Day 35, 36 & 37

North Las Vegas 8.01 pm

Känner verkligen hur jag börjar bli usel på att blogga. Men senaste två dagarna har varit galna! Har varit så sjukt mycket som hänt. Så ja... I tisdags var en bra dag. Eller den slutade i alla fall på topp. Så eftersom jag inte riktigt kommer ihåg vad som hände, aka. det hände inget speciellt blir det en simpel +/- lista för min tisdag.
+
Fick tillbaka USB-minnet.
100/100 på Intro Busniess presentationen
GLEE!
-
Hade en usel tid under Algebra - kunde inte konsentrera mig

Igår var det onsdag. Zoologi prov... Pluggade verkligen och kunde allt på kvällen. Men jag blir så förvirrad med alla dess flersvars alternativ. Jag blandar ihop saker och blir osäker och ändrar hundra gånger om. Tjänade en massa extra credit under spanskan idag igen, min spanska lärare gillar mig! Ibland önskar jag att jag tagit steg 3 men när jag nu kan glänsa och reptera sånt som jag inte var helt säker på när det gick igenoms första gången blir allt bättre. Tycker lite synd om läraren då eftersom det är kanske 15% av klassen som lyssnar och 3% som faktiskt gör något. 
Under kvällen satt jag och gjorde mina Intro Business vocab, 15 ord tog mig ca. 1½ timme att hitta. Nästa vecka är det 25 ord, lika bra att börja nu. 

Idag har varit helt okej. Vaknade, körde den vanliga drillen, åt frukost m.m. Stack till skolan och hade Intro Business, sen var det Global Diplomacy, försöker komma på vad det var vi gjorde, men det står helt still i hjärnan... Jo, snackade om makt och sånt. Köpte lunch i skolan - Club Sub, brödet var hemskt. Smakade som korvbröd... Inte igen säger jag bara. Sen var det Algebra och för en gångs skull fattade jag allt och hängde med under lektionen, hann klart med läxan också. Sist var det Composition. Kommer inte ihåg vad vi gjorde där, någonting hoppas jag. Efter skolan var det Key Club möte, snackade lite allmänt om vad som kommer hända och så. När det var klart stack jag och Inga till Starbucks, senare kom Sidney ett tag. Blev hämtade av min kära värdmor och så tog vi en tripp till en finsk elev för att göra en "30-days checkup" eller nåt sånt. Efter ett kort stopp där var det vidare till någon av eleverna i Student Council för att se att allt gick bra och sen var det hem för middag. Lämnade huset 6.25 am imorse, kom hem 6.25 pm. Oddsen? Har state test i historia imorrn, igen... för många failade sist. Så ska köra igenom kartan en gång och sen blir det Grey's Anatomy!

Och jo, kan påpeka att jag har A i alla ämnen... förutom ett... :/

Bad Person

Men bloggar imorrn. Då har jag tid. Ni vill inte veta hur min kalender ser ut, torsdag = GALEN!

Day 33 & 34 - This damn Title...

North Las Vegas 8.52 pm

I söndags var det avslappningsdag. Började dock med en tripp till kyrkan, som föresten var något av det roligaste jag har gjort. En skål med flingor och sen iväg till skolan - nej jag skrev inte på fel dag. Krykan är i skolan, vi ungdomar håller hur i danssalen, lite random fakta sådär. Men det var kul, träffade nya människor, lilla Grace var där. Haha, så underbar tjej. Min lilla sydkorean! Vad gjorde vi i kyrkan då? Ja, haha. Jag som tyckte att mitt konfaläger var lugnt och inte hade så mega kristet. Denna kryka, för det första klädseln - shorts och t-shirt. Det här är Nevada, de flesta är mormoner och där är det dresscode fullt ut. Det första vi gjorde var att sjunga några superfina och svängiga låtar, som spelas på radion. Skulle in höra dem, och jag ska försöka att hitta dem någonstans, så skulle ni aldrig kunna ana att detta var musik som sjöngs i kyrkan. Vår så kallad präst, var en kille i kanske 30 års åldern, caprishorts och t-shirt och snackade på som bara den. Påminnde lite om min konfapräst fast ännu mer relaxed. Efter sångerna tittade vi på en video. Har ni sett America's Funniest Home Video? Ja, det var typ det. Folk som hoppar på trampoliner, tappar kontrollen och faller av den, eller på någon annan eller in i väggar m.m. Folk som kolliderar helt enkelt, och det var det som var ämnet. Och det var bra. Vi pratade om hur det blir när man som religiös träffar på någon som inte är det och vad som händer, eller när man anser att en ickereligiös person är en bättre människa än du själv är. Jo, och jag får inte glömma den lilla leken vi körde, som jag som då går på skolan tyckte var ett dumt ställe att köra den på. Först fårgade han vilka som hade mobiler med sig och att vi skulle hålla upp dem i luften. Majoriteten gjorde det. Sen skulle vi lägga in hans nummer. Efter alla hade gjort det ställde han frågor som vi skulle svara på via sms. Dessa var exempel vis; Vilka var de första två människorna och så. Lätta alltså. Problemet med Legacy är då att i korridor 100 och 500 är det ingen mottagning, what so ever! Och självklart var vi i 100 korridoren. Så, de flesta kom inte fram. Överallt annars är det prima mottagning om det är någon som undrar. 
Resten av dagen spenderade vi chillandes. Till middag blev det scallops, riktigt musigt faktiskt!

Idag var dock inte lika bra. Vaknade med huvudvärk, går och lägger mig med huvudvärk. När klockan ringde 5, orkade jag inte gå upp så tänkte "5 minuter till" vaknade igen 5.45. Men det var lugnt, hade duschat på kvällen så var bara att hoppa i nya kläder och ner och fixa min sallad till lunch samt äta frukost. 
Hade quiz i zoologi först, första gången det gått åt hellskotta för mig... Fick total blackout och tror nästan det blir en 0 där... Innan det var mitt sämsta 18/20. Känns kul att sänka sig så stort. Efter det gick det inge bättre. Som tur var gjorde vi inte heller mycket. Trots min sugiga dag lyckades jag samla en massa credit i spanska då vi går igenom preteritum... och när började vi med det? 8an? Så där är det bara att glänsa, eftersom ingen annan kan det. Inte ens när det står på tavlan. Credit, credit, credit! Inte för att jag behöver det egentligen, men hallå!
När jag kom hem funderade jag på att ta en powernap men valde att gå och lägga mig tidigare... lyckat. Slutade kvällen med en titt på High School Musical 3 med Jordan och Erica. Helt okej måndagskväll tillslut. 
Har föresten fortfarande inte hittat mitt USB och ber till Gud att mr. Rogalski har det. Är nämligen hos honom jag tror jag lämnade det. Så håll tummarna för mig imorrn.
Tog bilder idag, men orkar inte leta efter sladden och lägga in allt. Har tid över imorrn - eller inte alls för har prov på onsdag. Men kan nog klämma in lite bilder i pluggpausen.

P.S Åh, glöm inte - "Rekon your own Donkey" - de sista orden "prästen" sa i söndags till oss. D.S
P.S 2 Jag vill ha mitt paket nu! D.S 2
P.S 3 Om någon har lust att skicka lite svenskt godis/mat/... hör av er. D.S 3

Frågestund

Ställ din fråga! :)Ska man göra sig bekväm i soffan nu eller?

North Las Vegas 01.00 am

Ehm... Yes, sir.

Day 32 - Only in Vegas

North Las Vegas 00.10 am

Wow, stressig dag, eller förmiddag/morgon. Somnade under Billy Elliot igår, vaknade upp runt fyra... undrar varför. Haha. Sen så ja... halv 8 vaknar jag av att någon ringer på dörren. Jag tror inte klockan är mer än 7 så undrar självklart vem det är som är så dum att de ringer på hos någon innan 7, en lördag morgon. Men så fel jag hade, den var 7.35 och vi hade försovit oss. Det var Fan som stod utanför och Suzette satt i bilen, så jag upp för trapporna och väckte Erica och Jordan och sen så bar det iväg för City Mission. Åkte runt till familjer som inte hade det bäst och gav dem mat. 
Sen hade Jordan skridskolektion så Erica åkte iväg med henne dit. Jag och Iiris chillade galet under morgonen. Senare åkte vi iväg till en outlet och spenderade ca 3 timmar där. Gick runt i det soliga vädret och den stunden vi stod ute och inte gjorde något alls i stortsätt kommer största regndropparna, moln? nope. Only in Vegas, som alla sa. Senare började det regna mer och mer, slutade självklart snabbt och återkom efter nån timme eller så. Sen regnade det... en hel del. 
Kom hem och vi åt middag, crabcakes, majs och sparris! Awesome!
Jordan sover borta ikväll, Iiris ligger och sover i (min favorit) soffa, Erica sover i sitt rum (tror jag), och jag har all energi och sitter med Grey's Anatomy på Tv:n. De har något som jag tycker vore väldigt bra att ha (blink till familjen typ...) som heter Netflik. En funktion man kan ha på ex. Wii där det finns filmer och serier. Och hur ska jag klara mig utan... kommer inte på vad det heter just nu men en sådan där man kan spela in program på och sen se igen, pausa, spola fram/bak. Åh... hur ska detta bli?


