Day 2 - Let's hear it for New York, New York, New York...

Newark 11.18 pm

Nu sitter vi här, asociala klubben, jag vid bloggen och Hanna vid fråge pappret och lyssnar till ljudet av New York och flygplatsen. Hade en helt magisk dag idag, underbar verkligen. En sån där stund då jag nästan ångrar att detta inte var min första gång i New York City. 

Vi gick upp runt 6. 7 var det dags för frukost. Vid kvart i 8 var det samling nere i lobbyn och 8 prick gick bussen in till Manhattan. När glimtar av Manhattans skyskrapor kom närmare kändes det som att komma hem. Helt galet, jag är kär i denna stad. Har aldrig varit så glad över att komma tillbaka till en stad som jag var imorse. När vi nästan var ute genom tunneln som går imellan Jersey och Manhattan börjar "Empirse State Of Mind" spelas i högtalarna, och ja, där kom New York City och Manhattan upp. Det var en så häftig känsla, helt ärligt. Alla borde lyssna på den låten när de kommer in. Det var verkligen magiskt. 
Åkte runt Manhattans Up Town med världens bästa guide. Så himla cool och härlig. Typisk New Yorker. Helt kolugn, sjöng och rappade lite då och då. Han var helt underbar. När vi åkte runt på 5th Avenue kom det hela tiden en massa "And here, to your left, lives..." och så en massa namn. Denna kille hade även koll på alla filmer som utseplar sig i New York och körde quiz med oss. Vad såg vi mer? Glimtar av Empire State, Rockafeller Center, Central Park, Central Station, St. Patricks, "Friends House" m.m Fick lite fritid då jag, Hanna, Lovisa och Matilda strosade runt på Manhattans gator. In på diverse affärer som Forever21, Hollister, Ameircan Eagle, Abercombie and Fitch, M&M shop, H&M m.fl. Hade också världens mysigaste fika stund i världens mysigaste område. Gick först runt och frågade New York bor samt poliser var närmaste Donken Dounuts fanns, hittade en tillslut. Så det plus Starbucks och sen en tripp till Central Park och en varm mysig klippa i solen, yes, skulle gärna hänga där varje dag. Så mysigt.
Vilket underbart liv man skulle ha om man bodde i New York. Gå till skolan, sluta och ta och sätta sig i Central Park och göra sina läxor. Vilken dröm! 

Runt kvart i 6 var vi tillbaka på bussen som skulle ta oss tillbaka till Jersey, Newark och hotellet. Önskar verkligen att vi fick lite NYC by night, men nej. Väl tillbaka på hotellet var det upp och lämna väskor och påsar och sen ner några våningar för möte. Tog upp frågor vi alla hade skrivit och lämnat in. Måste säga att Elliot och Jonathan hade bästa frågorna, något med "vad gör jag om en isbjörn attackerar mig i Alaska?" och "Hur mår du?". Haha. 

Imorrn blir det Down town Manhattan. Ska bli så... vet inte om det är kul, men intressant att se Ground Zero. Sist jag var där var det bara ett stort vacum, det fanns ingenting förutom ett stort hål i marken. 

Har så många bilder och lite videos och sånt, men ja... får se hur det blir med det. Vore verkligen jättekul att kunna lägga upp filmen, men inte världens bästa internet så det går lite segt. Vi får se. Kommer väl upp lite senare om det inte ändras i detta inlägg. 


P.S Familjen - det ligger polkagrisar i skrivbordslådan, ta dem!

Kommentarer
Postat av: ida :)

Hej! Vilken fin blogg :D Jag ar ocksa utbytesstudent och bor i Las Vegas! Vilken skola ska du ga pa? :D

2011-08-25 @ 06:59:06
URL: http://untouchable.blogg.se/
Postat av: Mamma

Först och främst... Grattis på namnsdagen hjärtat (ni får väl fira dubbelt idag...).

Så jätteroligt att läsa dina inlägg. Du låter så himla glad - kul. Och jag vet ju att du älskar New York - det gör jag med och jag är jääääätteavis just nu, vill också!!! Just nu ligger du väl och sover (hoppas jag), själv sitter jag på jobbet - back in business. I eftermiddag ska jag på träff med Jespers arbetslag i Stora skuggan (du vet motsvarande den träffen som ni hade i Dommarudden). Hoppas bara att det slutat regna till dess.

Ha en kanondag i vår favoritstad!

Puss och Kram!

PS Vi kastar oss över polkagrisarna:-)

2011-08-25 @ 07:26:24
Postat av: Pappa

Grattis på namnsdagen, fast jag har ju redan messat om det. det finns massa fina saker i NY som man kan köpa åt sin pappa... :-)

2011-08-25 @ 14:29:17
Postat av: Ann

Hmm...kan inte annat säga än att jag är avundsjuk. Väldigt avundsjuk. Roligt med en bra start på äventyret!



Kram

A

2011-08-26 @ 13:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0