visste att man saknade. Hoppas verkligen att detta händer igen, varför är inte alla episoder så?

Fredag, tagg! Var i och för sig helt utamattad, hel dagen lång. Som vanligt skolan - inget speciellt. Det är lite små trist, jag kan inte riktigt säga vad som händer i skolan för det är samma varje dag, och hur kul är det att läsa om? Säg till mig om jag har fel. Kom hem och var så trött, sov i någon timme eller två. Fredagen var en sådan lång dag, känder som tre. Slutade upp dagen med filmkväll med Erica och Toni.
Nej, men hel den här veckan har varit konstig. Den har gått fort men när jag ser tillbaka på veckan, till exempel kanelbullens dag i tisdags, känns som om det var två veckor sedan, om inte mer. Så weird.

I dag... ja, det här hänt en hel del fast egentligen inte. Åkte iväg med Iiris och Toni och shoppade runt 1, skor för fulla muggar. Iiris hittade drömskorna till Homecoming... där jag fortfarande varken har klänning eller skor... Och jag hittade converse och Uggs. Glad tjej! Hade jag skaffat mig detta första veckan eller så hade jag tyckt det var sjukt billigt, nu känns allt mycket dyrare. Okej, dollarn har typ höjts sig med 1 kr, men ändå. Det som man tyckte var superbilligt första veckan är nu realtivt dyrt. Ska väl inte säga så mycket, converse för ca 250 kr, UGGs för 500. Resten av dagen har det varit chill i huset. Kulturmixad middag, zombies och lite allmänt galna saker med Toni. Har för allas information också tvättat så nu har jag strumpor igen! Score!

Åh, jag vill verkligen publicera mer bilder, men det tar en sådan tid att lägga upp alla. Ett inlägg som i vanliga fall tar kanske 15 minuter att skriva tar 1 timme om alla bilder ska upp. På tal om bilder; 1) har egentligen inga från dessa tre dagar, 2) skummaste saken hände mig igår. Hade med stora kameran till skolan och efter att ha gjort klart vocab i Global Diplomacy tog jag upp den för att fota lite små galet - fick inte av linslocket. Panik! Nej, kanske inte, men satt i en halv timme säkert och försökte få av det. Lyckades tillslut, nästan, eller fick skruva av det så att jag fick mer linsskyddet också. Fast var verkligen inget jag hade lust att göra flera gånger. Försökte idag igen, efter mycket om och men - success! Åh, känns helt okej nu alltså. Hade varit relativt jobbigt att behöva köpa nytt lock och skydd, hitta rätt modell och storlek och allt.

Ska nu fortsätta lägga mitt fokus på gamla Glee avsnitt. Ååh, de är så söta. Börjar känna depritionen av att inte ha något nytt Glee på en månad. Vad är grejen?


Tumblr_lsg35mxu5x1qb9405o1_500_large
Tumblr_lrheknqbpr1qh94jyo1_500_large

Billigare jorden runt resa?

Bara en tanke som kom till mig lite galet så där. Jag är i Las Vegas nu, duh... Karin åker till Nya Zealand om några månader och jag har blivit vän med så många olika personer från olika nationer. Så, om två-tre år, jorden runt resa kanske? Flirtar in mig hos vänner och om jag får med mig Karin har jag hem på NZ. Vad kan gå fel? Är bara flyg som behöver betalas. Tar en snabbis runt Europa först, bockar av de verse ställen; norge, danmark, finland, tyskland, tar en tripp till Paris igen, spanien, italien tar flyget till sydkorea och hänger där ett tag och åker sen vidare till nya zealand, fortsätter sen runt och spenderar lite tid här i väst och drar sen runt i USA lite. Drar vidare till mexico och avslutar med lite turer i brasilien.