Naawh

Glee-rachel_360_large Glee-finn_360_large Glee-kurt_360_large Glee-brittany_360_large Glee-mercedes_360_large Glee-mike_360_large Glee-tina_360_large Glee-santana_360_large Glee-kevin_450_large Glee-puck_450_largeGlee-kids-group_450_large

Day 30 & 31 - Really? A month?

North Las Vegas 12.02 pm

I torsdags var det A-day. Kommer inte ihåg vad som hände, så troligtvis inget intressant. Redigerade bilder under photo och efter skolan var det första "soccer mötet". Börjar dock inte med tryouts förens i november... Efter mötet var det KeyClub, hann dock inte vara med särkilt mycket då jag hade annat. Men betalade och träffade lite gulligt folk.
På kvällen var det Grey's Anatomy! 2 timmar... hehe, inte något jag var beredd på. Men sjukt bra avsnitt. Hoppade en meter, ni som sett det vet var. Haha. Detta ledde till att jag var något utmattad på fredagen...

B-day. Var beredd att börja morgonen med presentation i Intro Busniess. Så blev det icke... igen. Men står som första person på tisdag. Under skoldagen hände egentligen ingenting. Efter skolan var det dock dags för Battle of the Bulls. Eller, var hemma först och åt middag och så. Värdmor min lagade supergoda hamburgare. Gjorde en liten special och hade allt i ett kolblad (alltså grönsaken :P) iställt för bröd. Inte särkilt amerikanskt, men något jag föredrog. 
Efter matchen drog vi oss hem igen. Hade en filmkväll med Iiris, About a Boy och sen Billy Elliot. Somnade runt 1 kanske. 

Skriver om dagen lite senare, även om klockan bara är 12 så känns det som om det har gått en hel dag, har varit uppe och på språng ett tag nu.

I'm still alive

North Las Vegas 10.40 pm

Jag lever och har det awesome. Nu är det filmkväll med Iiris. About a Boy är på. Var på matchen idag också, imorrn blir det lite volunteerarbete, yay! ska bli sjukt kul! Kommer blogga mycket mer imorrn då jag lär ha tid över, har haft en hel del att göra senaste dagarna och med torsdagen då det var Jersey Shore och sen 2 timmar Grey's Anatomy... ja, fick prioritera att ha lite energi idag istället för att blogga.
Som sagt, kommer uppdatera om allt som har hänt här i bilder och ord imorrn.

Day 29 - A good ending

North Las Vegas 9.43 pm

Typ bra dag. Vaknade och hade känslan av att jag sovit i en evighet, lite små creepy. Under frukosten satt jag och pluggade för Global Diplomacy provet. Repetera, repetera. Och det var absolut inte det enda som hände under morgonen, helt plötsligt kommer hunden in med något i munnen - vad? - största gräshoppan jag sett! Haha, och min underbara reaktion - Den vill jag ha! Men vadå, vi har ju i uppgift i zoologi att skaffa fram 30 insekter. Får man en sån här chans så. Så fångade den och nu har den skrämt livet ur mig flera gånger idag, känner mig så elak. Men har fått lära mig att 1. de har inga känslor eller tankar, så de vet inte vad som händer. 2. den är så gamal så den skulle dö snart ändå. Det låter jättehemskt... och hehe, det är det ju, men. Vill man ha bra betyg så... I guess. 
I skolan, första perioden var som vanligt under B-days, Intro Business. Skulle ha presentation men då läraren bara slumpmässigt valde ut folk hann jag självklart inte göra, alltså kunde jag spenderat mer tid på annat igår... Anyway, sen var det Mentorship, fick ID-korten... hehe, bra bild det blev då. 

Sen var det prov dags. Det svåra med provet var att förstå. Läraren hade tagit frågor direkt ifrån bokens hemsida, där frågorna har relativt svåra ord i sig. Jag kan knappt förstå dem på svenska. Så det var väl sådär. Men, det gick väl okej hoppas jag.
Efter lunchen var det prov dags igen - Algebra II. Vi började alldeles för sent så tror inte att någon hann klart. Vet att jag hann til runt 16 av 22. Men helt ärligt, det är multiple choice i matte också... Alltså då är det så mycket lättare. Märkte snabbt att jag räknat fel på ett tal då inga av alternativen stämde. Så simpelt, varför är det inte så i Sverige?
Sist och minst arbete var Composition, satt i grupper och skulle skriva en inledningen till en story/essay. När klockan ringde gick jag ner till photorummet och snackade med folk i PhotoClub. Vi hade en snabbt och kort möte - 10 minuter typ. Jag väntade på skjuss samt på Fan så stannade kvar och jobbade på lite Photo II projekt. Hade lite sällskap av andra som stannade och... städade. Haha, älskar amerikanare! Detta ledde till att vi som var kvar fick Photo Club t-shirts samt hoodies från förra året. Nice! Så snygga! Längtar tills de nya kommer dock. Från det att jag kom hem till typ nu har jag pluggat historia, prov imorrn...

Best Friend - Love This PlaceVad som kommer poppa upp på bloggen under min kväll

North Las Vegas 3.35 pm

Måste bara börja med att jag precis hörde Nevada är den stat flest kvinnor blir mördad i... hehe. 

Under kvällen kommer jag skriva inlägg om:
- Min dag
- Min bästa Facebook vän
- Nytt i plånboken
- Grått & Blått får bästa garderobs platsen

Bildbomb

Tidsinställt inlägg för er i Sverige.


Åh ja. Har så mycket bilder tagna från skolan och så som jag tänkte lägga upp. Det är sjukt kul att fota i skolan för allt verkligen vill bli fotade och hoppar framför kameran... Eller inte. Haha, okej, vissa gör det, men inte många. 

Jo, btw, bilderna kommer senare i veckan.

