Så varm om hjärtat

Tycker det är så kul att det fortfarande är en massa trafik på lilla bloggen min, älskar att svara på frågor och sånt coh får meddelande varje gång någon kommenterar så om du funderar på att åka iväg, har syskon eller barn som funderar så fråga fråga fråga! Det finns inga bättre människor att ställa frågor till ang utbytesår än utbytesstudenter

Utbytesstudent 2015/2016?

Nu börjar organisationerna få in anmälan och de som har intervjuer håller dom för fullt, vet att det är mycket på gång hos Explorius och har bekanta som börjar tänka på att åka iväg.
Jag svara som vanligt gärna på alla frågor som kan komma upp :)

Bloglovin' (don't mind this)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1954673/?claim=a3k8fwvwvxj">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Fråga

Emilia: när du hade din intervju, fick du göra ett sånt dära engelske test, typ prata engelska, läsförståelse samt skriva en uppsats?
 
Ja, jag gjorde ett engelska test. Nu är det fyra år sedan jag gjorde det där testet, men jag fick svara på lite frågor. Var mer som ett samtal jag hade med hon som intervjuade mig. :)

Update

Var på besök i Vegas igen precis efter jul och var så underabart att se alla igen. Har ofta tänkt att jag saknar famlijen och så men var först när jag såg dem igen och kom tillbaka i den välkända miljön som jag insåg hur mycket. Kändes så konstigt då det var som att jag aldrig hade åkt tillbaka till Sverige. 
 
 

Hemkomst

Lär väl bli något av det sista som skrivs på denna blogg. Kommer självklart att fortsätta på andra "vanliga" bloggen, men här kommer väl detta att sätta stopp för allt. Det är trots allt över. Kommer alltid att komma ihåg alla personer som gjort det senaste året så undebart, och alla saker jag har varit med om kommer jag aldrig att glömma bort.

När vi klev av planet gick vi allihop tillsammans så långt vi kunde. Sen gick vi och hämtade vårt bagage. Jag och Angela tappade bort de andra men vi fick vårat och slängde upp våra supertunga väskor på vagnarna. Sen var det sags för de nervösa stegen ut från den internationella marken och in i Sverige. Vet inte rikigt vad som hände när vi svängde runt hörnet och kom ut, men helt plötsligt hade jag Petra runt halsen. Bästa välkommandet någonsin. Linnea var där också. Att få se dessa tjejer betydde så mycket. Sen var mamma, pappa och Jeppe där (no way), samt mormor, farmor och farfar.
Åkte hem, kändes lite konsitgt... Allt är så grönt liksom. Kom hem och tog en snabb dusch innan det var lite lunch. Eller nåt, kommer inte riktigt ihåg. Frukost kanske det var. Sen... ehm... åkte till Täby har jag för mig, och sen till Coop. På fredagen åkte jag till skolan för att snacka med SYV om hösten. Fick se klassbilden och allt. Sen kom Petra och så gick vi runt i skolan och försökte hitta en dator som fungerade. Hade glömt bort att inget är blockat här, Facebook, Google, allt går att gå in på här. Inte som på Legacy där det mesta var blockat. Hittade dokumäntet hon behövde och sen drog vi ner till Sätra äng. Där var bryggan borta... Så vi stack upp till pizzerian där vi bestämde oss för att gå några steg till höger för att äta sushi istället. Yum! Åkte sen hem till mig... Spelade lite Mario Kart och sen stack vi till Petra för att hämta lite saker inna vi åkte upp till Mörby. Gick och hyrde filmer. Nya Sherlok Holmes, New Year's Eve och Footloose. Köpte även en mass frukt som vi sedan gjorde fruktsallad på. Var en ganska så grym kväll. Lördagen var också den helt okej. Och idag, söndag, spenderade jag morgonen nere på vallen i regnet och satte upp allt inför fotbollsveckan. Kalet kallt, kalet mycket regn, men hel kul. Har tjejerna med tjejerna i år igen. Sen kom jag hem, värmde mig, sov en stund och åkte sen in med mormor till stan. Gick igenom alla hennes väskor och sånt, sen åkte jag från stan till Petra och såg New Year's Eve, eftersom vi inte såg den i fredags. Blev en liten mysig eftermiddag, älskar den filmen! Sitter nu och känner att det kanske är dags att fundera på sängdags. Klockan är bara tio, men att vara nere på planen med ett gäng tjejer 6-12, är inte något som spar på energin direkt.