Awesome, right?Day 42 & 43 - Like Sweden but in LV... almost

North Las Vegas 8.05 pm

Så, börjar komma ikapp i bloggandet nu, score! Så i tisdags, igår, var en intensiv eftermiddag. Hade en vanlig tråkig skoldag, eller ja... den var helt chill. Tittade på film under zoologi lektionen, gjorde ingenting under historian eller spanskan, gick igenom vingette sepia på foto och arbetade vidare med lite allmänt. Efter skolan gick jag, Inga, Iiris och Fan till Target och shoppade lite ingredienser för lite svensk tradition. Kanelbullar! Det tuffaste var att hitta jästen... och kardemumman hitta vi inte alls. Men vi hittade jäst, kan fota och visa hur det ser ut. Men det är inte den fina jästan i de gula paketen i Sverige. Men, men.  Det funkade ändå. Så Erica hämtade upp oss och så stack vi hem. Dumpade Iiris hemma hos henne och sen stack vi hem och drog igång. Bakade i ca två timmar och det blev helt okej, inte riktigt som hemma men. Jag menar, vi hade inge pärlsocker och de brändes lite i botten. Men... Och jo, vi satte nästan huset i brand. Eller... det kom lite rök ur ungnen och brandlarmet började pipa. Öppnade upp fönster och dörrar och, självklart sticker hunden iväg. Det slutade dock efter ett tag, hunden kom tillbaka och allt gick tillbaka till det vanliga tråkiga, kan också påpeka att det vi denna tidpunkt endast för utbytesstudenter i huset. Bra jobbat! Men hade en underbar kväll! Glee var bäst av bäst! Så underbart bra!! Åååh!

Kan inte säga att denna dag varit lika händelserik. Kom på varför jag inte vaknat i tid de senaste dagarna - min mobil ville inte spela alarm eller ringsignal så fick helt enkelt ta och stänga av den och sätta igång den igen. Det funka, score! Så vaknade i tid. Dagen rullade på inget hända, hade photoclub då vi fixade lite bilder. När jag kom hem var det läxor som gällde och för ett tag sen fick jag ännu en syster, dock bara för helgen, haha. Nej men Toni från Tyskland stannar över helgen.

Bilder!


Day 39, 40 & 41 - Just another Saturday Night...?

North Las Vegas 9.47 pm

Så, nu efter för många dagar så har jag tid att skriva. I lördags hade jag en intensiv men otroligt rolig dag. Vaknade upp och stack iväg på "Yard Sale Shopping". Letade efter en säng till moi, uppdraget slutfört då vi hittade en, som föresten är otroligt skön! Under kvällen stack jag, Erica, grannarna och Ida in till Las Vegas City. Var först på någon oktober fest - random! Men det var kul, joddlade -.- Något jag aldrig trodde jag skulle göra men, men... Haha, vi förlorade mot en elva åring, tror dock fortfarande att det var en dålig idé att alla av oss förutom en var med i tävlingen och att elvaåringen hade, med all säkerhet, hela sin familj där som kunde heja på henne. Haha. Var även på Freemont Street. Coolt ställe. Sen stannade Ida ett tag hos oss, fixade bland annat ihop mitt rum, som är på väg att bli riktigt coolt. 

På söndagen... ja... Var i kyrkan först. Gjorde i stort sätt samma sak som sist, träffade lite nya människor och var, jämfört med förra gången, ända utbytesstudenten där. Försöker komma på vad jag mer gjore... jo! Var och shoppade med Charlotte, från Luxemburg (coolt?). Det var riktigt mys. Stannade ett tag inne på Disney Store och tittade på Lejonkungen, är det sötaste filmen någonsin eller vad?

Igår var det lite små galet. Vaknade upp, lite sent... Något kändes lite små konstigt för ingen var uppe... Går in och väcker Jordan och inser att Erica inte är där... hmm... Går ner och haha. Någon hade visst somnat på soffan. Klockan var nu ca 6.20. Det var mycket som var på "g" den morgonen alltså. Men det löste sig, helt okej. Kom i tid och allt. Gjorde nada under Intro Business. Global Diplomacy - gick igenom något. Helt ärligt så är det inte mycket som händer där, vi är så sjukt många att större delen av lektionen går åt att läraren säger åt alla att vara tysta. Allt snack ledde till platsbyte... Varför ska alla köra med bokstavsordning? Sitter längstfram i vänstra hörnet, i mer eller mindre varje klass. Har verkligen inget emot att sitta långt fram, men börjar bli lite små segt att inte se resten av klassrummet. Dagen flöt på som vanligt. Spenderade kvällen med att hitta kanelbulle recept, ett enkelt. 