Day 28 - Glee day

North Las Vegas 9.24 pm

Det har verkligen varit Glee dag hela dagen. Har snackat med folk varje period jag har haft om säsongsstarten och alla var lika excited! 
Seriöst, den här dagen har varit den bästa på länge. Så underbar, på alla möjliga sätt. Började den super bra med att inte vara allt för trött när jag vaknade. Gick upp, duschade, åt frukost och gjorde klart spanska läxan jag hade glömt bort att göra klart. Samma morgonrutin som vanligt. Kom till skolan tre minuter innan första klockan ringde, hehe, tror aldrig jag har kommit så sent. Zoology first period. Helt okej lektion, börjar bli lite små trött på alla anteckningarn dock... Den blir bara tjockare och tjockare, börjar störa mig på att man inte kan skriva på vänster och höger sida nu. På tal om det, jag skulle ju visa mina anteckningsböcker idag... blir inte så. Torsdag kanske? Eller redan imorrn. Får se när allt har lugnat ner sig. Happy face dock att vi inte behövde ta några anteckningar idag.
Second period var historia. Wow... kommer ärligt talat inte ihåg vad vi gjorde, jo juste. Vi gjorde klart våra anteckningar, så NU har vi allt vi behöver till provet på torsdag... Men det är ingen som klagar, jag är imponerad över de amerikanska studenterna när det gäller sånt alltså. Sen såg vi på en film om hur europeerna kom till amerika... efter Colombus och alla. Den var rätt intressant, eller så var det bara för att själva filmen var bra gjord. 
Third var spanska. Haha, gick igenom verben jugar, pensar och tener. Ehm... vad jag gjorde under lektionen? Inte mycket, visade dock mina kunskaper och är mycket omtycken av läraren nu då jag typ kan allt redan. Haha, älskar hur amerikanarna pratar spanska. Jag menar läraren är från Spanien, tack gode Gud för det, men de andra eleverna låter så roliga/söta när de snackar spanska. Jag menar, vi har ju på ett sätt samma bokstavsljud som spaniorerna så kan lätt anpassa oss men åh. Haha, det är så underbart. Blev dock lite små irriterad/fundersam när det tog tjugo minuter för folk i klassen att fatta varför de säger Tienes "x" años, samt vad det betydde. Hmm... nä, jag börjar undra vad de lärde sig i spanska I faktiskt. 
Sen var det lunch, åt en macka för allas information. Hände ingenting under lunch egentligen, snackade lite med de andra och så.
Next - en av de två höjdpunkterna på dagen - foto! Åh, så himla underbart. Hade föresten klagat hela dagen på att det var kallt i skolan, så gick vi ut för ett fotoprojekt under lektionen, det var kokande hett ute. GALET! Men hade sjukt kul ändå. Fotade/Modellade med Katy. Så himla söt och trevlig tjej. Ser henne dock aldrig mer än under foto... Men vi hade så kul, hela fotoklassen är så underbar och har jag sagt hur mycket jag gillar läraren? Åh! Blir nog foto och zoologi jag kommer sakna mest när det kommer till kurser och klasser sen. Anyway, när vi kom in sen igen uppskattade jag verkligen kylan. Holy cow vad det var varmt ute... 
Gjorde läxor och läxor och juste... läxor, när jag kom hem. Fast runt 8 blev det paus och hela världen stod still för det var GleeTime! Åh, så sjukt bra det var! Saknade dock en person... men. Haha, såg nu: Älskar att min "värdmorbror (graduated förra året) gillade min "Glee Time <3" status! Nej, men vad jag egentligen skulle säga var att bilden, som för det första är awesome, är tagen från Corys (aka Finns) Twitter. Är den inte totally awesome!?

Glee Time!

North Las Vegas 8.02 pm

Hör av mig igen om min underbara dag när jag sett klart på underbaraste programmet. Hur kan tisdagar vara så underbara? Correction: Hur kan varannan tisdag vara så underbar?


Too much going on...

Plugga inför Global Diplomacy test imorrn
Plugga inför Algebra II test imorrn
Skriva klart presentation för Intro Business, ska vara redo imorrn
Och så är det Glee om 40-50 minuter...

Btw, test = prov!
Day 27 - Well, we tried

North Las Vegas 7.04 pm

Imorgon har det gått en månad sen jag lämnade tryggheten i Sverige och satt på ett flyg i "x" antal timmar. Känns helt sjukt, tiden har gått så snabbt. Satt för några kvällar sedan och jämförde med konfirmationslägret som var under tre veckor och kommer ihåg hur långt jag tyckte det var att vara borta tre veckor, har varit här i snart fyra och känns som om det gått mycket fortare än konfalägret. 
Hur som helst, den här dagen som började så där kan jag säga - slutade helt okej. Eller skoldagen slutade underbart! 

Som vanligt ringde klockan 5. Gick upp, det var svinkallt i rummet, kan bero på att fläkten samt ACn var på. Så hoppade in i en varm dusch. Skippade frukosten då jag helt enkelt inte var på humör. Helt utmattad och hade verkligen inte lust med någonting. Gick ner till köket/vardagsrummet och satte mig i soffan med en iPodlur i ena örat. Fan kom runt 6.15 och något senare drog vi iväg för att byta ut Jordan mot Iiris. Och så var det iväg till skolan. 
B-day, vilket betyder att första period var Intro Business. Jobbade på projekten samt gjorde ett Triva Quiz. 
Second period var Global Diplomacy, alla utbytesstudenters favorit, om det inte hade varit så att jag redan läst allt det vi gör just nu hade det säkert varit ganska mycket mer intressant. Har prov på onsdag, är lite orolig för hur frågorna kommer formuleras. Hon skulle nämligen ta dem alla från en hemsida där det finns en massa frågor om kapitlerna i böckerna. Var inne och tittade där för ett tag sen och frågorna har sjukt avancerade ord i sig, fick slå upp nästan varje fråga för att få fram vissa ord. Så hoppas verkligen att hon mixtrar lite med språket så vi förstår, majoriteten i klassen har ju inte ens engelska som första språk.
Sen var det lunch. Haha! Jag och Ida bestämde oss för att bryta kedjan och sätta oss med några amerikanare och inte med de andra utbytesstudenterna. Det failade... eller jo. Vi gick runt lite och funderade på vilka vi skulle invadera. Hittade ett bord med tre tjejer som vi satte oss vid. Ida började säga nånting på engelska, men ingen av dem reagerade. Slutade med att vi satt och snackade norska/svenska med varandra. Visade sig senare att gänget vi nyss satt oss vid var de där tjejerna som är i bråk och tar piercings på varandra under skolan eftersom föräldrarna inte godkänner det. Hehe... bättre lycka nästa gång (aka onsdag). Hade sen Algebra i 80 minuter. Var beredd på min vanliga halvt somning efter en timmes lektion, guess what, den kom aldrig. Var fullt vaken hela lektionen! SCORE! Gäller att vara på topp nu då vi har prov på onsdag. Yees, har Algebra och Global Diplomacy prov på onsdag, och jo, Intro Business projektet också. Love! 
Last Period = Composition. Var en väldigt komplicerad engelska lektion... eller inte. Vi fixade våra "Interactive Notebooks" ska visa mina anteckningsblock någon gång för att visa alla hur avancerat det är här i staterna. Det går inte att bara anteckna vad läraren säger eller vad som står på powerpointen hur som helst. Och det var efter att sista klockan för dagen ringt som höjdpunkten på min dag började. Tog mig ner till fotorummet och träffade lite random folk där från fotoklubben. Strax därefter transporterade vi oss till gymnastiksalen och gjorde i ordning för fotograferingen av Volleyboll lagen. Var inte så mycket att fixa egentligen, bara vara beredda på att skriva lite på några lappar och ta emot pengar/checkar. På tal om det, jag trodde inte checkar existerade längre. Men alla använder checkar här. Men det var riktigt kul! Träffade lite nytt folk och hade kul. Gjorde egentligen inte så jättemycket, men alltid trevligt att stå och prata med lite random folk.
Ser framemot A-day imorrn!


Kläder och det amerikanska modet

North Las Vegas 5.30 pm

Jag hör dagligen hur andra utbytesstudenter måste köpa en helt ny garderob, inte främst för att det är emot dresscode men för att passa in bland de andra. Utsvängda jeans, "diamanter" och en massa glitter och starka färger. Jag var så beredd på att det skulle vara samma sak här, men folk klär sig ungefär som de gör i Sverige. Inga utsvängda jeans, inte en massa glitter. Det som däremot är något jag har reagerat på är håret. Många har väldigt speciella frisyrer; Glitter, fjädrar, stora färgglada blommor, hår förlängningar i diverse färger m.m. Vissa är sjukt snygga, finns till exempel en tjej i min fotoklass som har mörkt hår och sen lite röd/rosa i bakre under håret. Ser riktigt snyggt ut, även de tjejerna med riktigt långt hår som har någon enstaka påfågelfjäder är snyggt. Däremot är detta inget för blondiner, i alla fall inte det jag har sett. Det finns en hel del som har rosa och blått, fjädrar och glitter i sitt blonda hår, men det ser inte alls lika bra ut som när brunetterna eller de svarthåriga har det. Sak nummer 2 jag tänkte på under de senaste dagarna är skor. Det är ingen som bär högklackat, det är flipflops eller sneakers för det mesta. Och så är väskor inget många har, ryggsäck is the thing. 

Kind of like this

Shocking?

North Las Vegas 5.16 pm

Sitter och skriver på presentation om John Mayer, såå... någon som vet något chockerande om killen? Eller något helt random? Förrutom att har är grym på att spela gitarr som Mikaela sa. ;)


Day 26

North Las Vegas 8.15 pm

Har stora problem med hur jag ska börja. Mitt skrivar sinne är helt slut. Tomt hela vägen. Har spenderat dagen med att redigera bilder, läst, snackat med lite fint folk, halvsovit ute i solen och sånt. 
Förrutom det är det FootballSunday, vilket automatiskt har lätt till mycket football. Börjar fatta nu. Så händelserik har min dag varit, lite skönt faktiskt. 
Tråkigaste inlägget någonsin på bloggen, men det är så det blir - sorry.

