Day 152 - 159

Day 152 lördag
Då jag nu har varit riktigt hemskt dålig på att uppdatera och mitt minne blir sämre för varje dag så har jag ingen aning om vad som var på gång under helgen. 

Day 153 söndag
Samma som ovan. Arbetade lite på ett fotoprojekt. 

Day 154 måndag
Hade ingen skola. Däremot var det träning. Från 9 - 11. Resten av dagen var bara lugnt. Läste lite och tittade på gamla Grey's Anatomy avsnitt.

Day 155 tisdag
Hade A-day. Zoologi, historia, spanska, foto. Efter skolan var det ombyte till fotbollskläder, sen blev det bara kaos. Hörde av några som sa att jag skulle stå i mål för Varisty men de sa jämnt att "nej, bara skoja...". Så hörde hur många som helst som pratade om det men ingen berättade för mig vad som höll på att hända. När vi väntar på bussen får jag reda på från coachen att jag kommer stå för Varisty eftersom deras två målisare inte kommer. Ja, jag var riktigt extremt irriterad eftersom jag inte ens ville stå för vårt eget lag. Sen självklart var det som det alltid är och det var typ inga från Varisty laget som kom till matchen, tycker sås ynd om de som jämnt är där. Slutade i alla fall med att jag stog för Varsity, och JV hade en freshmen (som är sjukt bra!) inte nog med det så behövde två andra JV spelare hoppa upp till Varsity laget. Vi spelade mot Mojave och vann, både Varsity och JV (vet inte hur det gick för Frehsmen men de vann eller spelade lika). 

Day 156 onsdag
Efter skolan var det träning igen. Var en hemsk träning... Tränade i målet med Svannah större delen av träningen. Men allt var bara kaos, prövade en massa nytt vilket ledde till kaos. 

Day 157 torsdag
Hade match idag igen, mot Shadow. Vi förlorade... men de hade blivit så mycket bättre sen sist. 

Day 158 fredag
Efter skolan hade vi möte med laget. Satt på läktarna i några timmar eller så och pratade om en massa saker. Var ganska så skönt. Jag, Kaitlynn och Charlotte fick jerseys som alla skrev på. När jag kom hem läste jag hela tröjon och började gråta. Är lite rädd för vad jag ska göra när fotbollssäsongen är över...

Day 159 lördag
Var på bio med Kaitlynn. Erica droppade av oss vid Texas Station och sen gick vi igenom och runt hela kasinot innan vi hittade själva biografen. Såg "Extremely Loud, Incredibly Close". Den var så söt. Vissa stunder var den lite konstig och jag vet inte... men den var värd att se. Grät typ tre gånger eller något sånt. Om du är en sån som jag som gillar filmer som är inspirerad av verkliga händelser, så är det absolut en film som är värd att se. Min fina underbara vän <3

Bara för att hon har gett mig chansen att spriga denna nyhet! 


5 månader

Har officiellt varit här halva tiden, eller till och med lite mer då jag åker 12e. Så bara 4 månader, 2 veckor och 6 dagar kvar... :/

Congratz!

Gah! Min Karin har fått placering i Nya Zeeland! Så coolt. Tittar på bilder nu och börjar bli lite avis att jag inte får komma dit...Day 151 - New Foreign Kids!

Hade de två sista exams. Första i spanska... wihu, och andra i foto. Ingen av dem var någevidare svår. I spanska hade vi 150 flersvarsalternativ frågor och i foto hade vi först en uppsats och sen ett projekt. 
Vid 11.30 var det fotbolls träning. Har aldrig sprungit så mycket på en träning förrut, 7 st 240 i rad. Trodde jag skulle dö på sista. Efter träningen var det hem duscha och sen iväg för att träffa lite nya utbytesstudenter. Första besöket var hos Rachel från Australien, supersöt tjej med världens finaste accent. Besökte också slovakiska Alexandra. Slutade upp dagen med middag från Robertos och lite Harry Potter och Jersey Shore. A lot of times I wish I could press "Ctrl F" to find something in a book during class


Day 150 - 7 am is not the right time for Algebra...