Klockan börjar bli mycket och skriver om idag imorrn... eller något. Kan säga detta dock: 1. Nog den roligaste och mest händelserika tisdagskvällen jag haft på länge 2. Glee S01E03 - OMG bästa någonsin. Ååååh, helt galet kär, detta kommer att ses några gånger. 3. Taggad över att få ett tillägg i familjen från imorrn till söndag, ska bli riktigt kul! :)

Fan & Inga - Tack för ikväll ;)

I will

Har inte skrivit på tre dagar... känns mig elak. Men det kommer. Har bara haft fullt upp. Funderar nästan på att ta en paus ett tag för att slippa tänka på bloggen hela tiden. Vi får se. Har börjat skriva om helgen men klockan börjar bli mycket så fortsätter imorrn då det föresten invänder en massa äventyr! Eller nåt.

Svar på allt

Q: Hej! Jag har läst din blogg några månader efter en slump. Jättebra! Men jag hade ingen aning om att du varit på Husarö!! Jag var i somras, 2011 2:a. När var du??=) - Malin
A: Tack för det första, och ja. Jag var på Husarö 2009, 1:a. Något av det bästa jag gjort, det är så fint och mysigt där ute. Saknar stockholms skärgård. :)

Q: När du fick veta att du skulle till Nevada, hade du några fördomar eller tankar kring hur året skulle se ut? Eller ja hur reagerade du? 
Och hur har de liksom förändrats nu då du bott ett tag där? :D -Felicia
A: Explorius ringde mig 6 augusti och berättade att jag skulle bo i Las Vegas, Nevada. Tänkte inte så mycket då, var så överglad över att äntligen få placering. Hade varken förväntningar eller fördomar. Trodde dock inte att det skulle vara en sådan mix av folk från olika bakgrunder här. Verkligen inget negativt, det är verkligen intressant att se hur vita, svarta, hispanichs agerar på olika sätt. Eftersom jag inte hade några riktiga förväntningar har det inte ändrats mycket, trodde dock aldrig att det skulle vara så många utbytesstudetner som vi faktiskt är, något jag hade önskat det var lite mindre av i vissa tillfällen. 

Q: ISABELLISEEEN!!
Vad är det du saknar alla mest från Sverige? Typ nån mat eller musik, elller familjen och kompisar eller så?
Pussssss saknar dej <3<3 - Karro
A: Åh, jag saknar allt och alla. Det jag saknar allra, allra mest är att kunna ta sig runt själv. Kommer att uppskatta Stockholms tunnelbana och buss så mycket mer efter det här året. Inte så att jag inte får ta mig runt, men måste be om skjuss. Så när jag kommer hem - SL, du må vara sen, tidig, bra på att stöta på problem hela tiden, men jag kommer uppskatta dig så mycket! Musik är inget jag saknar så, jag menar, min sporify funkar här - YAY! Och lyssnar ändå inte riktigt på någon svensk musik. Är det någon som vill skicka något (hint till dig Zarro-Karro) funkar allt som har minsta koppling till Sverige. Saknar ju självklart dig! <3

Q: jag skulle jättegärna vilja åka iväg som utbytesstudent, men för mig är det pengarna som inte räcker till... så hur fick du råd med allt? har hört att det kostar ungefär hundratusen?;o - Madeleine
A: Du kan alltid söka stipendium. Vet flera som bara betalat för läkarbesöken och fått resten betalat med stipendium de skaffat. Organisationer har, och om du googlar kan du säkert hitta en massa som passar just dig. Du kan även prata med din syokonsulent om hon/han har några ideér. Mina föräldrar bidrog, vilket jag är sjukt tacksam för, samt att vi tog från mina sparkonton... eller något sånt. Åker du med Explorius kostar det 70.000 vilken organisation du än åker med måste du, plus den kostanden organisationen har, betala för läkarbesök och visum.