Day 295

Absolut, absolut sista timmarna. Gick upp runt halv 3. Packade ihop det absolut sista och bytte om och sen var det raka vägen till flygplatsen. Sa hejdå till Erica (lite tårar... :/) och började sen köa för incheckning. När jag hade stått där ett tag sa de att alla som skulle rese internationellt någon gång under resan skulle behöva checka in inomhus. Så behvöde nu flytta mig med två stora resväskor, en carry on, en jacka, och handväska (som var relativt stor och fullpackad). Fick sen stå i kö inne, tilllslut kom jag fram men då sa hon att hon inte kunde skicka bagaget hela vägen utan jag skulle vara tvungen att hämta upp det i New York och checka in igen. Fun!
Så var det på planet från Las Vegas till New York, från favorit staden till andra favorit staden. Satt dock på McCarren i en bra lång tid. Piloten sa bokstavlig talat: "We're missing 50 pounds of fuel... we don't know where it is. So we need to figure that out, it may take a while." No shit Sherlock! Så tillslut kom vi iväg. Var då ungefär en och en halv timme sena. Kom till New York och cirkulerade i luften i säkert 40 minuter inann vi landade. Så fick stressa ner till baggage claim, som var omöjlig att hitta. Sen tog det evigheter innan bagaget kom, samt att pengarna på min telefon tog slut. Fick det tillslut och skulle då försöka få med mig allt igen, var dock en mycket längre väg, plus att jag var stressad. Fick hjälp av en snäll liten person på flygplatsen som hittade en vagn till mig, fanns där men man behövde betala... Så fick i alla fall en och fick sen hjälp att komma dit jag skulle. Superawesome person alltså! Kom fram och lyckades få ihop allt där. När jag checkade in väskorna så var det ju avgift för extra väska, samt att en var grymt övervikt. Så tillsammans skulle det bli $160, precis som det varit i Las Vegas. Men av någon anledning bestämde hon sig för att skippa de $100 och bara dra $60. Och nej, det var inte det att hon "glömde". Sen hade tydligen hela New York problem med internationella banker så tog en evighet att dra av pengarna från kortet. Var inte alls många av oss utbytesstudenter som behövde betala fullt pris. Gick till gaten för att se om jag kunde träffa på Matilda, vilket jag gjorde. Hon satt med någon tjej från Finland hon träffat. Hörde att de pratade om Köpenhamn i högtalarna och hörde gaten, så tänkte gå dit för att se om Frederik var där. Det var han! Så kul! Träffade även en annan dansk tjej som vart i Las Vegas hon med. Stod där en stund innan jag gick tillbaka till Matilda. Efter ett tag gick vi alla över då finskan skulle till Köpenhamn med.
Så var det dags för mig och Matilda att boarda till Stockholm. När vi var vid våra platser (nästan längst bak) satt Ida där, likaså gjorde Angela. Samt fyra andra utbytesstudenter. Så grymt att vi alla hade blivit placerade på samma ställe. Var så kul att se alla. Och jag menar, jag och Ida som var i Las Vegas tillsammans visste inte ens att vi skulle vara på samam flyg från New York. Det måste ha gått många flyg från Las Vegas de senaste 24 timmarna. Flygresan var så lång, såg på Journey 2, den där filmen med tjejen och de två specialagenterna och lite annat smått och gott. Kunde verkligen inte somna.
När vi nästan var framme och blev informerade om att det var mulnigt och 12 grader i Stockholm, var vi en hel grupp som inte var så glada. Jag menar, vi som skulle stanna i Stockholm hade spenderat 10 månader i Las Vegas, Florida, South Carolina & California. Inte några svala stater/städer direkt.

Day 294

Sista dagen i Las Vegas. Tog det väldigt lugnt på förmiddagen. Sen åkte Erica iväg och köpte en sån där liten pool. Så började fixa med den. Åkte iväg och sa hejdå till Billie, samt åkte till CiCi's och åt middag där med Kevin och lite folk. Spenderade resten av kvällen med att bygga ihop poolen och titta på High School Musical 2. Sen var det dags för sista natten.