Day 25 - Something I've never done before

Färdig för publicering 4.01 pm, tar tid att ladda bilder...


North Las Vegas 2.16 pm


Så, igår var jag på Las Vegas Strip. Det var relativt coolt. Kunde aldrig ana att det skulle finnas så mycket saker i en och samma stad. Tror/Tycker du att New York City är coolt, då har du inte varit i Las Vegas. Så häftigt. Jag menar, du kan se det coolaste i New York, i Las Vegas. That's awesome.

Vaknade runt 9 på morgonen, gick ner och åt frukost - flingor. I Sverige åt jag väldigt sällan flingor och mjölk, kanske för att det aldrig var något vi hade hemma, här däremot är det en vardags grej. Varje dag. Lär bli en fin vana. 
Hela dagen var det lugn som gällde. Spenderade någon timme ute i solen innan jag dog av värmeslag och tog en dusch.
Runt 7 någon gång drog vi (jag, min värdmamma, grannen och hennes utbytesstudent från Kina) in till Las Vegas Strip. Parkerade i ett parkeringshus, högst upp för allas information, där man fick en fin vy över staden. Blev lite bilder där. Tog en liten promenad till Caesar Palace, där för övrigt Ashley Tisdale hade sitt födelsedags party i år, och gick sen bort mot Treasure Island. Det finns så coola saker här. Vi såg också en... fontänshow(?) riktigt fint och på vägen till Treasure Island blev det ett vulkanutbrott mitt i city, vardag liksom. Nej, men Treasure Island (har skrivit det tre gånger nu...) var riktigt coolt. Såg en slags piratshow och den långa kön in till Circ du Solei. Såg in! Och juste, innan allt detta blev det en trip till Paris, eller nästan i alla fall, såg Eifeltornet. 
Åt sen middag på en Mexikansk restaurang. Sist men inte minst blev det en helt vanlig dag i New York, med bergodalbana och sånt där. 
Så, under denna kväll blev det en hel del kulturer på bara några timmar. Började med ett besök hos Caesar i Grekland (1), såg en liten del av Indien (2), fick en fin kvällsvy av Eifeltornet i Paris (3), vulkanutbrott någonstans där det finns såna (4), såg pirater vid Treasure Island (5), tog en bergodalbane tur runt i Manhattan (6) och såg Michael Jackson... Kan du slå detta så säg till!Pleeaaseee

Sluta kommentera som anyonym! Jag menar, får kommentarer hela tiden som är från "anonym" men sättet kommentaren är skriven på är som om personen känner mig, blir bara förvirrad. Så snälla, skriv vem ni är.

Preview

North Las Vegas 01.50 am

Det blir inget dagens inlägg idag, 1. för att jag håller på att somna 2. för att klockan nästan är två 3. bara därför.
Men, trots att mer info och detaljer samt bilder kommer imorrn kan jag säga att jag på 5-6 timmar såg så sjukt mycket. Här kommer lista med lite stödord:
1. Grekland
2. Paris
3. Fontän
4. Vulkan
5. Treasure Island & pirater
6. Mexico
7. New York
8. Och mycket mer

Godnatt

Drar in till stället där det händer

North Las Vegas 6.26 pm


På tisdag börjar jag retas!

North Las Vegas 12.13 pm

Är så taggad inför tisdag kväll! Haha, kommer så retas med alla er där hemma, varför? Säsongs starten av Glee! Tyvärr, det spelar ingen roll om ni streamar, laddar ned, what ever, jag kommer att ha sett det innan! Känn på den! Såg precis trailern, måste ta och titta igenom senaste avsnitten nu i helgen då. 
Mikaela & Louise - Var beredda med telefonerna, för det lär smsas!Likt en statusuppdatering

North Las Vegas 9.45 am

Sitter i köket och skriver av en powerpoint på 20 slides för zoologi. He... d

Day 24 - And... how many states have you been in?

North Las Vegas 10.36 pm

Sitter och tittar på the Notebook nu, så fin! Har hänt saker idag, men ändå inte. Inga stora händelser direkt. Vaknade tidigt... för tidigt. När jag kom till skolan ringer min värdmamma (även lärare första lektionen för dagen) och säger att jag ska säga till alla att vi ses på football planen. Så springer in i Iiris och skriver en liten lapp på dörren, visar sig att ingen läser den så vi gick tillsammans allihop ut. När vi kommer till planen dock säger en annan lärare att hon har gått upp till klassrummet igen, så vi får vandra tillbaka. Det var lite... random japp. Men lite frisk luft sådär innan första lektionen var bara skönt. 
Andra lektionen var inte heller helt händelse lös. Tog anteckningar, gjorde statprovet och arbetade med våra projekt. Läraren kom fram till mig under lektionen och säger att jag fick 48 av 50 på provet och bäst i klassen, vilket hon tyckte var lite oroväckande. Detta tog hon självklart upp sen inför hela klassen, att utbytesstudenten från Sverige fick många fler rätt än vad de amerikanska eleverna fick. Under detta samtal frågar en av killarna bakom mig hur många stater jag varit i, svarar att jag varit i runt sju stycken och han bara tittar på mig och säger: "Oh, that's more than I knew..." Ehm... okej... Hoppas att han skojade, men är inte helt säker på det.
Tror ni att tredje lektionen var lugn? Allt annat än. Började lugnt för att vara spanska, men lugnet före stormen - brandlarmet går, självklart! Börjar tjuta och blinka i hela skolan, snacka om tinnitus samt epelepsi. Så hela skolan på 3000 elever går ut och ställer sig på gatan utanför skolan. En kort stund senare var det in igen och forsätta med lektionerna.
Sista period, foto, var däremot lugnt och sansat. Satt och svarade på en massa frågor ur en bok, blev lite segt efter ett tag. 
Imorgon ska det för det första sovas ut, länge! På kvällen blir det ner till Las Vegas Strip! Det kommer bli awesome, får se till att ha kameran/kamerorna laddade och minneskorten tomma. 
Och nej, blev inga bilder, hände så mycket sen så orkade inte. Men det lär komme en massa under helgen.

Överväger

North Las Vegas 3.18 pm

Jag funderar över om jag ska skriva dagens inlägg nu, eller om jag ska leka med lite bilder först så de kan vara med i inlägget. Jepp, så blir det. Så kommer någon gång under min kväll... tidig morgon för er där hemma i kylan.

Day 23 - How are you?

North Las Vegas 7.51 pm

Har varit så trött hela dagen. Från det ögonblicket då klockan ringde tills det att ja... nu. Har på tal om ingenting märkt att min svenska har förändrats, eller jag har fått en helt annan dialekt. Vet inte om det är för att jag har så många norskor runt om mig. 
Vanliga morgon "drillen" och började veckans sista B-day med Intro Business då vi började jobba med projekten och gjorde en tangetbords grej. Det var typ ett spel där man skulle skriva så många ord som möjligt innan vattnet (där orden fanns) blev dåligt. Detta skulle vi göra i tjugo minuter, behövde aldrig starta om, vilket betyder att mitt vatten aldrig blev dåligt - SCORE! Läraren sa till och med till mig: "Good job there miss". Hoho!
Sen var det Global Diplomacy, varje utbytesstudents favorit... eller nåt. Nej, men nu börjar det bli lite galet. Har så mycket som ska göras. Fick ta hem anteckningsböckerna i alla fall. Men det är som om det vi ska göra är för avancerat. Det är så random saker och hon måste förklara allt hundra gånger innan någon ska fatta. 
Efter lunch var det Algebra som gällde. Gick igenom sista delen av kapitel ett samt räknade lite, gjorde klart läxan så behöver inte göra den i helgen. Däremot ska vi ha prov nästa vecka, vilket betyder att jag har tre prov samt en massa andra läxor om jag känner denna skola rätt. Det är riktigt kul, pratade om det med Inga idag. I Sverige, eller i alla fall i de skolor jag gått i, så blir klassen galen om det är fler än två prov på en vecka och de flippar ur om det är två prov samma dag, här - not so mush. Ingen sa nånting. Inte någon kommentar heller om att vi får reda på att vi ska ha prov knappt en vecka innan vi ska ha det. Okej, vi får ha med oss våra anteckningar, men ändå. 
Sista lektionen för dagen var composition, en lektioner jag verkligen börjar bli trött på. Däremot börjar vi göra mer avancerat nu, så det är väl skönt.
Efter att klockan ringt för sista gången för dagen var det Key Club möte som gällde. Fick denna gång vara i kafeterian då vi är så sjukt många. 
Innan vi åkte hem stannade vi till hos Kelly (min AR) så umgicks lite med Toni och Barbora. Nu - vet inte... men funderar på att gå och lägga mig snart.