Började denna fina torsdagmorgon med exam i Algebra. Inte det roligaste, och var mycket svårare än jag hade trott att det skulle vara. Sen var det composition exam, gick superfort och spenderade de sista 40 minuterna av lektionen sovande. Det är något jag älskar med Sverige, blir vi klara med något och vi inte har något efter får vi gå. Här är det verkligen, ingen lämnar klassrummet förens klockan ringer. Är i stort sätt det enda som hänt idag, satt i någon timme och försökte memorera alla photoshop grejer vi har gått igenom under terminen. 
499364-8-1319650118680_large

Exams - the Swedish Foreign Exchange Student Guide

Lyckades skapa en ytterst lång rubrik.


Semester Exam - Termins prov. Ett prov för att se om du kommer ihåg allt du lärde dig under terminen.
Final Exam - Kan om turen är med dig bara handla om andra terminen, men kan mycket väl vara på hela året.

Multiplechoice - Sättet amerikanska elever blir testade på deras kunskap... eller tur. Du kan gissa dig igenom ett helt prov och få godkänt på det. Dock är det alltid bra att plugga då du blir populär bland läraren och glider igenom resten av året.
Short answer question - Sättet våra svenska prov ser ut. Med en fråga du måste svara på med dina egna ord.
Essay question - Kan i vissa fall betyda samma som ovan, men även att du ska skriva en uppsats om ett satt ämne.

Half day - Det enda bra med Exams här. Är dock inget som jag tror finns i alla skolor men i Clark county gör det.

Day 146 - 149

Day 146 söndag
Helt ärligt har jag inget att säga om söndag. Försökte plugga lite och få sånt gjort.

Day 147 måndag
Ledig från skolan. Martin Luther King Day så, var inte helt fel. Spenderade dagen med lite semester exam plugg. Depreimerande att spendera en ledig måndag så, men vad gör man inte för att få någelunda bra betyg.

Day 148 tisdag - Semester Exam Day 1
Så har man tagit de välomtalande exams också. Hade allra första i Intro Business. Var inte så jättefarligt, skulle först ha ett "typing test" för att se hur snabba vi var på att skriva på tangentbordet. My score: 70 wpm (words per minute) 0 mpm (mistakes per minute). Det är sjukt förvirrande dock att vara van att skriva på svenskt bord när man sitter vid sin egen dator och sen skriva på de amerikanska i skolan, jag menar, de är ju lite olika. Speciellt med alla tecknen, tar mig en evighet att skriva frågetecken och alla dessa: ^%&/[]/@#. Inte det roligaste. Sen var det själva testet var frågor, med självklart flersvarsalternativ (vet inte hur det kommer gå på proven när jag är tillbaka i Sverige igen alltså...), och slutade upp med en essay. När klockan ringde var det fem minuter innan nästa exam började, man har alla sina exam i klassrummet man brukar ha lektionen i så är inte riktigt som de stora proven man har i Sverige. Andra examet var ett av de som jag var mest orolig för, Global Diplomacy. Vet inte alls hur det gick där. Började med flersvarsfrågorna/true or false. Och slutade med "short answer" frågor och sist en uppsats om FN. Efter timmarna som spenderats med prov var det lunch och sen Algebra en timme, endast för repetition inför exams (imorrn). Sist och minst var Composition där vi i princip gjorde samma sak som i Algebra. Endast repetition. Kom hem och började plugga Zoologi och historia. Under kvällen kom Kevin över och åt makaroner, samt visade mig Hamlet på en minut. Riktigt kul som jag tycker alla borde se, sök på Youtube. När klockan slog åtta var min kväll fullbordad, nytt avsnitt av Glee och det var underbart.

