Day 222 - 225 San Francisco

Day 222 lördag
Vaknade upp i häftiga San Francisco. Något jag inte hade räknat med var hur äckligt kallt det skulle vara, jag hade ju tänkt - åker till Cali så behöver ju inga varma kläder - duh, det är knappast varmt över hela staten. Köpte två nya jeans kvällen innan och hade som tur var en tjock tröja med. Blev en promenad dag. Gick först ner till Market St, som hotellet låg väldigt nära. Sen vandrades det gatorna fram, var vid den kringligaste körgatan, Lombard (?). Såg spårvagnar, har inte sett sådana sen Stockholm. Gick sen ner till Fishermen's Wharf och bland annat Pier 39, där det fanns hundratals (fria) sjölejon. Av någon anledning gick vi igenom China Town också. 
Day 223 söndag
På morgonen gick vi och hyrde cyklar. Vi cycklade ner genom staden, och tog en brantare väg till Golden Gate bron. Tillsammans med hundratals andra tog vi oss över bron till andra sidan. På vägen ner till hamnen åkte vi förbi ett nyss brunnet hus, eller de höll typ på att släcka. Åt lunch på ett litet ställe och sen tog vi en färja tillbaka till fastlandet där vi sen cycklade tillbaka och lämnade tillbaka dem. Hade middag på något litet ställe - men var helt okej.


Day 224 måndag
Gick ner till Fisherman's Wharf igen och försökte få en tur till Alcatraz, tyvärr så var det helt sllutsållt - fram till torsdag. Så istället gick vi på akvariet. Var inget märkvärdigt. Tidigare under dagen när vi var påväg från hotellet ner till hamnen och stod och väntade på cablecar träffade jag helt plötsligt på Leonie. Senare på dagen gick vi högt upp på ett berg för att se på utsikten och på kvällen var det middag på Bubba Gumps, där... jag träffade Leonie igen. När vi skulle tillbaka till hotellet var det svinkallt ute. Inte nog med att man behövde gå till cablecarn en ganska lång bit, man behövde vänta i en evighet också. Ush!


Day 225 tisdag
Släpade upp alla väskorna och allt till biluthyrningen. Varken kul eller enkelt. Tog bilen genom staden och sen över bron. Åkte lite där på andra sidan i letande efter Red Wood skogen, som inte riktigt var så coolt som det skulle varit. Träden var inte alls stora och var inget som var värt att åka för. Innan vi lämnade San Francisco åkte vi kringel vägen, liksom många andra. Bara en massa sväng åt höger och vänster, men inget man kan göra någon annanstans. På vägen från SF till LA stannade vi över på ett hotell, på vägen dit stannade vi i en liten hamn. Från hamnen till hotellet var det bara berg och vatten. Körde där i bergen i upp till två timmar. Värsta var dock när vi nästan var nere och vi kom till en lång kö. Tydligen var det något vägarbete på "g" och de hade stängt av vägen, i 40 minuter eller något sånt fick vi sitta i kö utan att röra på oss alls. Inte så jättekul. Stod ett gäng nära våran bil som skulle till Vegas, är lite kul att höra vad alla tycker när man själv vet typ allt. Kom tillslut igenom. Första arbetet var verkligen ingenting och det blev lite: "var det för det här vi väntade i 40 minuter?". Kom tillslut fram till det lilla hotellet och sov.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0