Svar på kommentar

Håller helt och hållet, 100% med varenda ord Julia säger. Detta ska inte vara ett inlägg som trackar på dig som bloggare, men alla utbytesorganisationer har haft liknande historier. Jag ska också åka till usa, med EF, och när jag såg den här första gången blev jag livrädd och jätteledsen. Pratade med EF då, och de gör inte så längre och det var ett stort missförstånd. Dessutom berättar tjejen inte hela historien. "EF is the largest private education institution in the world" och det kan EF omöjligt bli om de vore en dålig organisation. Man har hört dåliga historier om alla organisationer som sagt, jag har själv hört hört kanske 3 dåliga historier om EF, men det är bara 3 ungdomar av flera tio tusentals nöjda tonåringar som har uttryck sig så. Som sagt, jag vill inte göra Dig ledsen, men nästa gång, snälla peka inte ut EF när du t.ex. säger "det värsta tänkbara med EF" eller "har hört en del negativt om EF ", utan i så fall prata i generella drag om alla utbytesorganisationer. - Fredrika

- Alltså helt ärligt ser jag inget hat mot EF. Har skrivit tidigare om skräckhistorier från andra organisationer också. Helt ärligt är det här den enda jag har hört om, ser helt ärligt inget fel med att publicera, och det är inte dirket bara jag som har gjort det. Förstår inte riktigt hatat mot inlägget, jag skulle helt ärligt inte ha några problem om jag läste att någon hade lagt upp nån skräckis om Exp. 
Det finns hur många skräckisar som helst om olika organisationer. Lägger återigen inget hat mor EF, det är en av de största jag vet. Och en av de äldsta tror ja också så de har ju erfarenhet. Har själv kompis som åker med EF och har hört att det går jättebra för honom och att han trivs. 
Tycker det låter jätteskönt att höra att sånt här inte händer igen, och anledningen till rubriken var endast för att inte säga att det alltid är så med EF, att det var extremfall.
Så, snälla strunta kommentera detta inlägg. Och varför bara på min blogg liksom?
Tack för snällt skriven kommentar, btw.

And I had... the best time of my life

Holy cow. Total älskar mina kära utbytesvänner, har sagt det flera gånger vid det här laget, men de är ju för bra! Hade en av mina, eller till och med kanske den bästa lunchen någonsin med 15 härliga svennar som om ett halv år är i världens bästa land, USA! Tagg som bara den!
Var så sjukt nervös imorse, hur ska man veta vem som tillhör gruppen, tänk om man står där helt själv och ja... bara väntar på folk, eller om man blir utmobbad! :O Haha, ja det är långt ifrån lätt alltså. Som tur var hade jag kontakt med några fina tjejer som också skulle åka från Mörby.
Så runt halv 1 träffade jag Johanna och Anna i Mörby och så bar det av mot Stureplan. Almost there träffade vi på Tesse och inte många sekunder senare lyckades vi inse att Matilda och Ewa också skulle med oss. Det var en myket trevlig känsla. Vi kom fyra pers och ställde oss under "svampen", var ju där vi skulle ses liksom. Matilda och Ewa satt bara några meter från oss och vi hade bara gått förbi dem, trots att det fanns en aning om att de skulle med... Haha, så det kan bli. Sen tillkomm det folk gång på gång. Sist av alla kom Ewelina, Louise och Amanda. 
Sen bar det av, 16 utbytisar, mot McDonalds och så intog vi bottenvåningen. Stackars Matilda och Ewa hängde inte riktigt med och fick äta själva då de inte visste att vi andra hade gått ner. Tur att Eniro finns och de lyckades hitta nummer till en av oss. 
Från cirkus kvart i 2 var vi väl  där på Donken, och runt kvart över 4 drog vi därifrån. Har aldrig spenderat så många timmar där. Men det var skitkul. Vi pratade av oss snackade galet, sånt där som kompisarna i skolan inte pallar med. Har aldrig haft så mycket att prata om och delat så många skratt med helt nya människor som idag.
God bless utbytisar, säger jag bara.

Haha, känner nu hur den här gamla stilen på inlägg man hade för ett tag sen kommer nu, det där när man berättar verkligen allt som har hänt. Men sånt är ju kul. Har ändå inget bättre för mig innan det är dags att dra ner till brasan. 

Conclusion: I had the best time of my life!


I ♥ utbytesstudenter

Är så sjukt lycklig över att äntligen fått kontakt med superfina utbytesstudenter över hela Sverige som åker till USA, när jag åker! Score!
Supertaggade är vi allaihoppa, allihoppa!

Fast det gäller att hänga med i svängarna!Facebook grupp!!!!!!

Sök på "USA 11/12 - Explorius", om du nu åker med dem. Än så länge är de inte alls många med, men ju fler desto bättre! Chans att träffa och få kontakt med en massa nya människor också!

Coool låt!


When the time comes, you'll know what to do

Gah! Jag vill åka nu. Men samtidigt finns det så sjukt mycket som jag tänker på hela tiden. Jag menar, borta i ett år, hur och vad ska man packa? Självklart köper man ju nya kläder och sånt där, men ändå!
Och första dagen! Både skoldagen och första hos familjen, hjälp vad awkvard det kan bli! 
Nej, men här sitter jag och funderar på en massa strunt innan jag ens har fått placering. Nä, nu ska det göras något annat.

Svar på kommentar

Det är så tråkigt när folk ska sitta och publicera sådana här saker hela tiden. Verkar på ett sätt som att folk bara vill "vara coola". Jag åker själv med EF och blir rätt ledsen när man får se sånt här hela tiden. Du har möjligtvis inte funderat på att Explorius och alla andra organisationer också har en väldig massa horror stories? Jag kan själv rabbla upp diverse saker, men jag låter bli just för att jag tycker att det är taskigt mot de personer som valt att åka med just den org. Kanske värt att fundera över! Håll det för dig själv!

Helt ärligt så har jag inget emot EF, STS eller någon annan organisation. Jag valde Explorius för att de var de enda som hörde av sig. Jag har läst hemska saker som har hänt med både Explorius och STS men det här är det värsta jag har hört. Jag har själv en nära kompis som åker med EF och hittils känner han sig jättetrygg. Detta är ett extremfall jag nämner inte att jag inte tycker om organisationen. Mycket beror på personen, hur bra man kan anpassa sig och hur mycket man är villig att ge. Vissa av oss har lätt för att anpassa sig, vissa svårare. Föresten så är jag inte den enda som tar upp detta, det är väl bättre att ta upp saker än att det bara ska ligga i en håla där ingen ser det.
Trist med så negativa kommentarer...

RSS 2.0