Day 149 onsdag
Hade en underbar morgon, eller inte. Började med exam i zoologi, provet jag var mest nervösast för... säger man så? Var samma uppbyggnad som tidigare, flersvarsalternativ och sen korta svar. Efter det var det historia. Och samma grej där, dock hade vi vårt package med typ alla svaren så var inte så jättesvårt. Sen var det två essay frågor, en om hur första världskriget började och varför, hmm... sånt där vi i Sverige aldrig läst om tidigare... *ironi. Så det gick rätt så bra. Sen var dagen slut. Halv dagar nu resten av veckan. Börjar 7.00 slutar 10.40. Måste dock gå hem i en timme sen då min ride måste jobba... Får i alla fall skjuss dit, tack Erica! Inte för att du längre läser bloggen eller översätter då du är för lat. ;)
Nu sitter jag och tittar på Harry Potter, lyssnar på musik och rensar bilder - multitasker? Hell yeah!Favoriten från igår kväll, så fint. Grät nästan.

Dear Semester Exams

I'm already sick of you...

It's 00:10, so I guess it's Monday

Blev en sån där kväll när en vän postar en bild som påminner en något extremt om sommaren 2011 och minnen och älskade videoklipp och sånger vill ses och höras igen.


Day 145 - Let's put all the European countries together

Var uppe i åttan och gjorde nada. Gick ner till köket och åt frukost och låg sen i soffan i ett par timmar, halvt sovande med Disney Channel på. Hela förmiddagen var lugn och sansad men lite bloggande, bildredigering och pluggande. Kvällen var raka motsatsen. Var först och tittade på Iiris och Legacy Cheer Squad när de var på en form av tävling, ingen officiell, var en av skolorna i området som hade en insamling. De var sjukt duktiga! Nu ligger alla bilder på Iiris kamera då min inte hade batteri... Men så fort hon lägger upp dem ska jag sno några, Erica filmade också så kanske kan lyckas ta mig till den också. Förrutom denna nya upplevelse var jag med om något som jag vet att många andra utbytesstudenter har varit med om, bytning av värdfamlij. Oh, nu blev alla intresserade, men nej, det var inte jag som bytte. Genom att ha en värdmamma som är involverad i organisationen och är area rep får man hänge med på lite grejer så nu var det dags för bakom organisationen experience 2. Var tidigar under min vistelse med när hela processen om hur en familj väljer en student med. Men nu så var det lite annurlunda. En av killarna som Erica är rep för behövde byta familj. Och innan jag börjar babbla på om det måste jag säga att ett sånt här år förändrar en så sjukt mycket. Träffade denna kille min första eller andra vecka här och var inte alls så stort fan av hans attityd och så, men nu har han förvandlats helt och är verkligen supertrevlig. Så till själva grejen då, vi hämtade upp honom hos hans famlj, som också är jättetrevlig, och så tog vi hans grejer och snackade lite kort med dem alla medans vi gjorde allt klart. No hard feeling at all. Sen åkte vi tvärs över Vegas till den nya familjen. Började med att prata lite med dem och så och sen hämtade alla grejerna och flyttade in. På tal om lite random, jag älskar huset. Så himla gulligt, önskar jag kunde ha gått runt och fotat allt, men var verkligen ett sånt där hus jag vill ha med olika nivåer och allt. Ska försök förklara; direkt när man kommer in genom dörren är det en liten trappa upp, på den "våningen" var köket och matsalen. I köket var det en liten trappa ner till Tv-rummet och där fanns en dörr ut till trädgården. Mellan köket och Tv/vardagsrummet fanns det ingen riktiga vägg. Så när man satt vid bordet i köket såg man hela vardagsrummet. Sen var det en trappa upp till alla sovrummen. Ja, lite flummig beskrivining men var så imponerad av huset. När vi hade lämnat av killen med famlijen drog vi till Towns Square. Jag hade aldrig varit där förrut, så det var lite häftigt. Town Square är som en egen liten stad i Las Vegas, en typisk europeisk stad, fast en blanding mellan alla länderna liksom. Italienska resturanger, spanska kiosker, franska cafeér, brittiska byggnader och massa fint. Åt middag på en italienks resturang och sen var det hemåt igen. Ska så åka tillbaka dit en dag då jag har min kamera. Kom hem och tittade på Grey's Anatomy avsnittet vi glömde bort i torsdags, somnade när de va typ 10 minuter kvar. Fail...