Day 21 & 22 - No Title

North Las Vegas 8.05 pm

Igår var det B-day, blä. Började med Intro Business då vi skrev journal och började snacka om nästa projekt, muntligt framträdande om favorit artisten. Känns lite som det där man gjorde i engelska i 7an... Sen var det Global Diplomacy. Börjar bli ganska trött på den kursen nu. Vi gör egentligen ingenting och om man inte blir klar med något får man inte ta hem anteckningsblocket och göra det hemma, då vi "kan glömma den". Vi ska också ha prov nästa vecka, fick vi ta hem boken? Nope, inte förens imorrn. Vilken skillnad! Sen är vi också runt 50 elever i samma klass så det är alltid rörigt. Sen var det lunch och sen Algebra. Är glad för att jag äntligen går en mattekurs jag inte har några problem med, kan vara för att det vi läser nu är sånt vi redan har gått igenom. Tror Algebra II är som Matte A plus lite av Matte B. Som vanligt dock, blev jag jättesömnig och höll på att somna. Jag förstår verkligen inte, detta händer bara på matten. Aldrig annars, och inte i Sverige heller. Har hittils aldrig somnat dock och hoppas att jag kan fortsätta säga det. Sista period var compostition... Inte favoriten. Vi gör ingenting, och klassen är stökig. Det tar en halvtimme för folk att kopiera en powerpoint slide, när det för mig tar någon minut, och då skrier jag noggrant. Sen är det aldrig någon som är klar i tid heller. Säger läraren att vi ska vara klara om fem minuter har de flesta knappt börjat, medan ja kan vara klar... Borde kanske ta och byta, men då kommer, med alla säkerhet, hela mitt schema att ändras och det orkar jag verkligen inte. Blir lättare att få bra betyg dock.

Idag var det dock A-day = Best day! Hade zoology first period. Notes, notes. Och början på en liten bok om hur cellen delar på sig. Second var historia. Liksom compostion är det ganska lätt, klassen är dock en smula bättre. Liksom de senaste lektionerna tog vi en massa anteckningar. Pratar om "Early America" vilket jag redan läst om, vilket leder till att jag redan kan det vi går igenom. Började även med en par uppgift, timeline (sådana har man gjort "x" antal genom åren). Jag och Martine från Norge drog ihop oss och började våran. Åh, vår historia lärare har skapat ett Twitter konto som vi kan följa och få info om diverse saker samt credit tillfällen, dessa kan vara att de första tio som skriver deras namn och period till henne får credit m.m. Sen var det spanska, börjar bli seg den med. Snackade dock med lite folk i klassen som är på ungefär samma nivå som mig. Eller de hängde i alla fall med under deras Spanska I vilket leder till att du enkelt förstår början av spanska II. Fast läraren gillar mig - Europe liksom. Lunch och sen bästa två timmarna på dagen. Hade photography där vi jobbade med att redigera bilder. Fixade till ett skadat foto, reducerade bort lite fula saker, föryngrade ett porträtt. Efter att klockan ringde var det photoclub dags! Pratade lite om diverse uppgifter. Vi fick också skriva upp oss på vilken uppgift vi ville ha; fotograf, redigerare eller packare. Skrev upp mig som fotograf och redigerare. Vilket ledde till att jag ska hjälpa någon av fotograferna på måndag när vi fotar volleyboll lagen på måndag. Ska bli så kul! Hoppas på att det blir lite mer sen under de kommande veckorna då de olika idrottslagen ska fotas. Annars lär det bli en den redigering under de kommande veckorna. Det blir en hel del redigering på alla de foton som tas. Det är en stor skola med många lag och regular size på lagen. Läraren sa att det borde ta runt fyra dagar att redigera några av bilderna om de flesta hjälper till, dock är ju de flesta då nybörjare så lär väl gå snabbare när alla har lärt sig hur det hela går till. 
När jag kom hem tog jag en liten powernap och funderar på att gå och lägga mig nu. Trött. Borde ju klara mig igenom dagen om jag går och lägger mig nu.

5 sanningar

1. Jag lever
2. Jag är trött
3. Har en massa läxor till imorrn (gjorde men ändå)
4. Disney Channel är bästa kanalen
5. Blir inget mer bloggande idag, kommer imorrn!

Haha, det finns bra fina saker på den här datorn


Day 20 - Hm...

North Las Vegas 8.56 pm

En av de längsta dagarna någonsin. Var trött från det ögonblick jag vaknade tills typ nu. Hade zoologi första period. Yay - Inga notes! Började dock med quiz, som vanligt. Efter var det lite research på dator. Helt ok.
Next - historia. Själva lektionerna i sig är inte så farliga, jag menar, vi gör inget man behöver tänka mycket på. Tar lite anteckningar i börjar då det ända du behöver göra är att vara snabb med pennan. Sen är det simpla övnignar som gäller, typ färglägg och namnge alla vattendrag, eller namnge staterna m.m. Vet inte om det är för att värma upp lite, för att folk lär sig bättre, eller om det helt enkelt ska vara på lite låg/mellanstadie nivå. Helt okej för mig som inte har världens koll på den amerikanske kartan, men att sätta ut vart Atlanten och Stilla havet ligger varje lektion två-tre gånger i veckan börjar bli lite tjatigt. Man kan ju hoppas att de flesta vet vid det här laget.
Sen var det spanska... Jag vet inte, jag brukar tycka spanska lektionerna är helt okej, men här är det pest! Tror det beror mycket på klassen, läraren spenderar 65 % av klasstiden med att flytta runt folk som pratar, säga åt folk att vara tysta, skriva tardy lappar m.m Hinner aldrig med det vi ska. 
Efter lunch var det sista period - foto! Det är så skönt att ha den så där på slutet av dagen för det är verkligen en avslappnande klass. Kreativa sidan på och resten är det bara att koppla bort. Idag skulle vi efter genomgången av "action photography" reducera bort rynkor på en gamal man. Något jag aldrig gjort förut, men nu absolut vet hur man gör. Så om någon vill se yngre ut på en bild, skicka den till mig så ska det fixas. 

Efter skolan kom jag hem och tog det lugnt, började sen med matte läxan. Något senare drog vi iväg för att se Iiris visa sina skills inom gymnastik. Hon var riktigt duktig! Även om det hade varit kul att se någon failning, haha! 

Trött tjej som sitter vid datorn och bloggar så ska titta igenom matten och sen sova de timmar jag har tills klockan ringer igen...

A few words about my life

Har fått lite önskemål om att vara mer detalrik och berätta mer om hur allt är, familj, skola och allt.

Vad gör du efter skolan?
Just nu gör jag inte så mycket. Kommer hem och gör läxor, umgås med familjen. Var förra veckan på första mötena med fotoklubben och Key Club, så det kommer troligtvis bli något jag kommer att hålla på med framöver. När vintern närmar sig kommer jag även börja träna fotboll, eller ska i alla fall göra tryouts.
På helgerna har det varit väldigt olika. Första helgen var det bara att ta det lite lugnt, andra helgen var vi i Utah hos "the Forsstrom cabin" och nu i helgen var det ICES orientation och sånt. 