Q:* Varför bestämde du dig för att bli utbytesstudent?
* Hur valde du land/stad? - Lizzy
A: Min mamma var i USA ett år och var väl en av inspirationerna. Har alltid gillat att åka till andra länder och uppleva nya kulturer. Det är så kul och ja... det är något du inte vill missa. Har du chansen åk. Jag förberede mig genom att åka till Spanien, Frankrike och Holland på utbyten, som jag verkligen uppskattade, dock var de alla tre med skolan så hade alltid mina svenska kompisar med mig, det här är något helt annat. Jag var hela tiden inne på USA, ett tag funderade jag över Nya Zealand, men USA blev det. Du kan inte välja stad, vill du kan du välja att önska stat, något jag inte gjorde då det är viktigare för mig att hamna i den bästa familjen för mig än att hamna i en stat jag föredrar. Hade älskat att hamna på östkusten men blev underbara Las Vegas och öknen i Nevada istället, klagar inte, detta är underbart!

Q: Blir alla helt fascinerade när du säger att du kommer från Sverige? ;)
& är det verkligen så att alla amerikanare blandar ihop Sverige och Schweiz? :o - Sofia
A: Vissa ja, men inte alla. I skolan jag går på finns det väldigt många utbytesstudenter så det är egentligen ingen som lägger märke till oss speciellt. Vissa blir dock fascinerade och vill gärna vet mer. Många kör på utfrågningen om vad vi har och inte har. Liksom: "Say yes or no" och sen säger en massa olika matkjedjor. 
Och nej, alla blandar inte ihop Sverige och Scweiz. Dock är det några som blandar ihop vart de ligger och vissa frågor om det är Sverige som är bra på att göra klockar, bilar med mera. Det är inte mycket som är rätt när de frågar om Sverige. Men det är inte lätt, jag menar, jag har ingen riktig koll på vad som är vad här borta. 

Q: Läste ditt inlägg när jag satt på ett seminarium och började nästan skratta rakt ut:) Vill se bild på gräshoppan!!! Kram - Mamma
A: Och ni tjatar om att vi inte får hålla på med våra mobiler under skolan? Bil kommer upp någon gång då, har inte sladden till mobilen där bilden finns just nu.

Q: isabellee hejsan! kan du inte ladda upp bilder och så så att man kan se hur du har det? hur huset och ditt rum ser ut och sånt? :) - Anonym
A: Jag har funderat på det. Alltså huset m.m. När vi fixat i mitt rum ska jag fota lite och lägga upp.

Q: Eller hur! Holland, varför? aja ska in på en slags träff idag och tänkte höra mig för om visum för jag blir bara jätte förvirrad.... :)
Hoppas du har det suuuuuper :) finns det något som du saknar ifrån Sverige? ;) - Karin
A: Det är något med Holland alltså. Nu var det ett tag sen men när vi hörs nästa gång får du berätta hur det var på träffen. Saknar diig, och allt annat. Om några månader är det ett dygn imellan oss, weird? Oh yes!

Q: haha ja vet, as konstigt!
du verkar ha de bra förstår jag? :D
Lätttt - PUSS - Ewelina
A: Ja, jag har det superbra! Allt är underbart!

Q: Oj, vilket jättegäng! Hur många var ni på ICES-träffen? Var det bara utbytesstudenterna eller var värdfamiljer med också? - Mamma
Hej, har du varit "downtown" Las Vegas än? - Papp
a
A: Runt 50? Det var bara studenterna, familjerna hade ett möte några dagar innan utan studenterna. Sen var ICES representanterna där också. 
Japp, finns något inlägg någonstans med en massa bilder.