Day 293

Söndagen spenderades i stortsätt bara vid Lake Mead med Erica, Jordan, Inga, Shanna och Bobby. Körde först i typ en timme för att komma ut från ökenen. Sen var det ner med båten i vattnet. Inte riktigt så som vi brukar göra här. Kanske för att vi ofta sätter ner den en gång i vattnet och sen låter den ligga under säsongen... här lägger man i den varje gång man går ut. Så det var båten på flak och sen ner med bilen i vattnet. Var ramp och hela skiten. Intressant må man säga. Var ute hela dagen. Solade i båten, badade, hängde i badringar. Hade det allmänt mysigt.

Day 292

Började sista helgen med en liten sovmorgon och sen en shoppingtur till Meadows med Rachel. Köpte ny resväska, större än den jag redan hade, så nu skulle allt få plats.

Day 291

Sista fredagen i Las Vegas. Julia, från Tyskland som jag träffade på Hawaii, was in town, på en sån BeloUSA resa. Så jag, Frederik och Julia gjorde upp lite planer för att ses. På kvällen blev jag upphämtad av Freddie och hans två kompisar, en från Venezuela och andra från Brasilien, och så åkte vi in till the Strip. Gick runt lite kort vid Bellagio innan de kom. Såg showen två gånger, alltid lika spännande. Sen när vi såg bussen komma och köra in i garaget så hittade vi vår egen väg dit. Har saknat Julia något enormt, så var så härligt att se henne igen. Träffade också en tjej från Island som även hon hade varit på Hawaii samtidigt som oss, samt en av våra Belo personer. Vi hade bara en timme, men gick runt. Försökte gå till Mirage för att se på vulkanen, men... var lite för sena. Sen när Julia behövde vara tillbaka vid bussen kom Erica och hämtade upp oss, och så slutade en riktigt fin kväll i Las Vegas.

Skulle lagt upp bilder, men bilderna togs av Julia, som inte lagt upp några ännu.


Talk about stressing

Är mycket som är på gång nu alltså. Tyckte det var mycket man skulle göra i augusti innan man åkte. Men sitter nu med fyra pers och försöker göra upp planer inför samma kväll. Måste nästan byta sms signal... DAMP!

What they are doing to us...

... should be illegal. Hur är det meningen att vi bara ska lämna allt så här bakom oss?

Day 290 - It's all bittersweet

Absolute last day of High School. Kommer aldrig mer att gå in genom Legacy dörrarna... Hade första examet i spanska. Då jag, liksom alla andra i klassen, inte bryr mig ett dugg, läste jag knappt frågorna, markerade bara lite random a,b,c,d. Har ändå typ 150% i klassen, så kan få 0% och fortfarande ha över 100%. Sen var det foto. Sista gången :( Inte fick vi heller alla gå ut när klockan ringde, utan varje klass blev eskorterade av lärare/hall monitor, ut ur skolan, som sen var låst i en halv timme innan någon kunde komma in. Detta för att det inte skulle bli några bråk eller något sånt.
Efter skolan så gick jag och Inga till Target och köte saker till picnicen, haha, Fruitsnacks och Gronola bars. Stopp vid Starbucks också, tydligen så finns bästaste Cocunut Mocha Frappuchino, på Secret Menu på alla Starbucks utanför Hawaii. Så blev så excited när jag fick en liten känsla av paradiset. Träffade Lisa och Bella där och sen bar det av till Seastrand park. Jag, Bella och Lisa fick skjuss av T, medan Inga cyklade. "Like Mexicans" satt vi i the trunk. Citatet kom från Lisa, så vad kan man säga, det vi tror är sant. Haha, mexikanare har yttrat sig. Nej, men det var sjukt kul. Var sen i parken i några timmar med ett gäng härliga personer.

Last day

Förbereder mig för sista dagen i Legacy. Så konstigt, nu lämnar jag mitt High School liv till nästa gäng utbytesstudenter. Depression mode.

Isabelle|17|Stockholm|Utbytesstudent, USA|Las Vegas 11/12|Fotograf| Scout|Gleek|Harry Potter Freak
free counters

bloglovin
RSS 2.0