That's why I love Vegas!


Svar till Malin

Hejhej,

Jag funderar på att åka som utbytesstudent till USA nästa år. Så jag undrar lite vad allt totalt kostade för dig. Hur mycket kostade visumet? :)

Älskar bloggen, blir så himla sugen på att åka!!!
Kramar

Om du har den minsta fundering på att åka så tycker jag att du ska ta den. Detta är något som du inte kan göra när som helst och om du har chansen så ta den. Om du vill åka nästa år skulle jag redan nu börja med allt. Hitta organisationen som passar dig bäst och så. Det är inte billigt att åka. Beroende på vilken organisation du åker med kommer det kosta olika. Visumet kostar runt 1000 lappen om jag inte kommer ihåg fel. Förrutom betalningen till organisationen kostar alla läkargrejer en hel del. Sen är det alltid fint att ha pengar när du kommer iväg också. Om du är intresserad av att vara med i skolaktiviter, som i många fall är det som gör ditt år lyckat, kommer mycket att gå till det. Jag håller på att sätta ihop ett litet inlägg med alla kostnader då det har varit många frågor om det. Hoppas du i alla fall fick lite svar på din fråga. :)

Det hela är bara ganska svårt att förstå

När man vandrar runt i huset och funderar över lite random saker inser man hur konstigt allt det här är. Jag menar, det har om 10 dagar gått 5 månader sedan jag åkte ifrån Sverige, och det känns som om det bara var någon vecka sedan. Allt går så fort och det känns omöjligt att jag inte kände till allt som finnas här för ett halv år sedan. Det är så overkligt att leva ett liv utan allting som finns här. Det är också omöjligt att förklara och de som inte varit med om detsamma kan verkligen inte förstå hur det här är. En sådan här känsla är inget annat än omöjlig att beskriva.


Alltid lika kul med kommentarer

tja, heter bella och va i Lincoln County nevada förra året, bästa året i mitt liv!!! älskar att läsa din blogg, den får mig att tänka tillbaka på förra året så mkt! Hade världens bästa år och spenderade typ varje helg i vegas, spelade basketmatch på legacy high!!!! Ahhh blir gråtfärdig av att läsa!!!

Åh, va kul. Verkligen superhärligt att höra ifrån någon som var här förra året, och jag blir så glad av att höra att du gillar bloggen. Jag kan verkligen inte fatta att jag snart ska åka tillbaka till Sverige igen. Lite små galet. Kul att du har varit på Legacy också. Hihi, fortsätt läsa, ska försöka komma iväg på något av tjejerna basketmatcher, kanske att jag kan tajma med skolan du gick på.

Day 142 - 144

Day 142 onsdag
Började denna fina onsdag med prov i Zoologi. Gick helt okej, och fick ett relativt bra betyg också. Under historian var det fortsatt jobb med plugghäftet inför exams. Spanska lektionen rullade på med inga aktiviteter som vanligt. Slutade skoldagen med fotoklass och sen en halvtimmes tidigare start på träningen. Hade en lugn träning, som ja... var väl sådär, inte mycket fokus men det är så det blir vissa dagar.