Q: rosa orangea pennan!!! Jag köpte massa såna förra veckan ;) säg till om dina tar slut sen så skickar jag på posten! XD <3<3<333 - Karro
A: Ja, mina rosa är chill nu, får inte skriva anteckningar med dem, får highlighta, men inte skriva endast med rosa. Vi lämnar ju in dem lite då och då för "Notebook check" så då måste allt vara rent och fint. 


A-day på Legacy High

Sånt där ni kan se hos mig


Detta har varit min första månad

Så detta är då det som jag skrev och som nu ligger uppe på Explorius hemsida.

Morgonen den 23e augusti hoppade jag för sista gången på 10 månader in i den svenska Volvon. Lillebror låg hemma och sov, mamma och pappa var med i bilen. Kom till Arlanda och träffade de andra svenskarna som jag skulle spendera några dagar i New York med. Vi var 6 stycken. När allt bagage var in checkat var det dags för farväl. Jag grät. Men du är inte ensam, alla gråter... eller känner i alla fall samma känsla du gör. Att säga hej då till vänner och familj är inte lätt. Det som tog mig igenom det mesta var att jag visste att jag kommer tillbaka samt att om jag känner så här nu, hur ska jag då klara av att säga hej då till livet i USA. När jag sa hej då till en av mina närmaste vänner, sista kvällen, bara några timmar innan jag skulle åka, var första gången jag blev riktigt känslosam och grät stora tårar. Men det är väl självklart, du lämnar människor du älskar och alltid har nära till hands, men du ska iväg på ett så stort äventyr att det är värt tårarna, varenda en.

När vi alla gick igenom säkerhetskontrollen var det snyftningar och tårar som föll, sekunden efter att första paret börjat plocka ihop sina saker kom första skrattet. Alla tårar och känslor om att strunta i allt och åka hem och gå till svenska skolan på morgonen var borta. Nu fanns bara känslan av en ny början och ett fantastiskt år. Vi spenderade en tid på Arlanda och gick sedan och satte oss vid gaten. Där satt vi ett tag och började undra när resten skulle komma, vi visste att vi skulle möta upp en "Exploriusperson" samt några elever från Finland. Efter ett tag ropade de ut i högtalarna om att utbytes studenter som åker med Explorius skulle komma till gaten där resten av gruppen väntade. Vi var ju här, fast några meter för långt bort. Hittade resten av gänget och träffade ytterligare två svenskar.

Planet till New York var inte alls lika långtråkigt och segt som man skulle kunna tro. Själv har jag flugit till USA tidigare och vet att resan är lång, men har alltid haft min familj med mig. Nu satt jag här med ett gäng främlingar jag bara känt i ett par timmar. Men resan gick fort. Och när man på kartan kunde se att Newark började närma sig, jag kunde inte sitta still. Ville bara ut i den amerikanska världen.

Vi landade och... ja. Redan här började all action. Drygt fem minuter efter att vi alla kommit av planet och ställt oss i den alldeles för långa kön till passkontrollen kom det ett jordskalv. Vad är oddsen? Och det är inte det värsta, jag märkte inte ens av det.

När vi pratade om det senare visade det sig att de andra hade känt av den men själva bara trott att de var trötta eller något, inte att det var jordskalv som skakade dem lite.

När alla svenskar och finnar fått sitt bagage var det mot hotellet som gällde. På grund av jordskalvet fungerade inte tåget som går emellan de olika terminalerna så det blev buss till shuttle platsen. När vi tillslut kom till hotellet blev vi indelade i rum, blev lite ändringar här och där och slutade med att vi var ungefär två i varje rum, svenskar med svenskar osv. Detta är dock inte självklart då jag vet att det på vissa Soft Landing camps har blandats runt lite. Och det måste jag säga, att träffa de andra studenterna från Norge, Finland och Danmark var superkul. De var så trevliga och man fick lite nya kontakter.