Hur är skolan, lektionerna, lärarna, klasskamraterna?
Varje morgon ringer mitt alarm på mobilen 5.00 am. Då min värdmamma är lärare på skolan får jag skjuss varje dag till och från skolan. Runt 6.00 kommer grannen Fan, utbytesstudent från Kina, över och kort därefter brukar vi dra iväg till mina värdmorföräldrar. Där i nästa vända lämnar vi av min värdsyster och hämtar upp Iiris från Finland som bor hos dem. Efter detta stop drar vi iväg raka vägen till Legacy High School.
Klockan 7.00 am ringer klockan och alla ska vara i sina klassrum. Lektionerna är ca 80 minuter långa. 
På min skola, och många andra runt om i landet, har de så kallade "A-days & B-days". Du har 8 "periods", lektioner som alltid är på samma ställe under samma tid. Varje dag har du fyra periods. Jag tror jag har nämnt mina kurser tidigare men här kommer de igen: Zoology, Intro Business, US History, Global Diplomacy, Spanish II, Algebra II, Photography II & Composition. Så, under mina "A-days", som det var idag på tal om det, så börjar jag med Zoology (värdmamma som lärare ^^), sen är det historia, next spanska och sista "period" för dagen är foto. Man har också första eller andra lunch. Detta beror på om din tredje period är på övervåningen eller undervåningen, övre = andra lunch, nedre = första. 
Mina lektioner är helt okej, favoriterna är fotografi och zoologi (och säger inte det endast för att mina kära lärare lät mig bo hos henne :P). De jag gillar minst är historia, spanska och engelska... ni som känner mig vet att jag i vanliga fall gillar de ämnena och avskyr matte och naturämnen. Men så är det inte här. Historia och engelska är ämnen som är obligatoriska vilket leder till att inte alla i klassen är särkilt ambitiösa eller har någon lust att ha lektion. Och lika så är det i spanskan, lite små jobbigt till och från, vi hinner aldrig med allt vi ska göra för läraren måste jämt säga till klassen att vara tysta. Det är det som jag älskar med zooloi och fotograferingen, alla i klassen är intresserad vilket leder till en tyst klass. 
Så ja, jag gillar mina lärare. Om man tittar i allmänhet så är de väl rätt stränga när det gäller till reglerna som skolan och/eller skoldistriktet har, men när det kommer till andra saker är de väldigt lättsamma. Så här är då mina lärare: Ms Forsstrom (känns sjukt konstigt att säga det, jag menar min värdmamma... haha.) - Skämtar om sina elever, jag har själv blivit utsatt för det. Eller, blev ett exempel... Men ändå, bästa! Mr Rogalski - Var helt ärligt lite rädd för honom i början, men han är sjukt bra. Strikt och vill ha allt på ett särkilt sätt, väldigt sträng när det gäller till tardy och sånt. Men har är bra, håller även han på och skämtar med oss hela tiden. Mrs Edwards - Allmänt rolig, när hon snackar historia drar hon in egna tankar, liksom som att Columbus var en idiot m.m. Min spanska lärare (som jag inte kan stava efternamnet på) - Ger ut mat om någon vill ha. Mrs Rango - påminner väldigt mycket om en franska lärare jag hade i två år. Riktigt bra, har inga andra ord. 
Som jag nämnde tidigare varierar klasserna extremt. Eftersom du själv väljer dina kurser är det olika klasser varje period. I de mer ambitiösa eller honor klasserna är det supernice. Ofta mycket fokus och så. De andra... not so mush. Tycker inte om det alls. Känner inte att jag får mycket gjort. När jag ändå är inne på eleverna, de är inte så dumma som alla europeer tror. Självklart har jag fått frågan: "Vad är Sverige/Norge?", "Vart är Europa?" m.m. Många blandar ihop de europeiska länderna och det är lite små kul ibland. Liksom i Sverige finns det de eleverna som man inte kan göra annat än att sucka åt för de ställer så dumma frågor, men många vet en hel del. Annars är de jättetrevliga. Jag älskar amerikanare. Ta det här exemplet. Du går runt i en svensk gymnasieskola och har ett par riktigt snygga örhängen, ingen kommer säga något till dig förrutom dina närmaste vänner, kanske någon i din klass. Det är säkert tjugo pers som ser dig och tänker: "Åh, va snygga örhängen..." men ingen kommer säga något. Här säger de direkt! Var med om det idag. Följde med Charlotte till toaletten och när vi stod vid speglarna var det en tjej som kom fram till henne och sa just det: "Oh, I love your earings!" Så simplet, hade aldrig sett tjejen förrut, ingen av oss. Skulle det hända i Sverige? Nope. Inte vanligt i alla fall. 

Hur är din familj?
Bättre än bäst. Den är så mysig. Min värdmamma är jättetrevlig, rolig och allmänt skön. Min värdsyster pratar konstant, men är världen sötaste! Jag spenderar ganska mycket tid med min "värdsläkt". Med andra ord min värdmammas föräldrar och bror, samt deras utbytesstudent, Iiris. Så otroligt fin och underbar familj! 
Får inte glömma lilla Doby också. Söt hund som bitar på allt -.-

Någon gång lite senare under kvällen ska jag iväg för att titta på Iiris när hon tränare gymnastik. Haha, random, men jag är så nyfiken på att veta vad hon kan göra/inte kan göra. Jag menar, det tog ju ett tag innan tjejen lyckades stå på händer, näe, skojar bara. Älskar denna tjej, min "moster" liksom, we're family.

Goodnight west america


Day 19 - Surprise!

North Las Vegas 8.20 pm

Har spenderat större delen av dagen med att göra läxorna till veckan. Eller i alla fall de som jag vet om. Reday for Monday! Ska dra mig upp för trapporna och bädda ner mig i sängen snart då jag är så trött. Om det inte hade varit så att ingen var hemma och att Jordan skulle komma runt 8 hade jag gått och lagt mig runt halv 7, kanske inte så tidigt, men hade säkert sovit nu. 
Vad har varit dagen, wow(?!) då? Hehe, vädret. Med all säkerhet. Trodde detta var öknen liksom, inte hade jag förväntat mig riktigt oväder och hagel. Nope, honestly, sängen ropar mitt namn!

Touchdown!


Have you ever heard about the weather in Vegas, no? Look!


So it all started: Började regna lite och jag tyckte det vore kul att visa Sverige hur ett riktigt "oväder" ser ut i Vegas. Trodde ju att det bara skulle komma lite regn.


After a few minutes: Blev det ännu värre. Och jag tänkte wow... Nu är det riktigt oväder.

Next sec.: Hagel! In Vegas? Det ligger fortfarande hagel ute och, det är inte kallt direkt.

My Very First Football GameIt's ironic

North Las Vegas 4.15 pm

Satt och gjorde ingenting när Tv:n la av... Hatar att vara ensam hemma när det är tyst så blev lite jobbigt. Ute var det grått, oskade en del men inget mer än så. Gick ut och vattnade lite. Ungefär fem minuter efter att jag stängt av vattnet och gått in igen börjar det regna... Först bara "Las Vegas regn" alltså inte något extremt som det kan bli i Sverige. Tänkte att ja, jag filmar det här så alla där hemma kan se hur öväder ser ut i LV. Haha, några minuter efter att jag stängt av kameran börjar det blåsa rejält och sen... kommer haglet. Rejäla stora hagelbitar. Då drog ovädret igång, filmade det också. Höll på ett tag, har aldrig sett så mycket hagel någonsin och det höll på ett bra tag. Helt galet. Det roligaste är dock att jag pratade med Barbora som bor en bit bort, men fortfarande i NLV, haglade det där? Nope. Åh, vädret i Las Vegas är för roligt! Nu är det sol btw, ligger fortfarande en massa hagel på marken, ser ut som en sen vårdag i Sverige. När det ligger några små snöområden här och där och solen skiner. Dock är det ganska mycket varmare här.
Haha, hunden har fastnat med tassen i skyddsnätet på studsmattan, stackarn. Trasslade ur det själv. Hehe, Off topic! Hund stackarn har ju aldrig sett något sån här förrut skulle jag tro, inte så gammal. 
Aja, har du tråkigt och vill har något som roar dig, ta en titt på klippen som snart kommer upp.

Day 18 - With a few good friends...

North Las Vegas 2.37 pm

Vaknade upp ensam i huset, var bara lilla Doby som sprang runt i huset. Tog det lugnt och låg och halv sov i soffan under förmiddagen. Runt 12-1 någonting blev jag hämtade av Eric och Iiris och så drog vi till orientation för ICES. Det var hur kul som helst! Åh, så underbart att träffa alla utbytesstudenterna och allt. Så fina människor allihop. Badade, och hade det allmänt nice. Större delen av tiden var i och för sig snack. Alltså regler som ICES har och så, blev lite segt i slutet. Dels var det varmt och soligt som man blev trött snabbt och så satt vi bara och gjorde egentligen ingenting. Lyssnade. 
Efter mötet var det hem till lite släkt och åt middag där och så spenderade jag natten med Iiris. Somnade direkt, var så trött. 