Day 143 torsdag
Var matchdag så kom till skolan i snygga blåa jerseyn. Nu mera tillbringas varje lektion med att plugga inför exams så är inget intressant som händer någonstans. Dock, måste jag säga att efterskolan aktiviterna var mycket mer intressanta. Vi hade lagfoto direkt efter och sen hoppade på bussen. Åkte till skolan vi skulle spela mot, tog typ 20 minutre eller något sånt. När vi kom dit var det inget speciellt, tittade på Varsity matchen, tyvärr förlorade de med 0-10, och ja... tjejerna i andra laget var väl inte de mest trevliga direkt. Men det kom att bli värre. Vi spelade vår match superbra, de gjorde mål efter en halv minut eller något sånt, men vi lyckades hålla i det ett bra tag. Sen gick det tyvärr neråt, och matchen slutade med 0-9. De spelade ganska tufft, och var bra, men deras attityd var hemsk. De var riktigt fjantiga och sa en massa onödiga saker hela tiden, de kommer med all säkerhet inte få mer respekt av att agera som de gjorde än att bara spela bra. De ledde hela matchen men blev bara mer och mer fjantiga. Kändes riktigt bra att vi inte släpte in 10:an. Men tycker bara det är riktigt trist när tjejer ska bete sig på ett sånt tråkigt sätt, famförallt tycker jag extremt synd om tjejerna i laget som inte är på det sättet men som blir stämplade som riktiga b*****s, bara för att några är det. Var en lång disskusion vi alla hade men i beslöt oss för att försöka lägga det allt bakom oss. Men inte alltid så lätt. 

Day 144 fredag
Review-package day! Bokstavligt. Zoologi - package, historia - package, spanska - ja, vi gör ju sällan något. När vi kom in i klassrummet luktade det riktigt illa så läraren tog en sån där air refreshinger och sprutade hela flaskan tom. Det gick inte att andas där inne, som tur var skulle vi vara i datalabbet. Jobbade på våra provincer. Hade ingen träning, vilket gjorde min dag då jag var galet trött. Sen blev det tyvärr inget Utah för mig. Det blev inställt så förhoppningsvis åker vi upp senare, fast kansk inte finns någon snö då. Dock fanns det inte så mycket där heller så.

Day 131 - 141 - 10 days into 2012

Day 131 lördag
Var på dagen och shoppade med Ida. Först var planen att åka in till Fashion Show, men tydligen stänger de av större delen av vägen in till The Strip över nyår, så åkte till outlet istället. Hittade äntligen ett par jeans, två faktiskt. 
På kvällen drog vi över till Eric & Billies. Var där resten av kvällen och umgicks med Kevin och hans kompisar. Hade det riktigt fint, charader, pizza och löv sammarfattar en bra nyårsafton. Har dock denna hemska känsla då ett år är över och aldrig kommer tillbaka. Måste verkligen sluta tänka så, blir bara värre och värre. 

Day 132 söndag
Efter en inte så fastlig lång nyårsafton började år 2012 med något annurlunda. Förmiddagen blev framför TV:n med... "Never Say Never" i DVD-seplaren. Är inget vidare Bieber fan, men filmen är bra gjord och var inte så farlig ändå. Dock är det enda som ökat hos mig respekten för honom. Lyssnar fortfarande inte och bryr mig egentligen inte heller.

Day 133 måndag
Hade träning som vanligt. Var inte så farligt. Ehm... Ja. Satte upp min awesome väggdekor, lägger upp bild en dag, hoppas jag. Sen kom även Tina (från Norge, bodde hos familjen (Ericas fröäldrar) förra året). Måste vara helt ärlig och säga att jag inte var så jättetaggad för det, men det började bra.

Day 134 tisdag
Back to school day. Hade så gärna velat ta några dagar, veckor, månader till i lov, men icke. Hade prov i historia, första världskriget, har bara läst om det några gånger... Och så flersvarsalternativ, är lite fundersam över varför jag inte lyckades bättre på provet... Dagen lystes upp av nytt avsnitt av "Switched at Birth".

Day 135 onsdag
Ååh, vad jag älskar CCSD bussar. Eller nåt. Nej, men blev lite fail idag när vi skulle till och från fotbollsmatchen på Cheyenne. Först och främst så var bussen 45 minuter sen, eller något sånt. Så vi blev lite sena, tur att det inte är allt för långt till den andra skolan. Kom dit och spelade och allt, we lost, är allt jag behöver säga. Börjar likna lite hur det ser ut hemma i Danderyd, tur att man spelar för sportens och  vännerna och inte för att vinna. Så allt var klart runt... säg 6.15. Alla tre matcher var spelade och vi var mer eller mindre påväg ut från området, vår buss som skulle ta oss tillbaka till Legacy var inte där... Hmm. Men den kommer väl tänkte vi alla. Guess what, 1 timme senare - ingen buss. Slutade med att en av coacherna gjorde något drastiskt och ringde polisen för att få dem att ringa till bussbolaget och be dem komma. Så efter cirkus 1 och en halv timme hade vi en buss, som nu istället för runt 40 tjejer hade 8 eftersom de flesta hade blivit upphämtade. Men vad är livet utan lite äventyr, efter detta har bussarna varit perfekta.