Dagarna i New York var fantastiska. Vi hade så kul och det var underbart att se New York igen. Det är en så häftig stad och det finns så mycket att se. Om jag måste välja en höjdpunkt från tiden där måste det vara när vi satte oss med lite gott från Starbucks och Dunkin' Donuts i Central Park och bara hade det allmänt mysigt och njöt av det fina vädret. Något annat jag verkligen uppskattade var att se Ground Zero igen, har verkligen velat se det igen då det var tre år sen jag var där sist. Guiden vi hade var helt underbar, han snackade fort, fast visade ändå att han var riktigt amerikansk. Så trevlig och rolig!

Dagen då det var dags att åka var det mycket som hände och här kommer mitt första tips: Sätt MINST två alarm! Jag och min rumskamrat skulle båda två med första turen till flygplatsen, 3 am. Kvart i skulle vi vara nere i lobbyn. Allt var packat och vi satte en klocka på ca 2. 2.45 vaknar jag av... vet inte vad, men vaknar i alla fall. Det utbröt panik i vårt rum och vi sprang omkring. Under denna tid sms:ade jag med den tredje svenska tjejen som skulle med samma tur. När vi var nere i lobbyn märkte jag något mindre bra - min mobil var kvar på rummet. Eller, jag hade den i alla fall inte med mig. Och nej, jag har fortfarande inte hittat den... Vill inte oroa någon nu, för det var ett gäng som missade shutteln. De fick ta taxi men hade lika gärna kunnat tagit nästa shuttle buss, och de kom i tid. Det löser sig, men är INTE kul. Så vad ni än gör, sätt fler alarm! Se till att vakna i tid och se till att ha allt packat!

Så var det dags. Den mest läskiga resan hitintills. Resan från New York och tryggheten i Explorius och de andra studenterna till ensam med en helt ny familj, område och människor. Jag måste dock ha världens tur. Fick sällskap hela vägen från in checkningen till det att min familj kom av en ytterligare svensk som skulle till samma ställe - Las Vegas.

Att få placering är inte den lättaste delen i processen. Jag gick igenom många tårar, många besvikelser och många skrik och skratt. Att höra varje dag under varje våg att ytterliggare fem har fått placering och att du är utan är så där. Men det 6e augusti fick jag mitt samtal. Var faktiskt mitt uppe i "grann get together" på landstället i Stockholms skärgård när Lina ringde. När meningen: "Jag har några goda nyheter åt dig" kom visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Inte nog med det så var alla runt mig knäpp tysta och väntade på min reaktion. När sen frågan: "Känner du till Nevada?" kom blev jag riktigt nyfiken. Sen kom det "Känner du till Las Vegas?" Jag kunde aldrig ana att jag skulle hamna i en av USAs coolaste städer. Efter att ha hållit hårt i mobilen i månader och inte vågat lämna den för någon minut kändes det konstigt att slänga den på sängen och sen göra något helt annat i flera timmar utan att bry sig. Jag fick all information om familjen och kolla upp området och skolan - båda två helt perfekta och typiskt amerikanskt! Hittade även värdmamman min på Facebook. Blev lite fundersam dock när efternamnet var Forsstrom... men den historian fick jag veta mer om efter några timmar.

Då min värdmamma jobbade, och det inte fanns någon pappa i bilden, blev jag hämtad av grannen och hennes utbytes student från Kina. Detta var något jag visste om och jag hade haft en hel del kontakt med min värdfamilj innan jag kom. Hade inte tillgång till huset så efter att jag tagit en dusch och bytt om hos grannen åkte vi iväg till ett "mall" och tittade runt lite. Lärde känna tjejen från Kina och hade ett helt okej par av första timmar här. Runt 3 pm ringde vi på hos min värdfamilj. Jag var nervös. Men varför förstår jag inte, min familj är så underbar. Jag bor hos en värdmamma Erica, 26, och dotter Jordan, 6. Och jo, hunden, Doby... 10 månader(?). Min första helg var jag ensam några timmar varje dag då de åkte iväg för att fixa saker, jag fick självklart följa med om jag ville men valde att stanna kvar. Jag är nöjd över de valen då jag nu känner att jag är väldigt säker i huset och kan göra vad jag vill. Efter några timmar ensam de första dagarna kunde jag verkligen i lugn och ro titta runt och lära känna huset.