Day 16 & 17

North Las Vegas 9.35 pm

Var så trött igår att jag helt enkelt inte orkade skriva något. Har i och för sig inte hänt mycket. Igår var det upp tidigt, iväg till skolan och sen skola. That's it. Hade photoclub möte. Känns super! Tog en liten nap när jag kom hem, var så trött! Innan vi åkte hem spenderade vi dock två timmar extra i skolan, utan att egentligen göra någonting. Så blir det ibland när skjussen har möten. Men, det är helt ok. Älskar skolan så!
Idag var det samma drill som vanliga A-days. Zoology quiz och sen flöt dagen på. Slutade med första Key Club meeting. Sjukt mycket folk - ca 190! Wow. I ett klassrum. Får se dock om alla stannar kvar. 
Fredag imorrn! Längtar efter helg, första football matchen för min del också. Missade den förra fredagen då vi stack till fina Utah. 
Jag som skulle gå och lägga mig tidigt, nu är klockan så där som den brukar vara.

Day 15 - Remember the time when the funniest toy you could have was a doll that didn't do anything

North Las Vegas 8.17 pm

Sitter och tar det allmänt lugnt i soffan nu. På tal om det så är det sjukt mysiga soffor. Kanske ska ta med dem hem sen. 
EDIT: Sitter nu på rummet efter middag och sedan "Charlie and the choclatefactory". 

Var en lång och tuff dag på Legacy. Var allmänt utmattad och hade stora problem med att koncentrera mig. Hade första zoology quizet idag. Var inte så farligt, däremot var det inga "1,X,2" frågor utan det var egna svar som gällde. Fick veta vid middagen att det hade gått bra, inte helt fel att ha värdmamma som lärare alltså!
History och spanskan gick på som vanligt... känner att det kanske är lite för lätt just nu. Men hellre lite repetition än något helt nytt man inte är bekant med. Älskar fotokursen!! Började fixa med projektet idag. Blev i stortsätt klar, ska kolla på det lite mer och se om jag kan komma på några mer ideér. 
Hade en fin, fin eftermiddag med supermysigt besök.

Nu -> Bed time!!


P.S Såg reklam på Tv:n idag om en dansande "Baby born". Jag menar, vad hände med den tiden då den bästa leksaken var dockan som kunde äta/dricka flytande mat?

More pics.

Labour day weekend


Q & A

Q: Har du fått några kompisar utanför familjen. Går du på någon aktivitet efter skolan? Vad saknar du mest med Sverige? - Anonym

A: Har än så länge bara gått i skolan i en vecka. Har träffat många olika människor, men har inte blivit riktigt tajt med någon än. Sen beror det på var du drar gränsen "utanför familjen". Har blivit relativt nära med utbytesstudenten från Finland som bor hos mina "värdmorföräldrar". 
Nej. Inte än så länge. Nu i veckan drar alla klubbarna igång med sina första möten så då börjar själva klubbaktiviteten. Sen framåt vintern börjar soccer säsongen så då ska jag försöka komma med där också.

Q: så roligt att läsa att du trivs så bra där belle! :) du kan väl lägga upp lite bilder på hur det ser ut i skolan å där du bor? :) vad gör du när du är ledig på helgerna å eftermiddagar? tack för kortet å nallen!! :D kraaaaaam <3 - Linnea

A: Har inte riktigt tänkt på att ha med kamera till skolan och så än. Men det lär nog komma fler och fler de kommande veckorna. So far har det varit ganska körigt. Första helgen skulle man anpassa sig och så. Under eftermiddagarna var det läxor och någon powernap när jag kom hem från skolan. Nu i helgen var vi uppe i familjestugan. Tar helt enkelt allt som det kommer. <3

Q: hur haar du det?? är det som du trodde det skulle vara? :) - Anonym

A: Jag har det superbra. Älskar livet här. Det är aldrig som du tror att det ska vara. Du kan inte hitta någon som kan säga att det är som de trodde att det skulle vara. Jag hade en helt annan bild av allt innan jag åkte. Den bild jag har av allt nu och allt det som jag har upplevt är så mycket bättre än vad jag trodde. Det gäller att inte ha för höga förväntingar. Hellre att du blir chockad över att något hände som du inte trodde än att något som du vill ska hända inte händer.

Q: Hej, jag hoppas att du har hört den nya gymnasieformen GY2011 ? Jag är också utbytesstudent i USA, men jag ska återvända efter 6 månader till USA. Jag är lite orolig om hur den nya gymnasieformen är osv. Vet du nånting om GY2011 ? 
Tack i förhand för ditt svar! - Jenny

A: Ja, alltså vem har missat den? Alltså den största skillnaden mellan nya och gamla är betygsystemet och att de ändrar de olika programmen. Allt detta ska du som utbytesstudent ha pratat om med din syokonsulent för att vara säker på allt. Hoppas du har gjort det så det blir lätt att komma in i allt. Jag vet bara det som min SYO sa till mig. Det finns en massa info på GY2011 på skolverketshemsida. Du kan även läsa mitt inlägg om det -> Klicka här.


Q: Vad är det för skollunch, nyttiga saker el mindre onyttiga, el har du "matlåda"? - Anonym

A: Jämfört med var man har hört om skolluncher på andra bloggar m.m. Så har Legacy bra mat. Det finns sallader och wraps för bra pris. Sen finns det ju pizza och sånt också. Jag har köpt mat några gånger. Lunchen är väldigt tidig så är inte särkilt hungrig vid den tiden. Har tagit med någon frukt eller liknande och sen ätit något mer rejält när jag kommer hem. Det varierar helt enkelt.

Day 14 - Waking up at ten on a Monday morning

North Las Vegas 9.28 pm

Labour day = ledigt! Vaknade runt 10, superskönt att få sova ut. Tog det lugnt hela dagen egentligen, skypeade med alla möjliga tills Sverige sa godnatt till resten av världen. Åkte sen iväg och shoppade i en av de mindre galleriorna här omkring... För er Stockholmsbor var denna ungefär som Täby Centrum. Kan bara gissa hur den största är... Jag och Iiris gick runt och shoppade lite. 
Åt middag hos grannen och nu är även denna dag slut. Det går så sjukt fort! Måste se så jag har allt till imorrn. Klockan lär ringa runt 5.00 AM! Back to school!
Eftersom det blev ett sånt plutt inlägg kommer det lite bilder från i helgen. Fler lär komma!

Labour day weekend (Ericas bilder)Day 11, 12, 13 - In another world

North Las Vegas 11.33 pm

I fredags drog vi upp till Utahs berg för att spendera helgen där med släkten Forsstrom. Så efter skolan drog vi iväg ut från Las Vegas, bort från Nevada, in i Arizona och stängde av motorn högt upp i bergen i Utah. Tre stater på några timmar, inte helt dumt. 
Hade en sjukt rolig och händelserik lördag. Jag och Iiris hängde med på Camp GoldenEagle och fick supercoola t-shirtar! Lekte lite lekar, spelade volleboll m.m. 
Senare på dagen gjorde vi lite famlijegrejer. Gjorde saker jag aldrig gjort förut eller trodde jag någonsin skulle göra. Ååh, lärde mig ett nytt kortspel. Inte för att jag var så bra, men tror i alla fall att det kan vara ett som jag kommer ihåg. SCORE!
På kvällen var det en liten mysig stund med området då det var spökhistorier i skogen. Vi var grymma! Tydligen är detta något som familjen har som uppgift att varje år berätta spökhistorier. Måste säga att detta var den bästa spökhistorie stunden jag varit med om. Susanne berättade Bloody Mary. Medan Lorane, Erica, Iiris och jag stod för lite specieleffekter. Lorane och Iiris stod för skådespeleriet, Erica för ljuset och jag för ljudet. Grymt lyckat!
På söndagen gick jag och Iiris med på en promenad för att se på världens utsikt. Det var sjukt vacker och bilder kommer troligtvis under morgondagen. Vi åkte också iväg och gick ner i en grotta. Var riktigt häfitgt det med. Senare på kvällen var det middag med hela området, riktigt American. Och strax efter var det back to Las Vegas. 
Som sagt, riktigt rolig och underbar helg! Och bilder kommer!

Feel free to ask!

Requested: Frågestund!