Day 136 torsdag
Alla lärare har börjat dela ut reviews inför semester exam... Vilket gör mig lite nervös. Som tur är får jag i de flesta klasser ha mina anteckningar med mig så... det ska väl inte gå allt för dåligt.

Day 137 fredag
Hade återigen borta match, slutade sista klassen 1.10 istället för 1.25. Bussen var där, wihu, och vi hoppade på. I 45 minuter åkte vi uppåt bergen till Palo Verde för att spela mot tuffaste laget. Nej, det gick åt hellskotta om man ska säga så. Var riktigt kallt där uppe... 

Day 138 lördag
Spenderad dagen med... ehm... jo, Tina och Iiris. Var först på Target och gick runt. Sen åkte vi till Iiris och var där en stund. Waylen & Winston kom över, en liten stund senare åkte vi och hämtade upp Austin och sen köpte vi... kakmix och glasyr för att göra cupcakes. Åkte vidare till Winstons hus och var där och bakade. Fin lördag!

Day 139 söndag
Tog upp lite plugg, såg på en massa "Switched at Birth", alltid kul när man hittar en ny favorit serie. Erica stack iväg och såg på fotboll med mina coacher... slutar ju alltid bra. Haha, veckan slutade med Tina och Erica linedancing i köket/vardagsrummet. Soffor och bord flyttades och ja... så började en hemsk måndag.

Day 140 måndag
Fick inte mycket sömn, somnade sent och vaknade då och då under natten. Tur att det inte var en allt för hård dag. Kom hem och pluggade.

Day 141 tisdag
Yes, today, up to date... again. Hade min första fotbollsmatch idag på amerikansk mark. Synd att det gick åt skogen, gjorde inget bra jobb alls. Blev satt på en position jag aldrig spelat förut och tror att det var där jag började tappa fokus. Försökte fokusera på allt för mycket samtidigt. Och sen, trots att jag gick tillbaka till min gamla plats fick jag inte in fokuseringen.... Från det att jag kom hem, mer eller mindre, tills nu har jag suttit med näsan i min rosa zoologi anteckningsbok och pluggat samt färdigställt alla anteckningar inför provet och checken imorrn. Vill verkligen inte få dåligt betyg på det då detta kan vara det som avgör om jag går ut 2nd quarter med alla A eller inte. På tal om betyg, har aldrig varit bra i matte, första quartern hade jag ett B, och det var det enda B:et jag hade, resten var A:n. Gissa vilket ämne jag har nästhögsta procent i just nu? Matte! Har freakin' 98 %! Det enda som är högre är spanskan där jag ligger på 113%, med inget inlämnat eller något, av någon anledning lyckas jag ofta komma bra överns med spanska lärare, kanske bortsätt från förra årets dock. I alla fall den andra.

Sorry, sorry

Update kommer, en dag... :/

I wanna do a 2012 project

Har bestämt mig för att göra som en jag halvt som halvt känner. Hon tog bilder för varje dag och la upp på Facebook i ett album. Och det är superkul att titta på nu. Så tänkte att jag ska börja redan nu. Inte direkt nu dåra, men typ någon dag idag... finnd ju några timmar kvar på dygnet. 
Har föresten haft en fin kväll, men ska väl publicera lite om det senare.

Let's make this count


Grattis på födelsdagen

Bästa mormorn någonsin! Saknar och älskar dig och hoppas att du fick en riktigt fin dag. <3

Gott Nytt År Sverige <3


RSS 2.0