Erica jobbar i skolan jag går på och jag har henne som lärare i en av kurserna, zoologi, men hon jobbar också för min amerikanska organisation, ICES. Detta har lätt till att jag har träffat några andra utbytesstudenter, som en killa från Schweiz och en tjej från Luxemburg. Sen får jag inte glömma den komplicerade relationen jag har med en tjej från Finland. Min värdmamma flyttade hemifrån för ca. ett år sen. Tjejen från Finland bor hos min värdmammas föräldrar, alltså har jag, inte nog med en värd- mamma, syster, mormor, morfar och morbror, nu också en värdmoster från Finland. Har varit riktigt kul att lära känna denna fina tjej och vi har spenderat, och lär spendera mycket tid tillsammans.

Skolan jag går på heter Legacy HS och är en av ett flertal High Schools i Las Vegas. De har många olika kurser och är en skola som fokuserar mycket på globalisering. Detta är en av anledningarna till att vi är 33 utbytes studenter på skolan. Var skönt i början och är kul nu också då jag har lärt känna så många olika människor från så många olika kulturer. Något som är viktigt och som jag tänker på varje dag är att försöka att hitta amerikanska vänner och inte förlita mig allt för mycket på de andra. Har mest kontakt med två tjejer från Norge och sen så tjejen från Finland. Annars är det amerikanare som är i min vänskapskrets. Mer om skolan så läser jag dessa åtta ämnen: Zoologi, Intro Business, Amerikansk Historia, Global Diplomacy (oblig. för alla utbytesstudenter), Spanska 2, Algebra 2, Fotografi 2 (favoriten) och Composition (Engelska). Jag är också med i två klubbar, PhotoClub och Key Club. Hitintills är det i Foto klassen och klubben som jag har hittat mina närmaste amerikanska vänner. Det är dock på klubbar och vissa kurs avgifter som mycket av mina pengar har gått till.

Jag har haft en underbar månad här. Har spenderat en hel kväll på the Strip och sett Las Vegas som resten av världen gör, har träffat några helt underbara människor, har varit upp i Utahs berg i familjens stuga samt varit med och gjort något de kallar City Mission - vi åkte runt och gav mat till familjer som behövde det.

Det är verkligen helt underbart här, skolandan är underbar och alla är för trevliga. Är så nöjd med min placering, skola och familj. Känns redan nu jobbigt att veta att jag måste säga hej då till detta. Det har gått en hel månad och jag kan verkligen inte förstå det för det har gått så fort. Det var först igår när jag tittade igenom en bok jag fick av mina vänner där de samt familj har skrivit i som jag fällde första tårarna sen jag kom hit, och på något sätt var det inte hemlängtan.

Jag har varit på fotball matcher och sett får cheerleaders. Har fått kläder från Photoclub gratis eftersom de var förra årets, men ändå.

Det är så underbart att uppleva allt detta och jag hoppas att ni på Explorius förstår hur mycket jag uppskattar ert arbete och allt ni gjort samt att alla ni där ute som funderar på att åka ser detta som stor inspiration och tar det stora steget. Det är inget du vill tänka tillbaka på om några år och undra varför du inte åkte. Det är inget att vara rädd för, det är verkligen så underbart! Jag lever livet här varje dag och kan inte ens tänka mig hur mycket jag skulle ha ångrat mig om jag valt att inte åka. Så åk! It's not right, it's not wrong, it's just different.New

Har skaffat en "Facebook dela" knapp. Nu när du läser ett inlägg du gillar kan du med ett enkelt klicka dela med dig med dina vänner. Säger som Horace Slughorn: Use it well. Med andra ord, använd den ofta! :)

