Day 295

Absolut, absolut sista timmarna. Gick upp runt halv 3. Packade ihop det absolut sista och bytte om och sen var det raka vägen till flygplatsen. Sa hejdå till Erica (lite tårar... :/) och började sen köa för incheckning. När jag hade stått där ett tag sa de att alla som skulle rese internationellt någon gång under resan skulle behöva checka in inomhus. Så behvöde nu flytta mig med två stora resväskor, en carry on, en jacka, och handväska (som var relativt stor och fullpackad). Fick sen stå i kö inne, tilllslut kom jag fram men då sa hon att hon inte kunde skicka bagaget hela vägen utan jag skulle vara tvungen att hämta upp det i New York och checka in igen. Fun!
Så var det på planet från Las Vegas till New York, från favorit staden till andra favorit staden. Satt dock på McCarren i en bra lång tid. Piloten sa bokstavlig talat: "We're missing 50 pounds of fuel... we don't know where it is. So we need to figure that out, it may take a while." No shit Sherlock! Så tillslut kom vi iväg. Var då ungefär en och en halv timme sena. Kom till New York och cirkulerade i luften i säkert 40 minuter inann vi landade. Så fick stressa ner till baggage claim, som var omöjlig att hitta. Sen tog det evigheter innan bagaget kom, samt att pengarna på min telefon tog slut. Fick det tillslut och skulle då försöka få med mig allt igen, var dock en mycket längre väg, plus att jag var stressad. Fick hjälp av en snäll liten person på flygplatsen som hittade en vagn till mig, fanns där men man behövde betala... Så fick i alla fall en och fick sen hjälp att komma dit jag skulle. Superawesome person alltså! Kom fram och lyckades få ihop allt där. När jag checkade in väskorna så var det ju avgift för extra väska, samt att en var grymt övervikt. Så tillsammans skulle det bli $160, precis som det varit i Las Vegas. Men av någon anledning bestämde hon sig för att skippa de $100 och bara dra $60. Och nej, det var inte det att hon "glömde". Sen hade tydligen hela New York problem med internationella banker så tog en evighet att dra av pengarna från kortet. Var inte alls många av oss utbytesstudenter som behövde betala fullt pris. Gick till gaten för att se om jag kunde träffa på Matilda, vilket jag gjorde. Hon satt med någon tjej från Finland hon träffat. Hörde att de pratade om Köpenhamn i högtalarna och hörde gaten, så tänkte gå dit för att se om Frederik var där. Det var han! Så kul! Träffade även en annan dansk tjej som vart i Las Vegas hon med. Stod där en stund innan jag gick tillbaka till Matilda. Efter ett tag gick vi alla över då finskan skulle till Köpenhamn med.
Så var det dags för mig och Matilda att boarda till Stockholm. När vi var vid våra platser (nästan längst bak) satt Ida där, likaså gjorde Angela. Samt fyra andra utbytesstudenter. Så grymt att vi alla hade blivit placerade på samma ställe. Var så kul att se alla. Och jag menar, jag och Ida som var i Las Vegas tillsammans visste inte ens att vi skulle vara på samam flyg från New York. Det måste ha gått många flyg från Las Vegas de senaste 24 timmarna. Flygresan var så lång, såg på Journey 2, den där filmen med tjejen och de två specialagenterna och lite annat smått och gott. Kunde verkligen inte somna.
När vi nästan var framme och blev informerade om att det var mulnigt och 12 grader i Stockholm, var vi en hel grupp som inte var så glada. Jag menar, vi som skulle stanna i Stockholm hade spenderat 10 månader i Las Vegas, Florida, South Carolina & California. Inte några svala stater/städer direkt.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hej.
Har funderat lite på att åka som utbytesstudent efter nian, om två år alltså. Men jag undrade hur det blev för dig när du kom tillbaka, med skolan. Fick du gå med dom som är ett år yngre eller hur gjorde du. Och När man kommer tillbaka, känns det som man missat en massa och att ens kompisar har "hittat nya vänner"?
Kram Alexandra

Svar: Hej! Förlåt för sent svar. Jag går med 95:orna nu istället för 94:orna. Jag kände inte alls att jag hade missat något, tyckte mer att de som stannade här hemma i Sverige och inte gjorde något alls förutom det vanliga hade missat chansen att göra något som är så otroligt kul som det jag gjorde. Jag brydde mig inte alls om att mina kompisar som jag hade innan jag åkte hade träffat nya eller förändrats för det hade jag också och nu har jag närmare vänner i min nya klass än jag någonsin har då alla har mognat och jag som person har lärt mig så sjukt mycket genom att vara borta ett år från alla och lära mig att ta hand om mig själv. Om man är orolig för att ens kompisar ska hitta nya vänner och tänker allt för mycket på sånt är det ingen idé att åka för då kommer man spendera hela tiden med att tänka på alla här hemma, och det ska du verkligen inte göra. Så sudda bort alla de tankarna och åk med ett helt öppet sinne och tänk inte på det som händer hemma. Det enda som är lite irriternade är väl nu när jag sitter med plugg upp till öronen som alla andra i tvåan medan mina barndomsvänner tar studenten om en månad. Men det är allt värt.
Isabelle

2013-04-17 @ 19:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0