Fråga på! Vill inte säga allt, men alla frågor som har med High School år att göra svaras på! ;)

Day 10 - Pink notebook and a two page essay

North Las Vegas 9.32 pm

Second A-day. Har kommit på att jag så föredrar A-days framför B-days. Alla favorit lektionerna ligger på A-days, hade kanske varit lite skönt att sprida ut dem, eller så är det superskönt att varannan dag ha super roliga lektioner och den andra dagen ha mindre roliga. I don't know. Började i alla fall med Zoology! Mycket notes blev tagna, gäller att plugga inför quiz på måndag... Sen var det vidare till andra sidan skolan för U.S History. Vet inte men det känns inte riktigt som historia lektion, tillbringade denna lektion med att skriva ut vilken stat som låg var, skriva förkortningar på blindkartan vi fick och sen färglägga den i olika färger beroende på region. Antar att detta sen kommer vara till stor hjälp när vi börjar själva historian men just nu kändes det mer som geografi. När klockan ringde var det iväg till första spanska lektionen, blev lite krångel eftersom jag annars brukar ha första lunch och nu skulle ha andra. Läraren i keramik som skulle skiva på pappret för att jag skulle kunna bli uppskriven på spanskan var själv på lunch så fick hänga i spanska rummet utan närvaro tills klockan ringde för lunchens slut och jag kunde gå ner och få lappen påskriven. Valde absolut rätt spanska kurs. Det är sjukt många elever och det var lite små stökigt, men efter en lektion känner jag att jag redan ligger några steg före plus att läraren älskar mig! Haha, var lite assistant idag. Fick credit för det, på tal om ingenting. Fick även största kramen när jag sa att jag var från Sverige. Haha, så underbar! Dock pratar hon snabbt så det gäller att hänga med. Next - lunch och sen var det last period och favoriten photography! Det är nog den bästa kurs jag någonsin läst. Så avslappnande och kul och intressant. Idag börjde vi lite smått. Tittade igenom vad som krävs i kursen och gjorde en så kallad "Global Art Events" då du får en artikel som du sen ska skriva en kort sammanfattning av och sen åsikter om den. Fick också första uppgiften - Digital Project 9/11. Ska med andra ord ta fyra foton som beskriver vad vi gjorde under 9/11. Själv var man ju lågstadieelev och var hemma i Sverige. Har dock några ideér. Så det ska bli superkul. Får se om jag kanske kan fixa det i helgen. 
När jag kom hem var det läxor som gällde och så har det varit. Algebra och Intro Business. Mycket att göra alltså. Måste verkligen skaffa mig en kalender. 

Imorgon är det sista dagen av första veckan i High School. Och med detta kommer helg och Labour day! Eller ja, det är väl på måndag tror jag. Anyway så ska vi till famlijestugan i Utah. Ska bli superkul. Träffa resten av släkten, Iiris kommer med också så återigen blir det utbytesstudenter som tar över... eller kanske inte. Nej, men det ska bli jättekul! Får se dock om det finns något internet där eller om det får väntas med inlägg tills jag kommer tillbaka vilket borde vara sent söndag kväll. 

Har varit duktig och tagit lite bilder idag. Hade dock ingen kamera med mig så dessa är tagna med mobilen, inte bästa kvalité men ändå. Så detta är lite av min vardag.


Legacy High School, huvudkorridoren.

Var lite fullt i bilen idag då vi hade en fjärde utbytesstudent med oss, så Iiris fick sitta i barnstolen. 

Röda muggar!!!                                                    Lite utsikt från fönstret.

Mer utsikt, eller utsikt och utsikt. Så här ser det ut utanför fönstret som är mot vägen. Btw, världens mysigaste område.


Day 9 - When it's a sauna outside you prefer to stay inside

North Las Vegas 9.54 pm

B-day avklarad! Score! Återigen sjukt fin dag, förstår inte hur det alltid kan vara så fint väder här. Hade Intro Business första period. Alla skulle säga något om en själv som favorit film, låt m.m. Insåg att det fanns många Harry Potter fans i den klassen. Mitt första intryck av läraren jag fick var att han var sjukt sträng, men nu. Jag vet inte, han är laid back samtidigt som han har koll på klassen. Kan mycket väl vara så att det är en klass som man bara tar om man vill och är intresserad. Något som han har påpekat mycket, men jag gillar honom. Känns som en riktigt bra lärare. 
Sen var det dags för Mentorship, en lektion som inte var lika intressant. Vet inte om det var det att det var mycket väntan men det var lite stökigt. 
Så var det dags för 4e perioden. Global Diplomacy! Sjukt kul klass där alla utbytesstudenter måste vara, och det är sjukt många. För och nackdelar med det. Det finns bland annat en annan tjej från Sverige, samt en massa från Norge. Jag menar, det är jättekul att få lära känna dem också och ha några man kan träffa lättare sen när alla är tillbaka igen. Men samtidigt, man är ju här för att leva ett amerikanskt liv och snacka engelska, känns så där att veta att det då finns flera man kan snacka svenska med... Men, det gäller bara att inte bli fast med det och försöka lära känna amerikanarna bättre. Efter lunch var det första matte klassen, Algebra II. Var inte alls svårt, mer en repetition av vad vi gjorde förra året.. Dock blev det en liten funderare när det står på tavlan: "Find the last common denominator". Detta visade sig vara "Hitta minsta gemensamma nämnare" LCD = MGN, så nu vet man det.
Sen var det dags för last period. Även den var lite stökig men återigen, jag gillar lärarna. 

När jag kom hem var det äntligen dags för presenter, har verkligen inte haft tid då det alltid har hänt något så nu så! Sen var det läxor. Zoologi essayn, blev precis två sidor. Hope you're happy now!! (;D) samt hann göra hela matten till på fredag. Feels good. Ska försöka få min välbehövda sömn.
Imorrn är det återigen A-day och sen på fredag efter skolan bär det av mot Utah och där kommer jag hänga fram till söndag kväll.

P.S Jag kommer stanna i den här famlijen! Feels awesome! Trivs hur bra som helst.

Baksidan av skolan...typ

Day 8 - Collecting bugs in the pool

North Las Vegas 9.36 pm

Second day of High School! Jag var lite sådär till High School ett tag, man har sätt på bloggar hur de ser lite halv skabbiga ut och så, men Legacy är så frächt. Okej, skolan är relativt nybyggd men den är så mysig. Det är folk överallt vilket är lite skrämmande första dagarna, men jag har bara varit här två dagar och det känns så bra. Det är sådan school spirit också. Överallt på alla väggar finns det något stort plakat som säger något om skolan, om det så är en klubb eller om någon av årskullarna. Lärarna är helt underbara också. Och nej, jag skriver inte det här endast för att alla ska tycka att det är så bra, jag skriver det för att det verkligen är det. Visst det har varit lite varmt i korridorerna men hur många minuter spenderar vi där? Tre till fem när man ska till och från lektionerna. 
Sen det här med A-days och B-days, förvirrad tjej. Förstod verkligen inte hur vi skulle få plats med åtta periods då varje period är 80 minuter och skoldagarna är från 7-1.23, men det var ju olika dagar. Udda periods på A-days and jämna på B-days. Här är då mitt schema:
Period Course Teacher
0 Mentorship/AST Armstrong, M
1 Zoology H Forsstrom, E
2 Intro Business Rogalski, D
3 US History Edwards, B
4 Global Diplmcy Miner, A
5 Spanish II
6 Algebra II Greer, K
7 Photography II Rango, R
8 Composition Hofheins, V

Alla de som är fet-markerade är då mina periods på A-days. Hehe, favorti dagen. Än så länge kan jag inte berätta så mycket om lektionerna i sig då de egentligen inte har börjat. Hade keramik först under 6e perioden men bytte till spanska istället. 

Skollunchen alla bloggar om att deras skollunch är så dålig och sånt. Jag menar, okej, det är inte den bästa. Men det är en stor skola och man kan inte servera finaste maten till så många elever. De har många alternativ, sallader, wraps samt det vanliga. 

Efter skolan var jag hemma ett litet tag och sen åkte jag hem till Kellys och var under kvällen med Barbara och Antonia. Innan vi hoppade i poolen fick vi ner lillebror i familjen att plocka upp insekterna som låg där i. Så nu har jag påbörjat min zoologi grej. Vi ska nämligen ha samlat 30 insekter som slutprojekt. Så om någon har några insekter över är det bara att skicka, jag lär behöva dem. Har i alla fall en äcklig spindel, och ingen sån där som man ser hemma lite då och då, den här va hårig. Fick även höra att de hade hittat en tarantella i trädgården igår. Scary...
Get ready for B-day!RSS 2.0