Day 38 - The Sub Lession

North Las Vegas 10.41 pm

Fredag! Så skönt att äntligen få helg, efterlängtad. Var beredd och klar att åka, hela gänget från detta hus dåra, men behövde vänta in att Fan skulle komma också... guess what, hon kom inte. Har inte sett henne mycket idag, men det lät som om hon försov sig, stackarn. Skulle bli panikslagen. Verkade som om det löste sig ändå. 
Hade zoology först lektionen. Innan klockan ringde hängde jag och Iiris ute i korridorerna med lite annat folk. Under lektionen skulle vi göra kart ett "worksheet" (har börjat tappa de svenska orden :/) om evolution. Kände att jag verkligen skulle behöva höja betyget där så har bestämt mig för att lägga allt krut där då jag i stortsätt annars inte behöver göra mycket för att behålla A:na. Var en asocial person under morgonen helt enkelt.
Sen var det U.S History, eftersom att en stor del av klassen failade på förra statprovet ska vi fortsätta ha dem varannan vecka tills alla får 100. Tror jag repeterade kartan tre gången igår kväll och en gång innan lektionen. Blev klar ganska fort... Återigen såg jag folk som när jag var klar hade skrivit kanske tre-fyra stater... Man undrar hur mycket de bryr sig egentligen. Sen ja... skulle någon ge mig en karta på Sverige och be mig fylla i alla landskapen... hmm... jag vet var Uppland ligger. Men självklart skulle jag plugga till det. Får jag 100 denna gång kan dessa test gärna fortsätta, att få några 100 % här och där är inte helt fel. 
Var beredd för ännu en spanska lektion med vår galna spanskalärare, haha. Kom dit och hörde hur det snackades om att hon inte var i skolan idag, och det var så rätt. Så vi hade vikarie. Det var en upplevelse. Ni vet när man ser på alla dessa tv-serier och filmer och klassen har vikarie och det är helt galet. Yepp, that's right. Och jag menar här, han brydde sig inte. Någon frågade om han kunde spanska svaret: If I know Spanish, not a single word. Jaja, men det funkade ändå. Satt och snackade med Robert, Ashley, Ashleigh och så en tjej som jag aldrig kommer ihåg namnet på...
Efter lunch - där det som vanligt inte hända ett smack. Var det photo! Yay! Satt återigen och arbetade med Action Photography. Satte ihop alla stopactions till en sequence (och här kommer min "lack" på svenska ord...). Funderar på att lägga upp första projektet - 9/11. Så kanske kommer någon gång under helgen. 
Jag funderar även på att gå och lägga mig. Eller fixa allt och sen sätta på något Glee avsnitt eller så... finns lite saker som jag saknar i de nya, utan att säga för mycket. Ser däremot framimot nästa vecka! Holt cooow, kommer sitta spikad. But oh... eftersom jag troligtvis missar måndagen måste jag säkerligen ta igen en massa till onsdagen. Och jo, på tal om det ja, blir nog ingen skola för mig på måndag. Varför? För att skolan skickade ut ett brev om att vi måste ta några sprutor innan 1 oktober annars får vi inte få i skolan förens vi tagit dem. Segt, men det är så det är. Hoppas att vi inte gör för mycket. Har det däremot fixat ganska bra. Först har jag Intro Business och där finns allt upplagt på hemsida, sen Global Diplomacy och där har jag ju grannen samt en hel del andra som kan ge mig anteckningar och sånt, Algebra, bara att Inga eller någon säger vad de gick igenom och ger mig sidorna vi har i läxa, och så composition där jag har Fan som kan visa vad vi gjorde. Det löser sig.

P.S: Elin - Åh vad glad jag blev av alla smyckena! Så söta. D.S
P.S2: Fick det efterlängtade paketet idag, sitter i mysigaste Husarö tröjan nu. Blev så glad över alla bilarna också! Yay! Har haft craving för svenskt godis i flera veckor nu. D.S

En mindre plan

Kommer skriva "dagens" snart, kommer lägga upp min sammanfattning under kvällen. Imorgon svarar jag på alla kommentarer.

Sammanfattning? Ja, men självklart

Fick i uppdrag att skriva lite om vad som händer här och skicka det till Explorius, detta är resultatet. http://explorius.se/sv/high_school/usa/livet_som_utbytesstudent/isabelle/

RSS 2.0