Svar till Amanda

hej! Vad jag förstått så åker du med explorius? är du nöjd? något som du är mindre nöjd med, isåfall vad?
Du är ju i Las Vegas, önskade du att hamna i nån större stad elr liknande? gjorde du delstatsval?
Kan du inte berätta lite om där du bor, din familj, skolan osv?
kramar amanda


Japp, det stämmer. Jag åker med Explorius och jag är jättenöjd. Jag vet själv av erfarenhet att det kan vara lite svårt att välja organisation, speciellt när man som blivande student gärna läser bloggar och sånt för att få en students inblick. Tyvär är inte alla nöjda, och vem du än frågar kommer du alltid att få olika svar. Vissa har tyvärr inte alls haft det bra, medan andra (som jag) har det underbart. Men det kan jag säga dig, att vad jag har märkt när jag prata med andra studenter i år är att de flesta problemen ligger hos den amerikanska organisationen och de som jobbar med den. Allt Explorius har gjort för mig att fungerat superbra, jag har bra kontakt med dem och har alltid haft känslan av att jag alltid är välkommen. Redan innan jag åkte hade jag en bra kontakt med dem på kontoret och besökte dem två gånger. Jag är verkligen supernöjd med Explorius och deras jobb. Om jag måste säga något så är det nog att det hade varit kul om man blandade ledarna lite på New York campet, så man i alla fall hade en från varje land med. För när vi var där så var det ingen svensktalande, visst vi skulle snacka engelska, men ibland var det frågor man ville ställa som man inte riktigt kunde formulera sig riktig på engelska. 
Åh nej, jag valde att inte önska något alls då jag tyckte det kändes ganska dumt att önska stat då det inte är det som är det viktigaste, utan familjen är det som gör ditt år bra eller dåligt. Visst är det alltid kul att hamna i en stat som fler känner till eller där det finns mycket, men tänk på att om du väljer att önska Kalifornien, lika gärna som du kan hamna strax utanför Los Angeles, kan du hamna på gränsen mellan Kali och Oregon och det är kanske inte den Californiadream som alla är ute efter. Själv har jag varit i både Disney Land i LA, Malibu beach och Six Flags. Min mamma hamnade på ett majsfält i Michigan hos en underbar familj, och jag förväntade mig typ samma sak, alltså mitt ute i ingenstans. Sen att jag hamnade i Las Vegas, var verkligen inget jag förväntade mig, men kändes då ganska bra att vad jag förväntade mig var att hamna i ingenstans. Dock är det inte alltid superkul och superbra att hamna i en stor stad. Det är stora skolor med många elever så det kan vara svårt att hitta sin grupp i början. I flera fall önskar jag att jag var i en lite mindre stad i alla fall, för vi är väldigt många elever i skolan och alldeles för många utbytesstudenter. 
Jag bor i North Las Vegas, alltså.. norra delen av Vegas. Hela Las Vegas området är uppdelat i mindre områden. Det tar ca en kvart att ta sig in till the Strip. Det är i stort sätt vart man kan ta sig här. Liksom i större delen av USA är det svårt att ta sig någonstans om man inte har bil. Lokaltrafiken fungerar inte riktigt som den gör hemma i Sverige och för att komma någonstans som en utbytesstudent gäller det att hitta skjuss. Min familj består av värdmamma på 26 och värdsyster på 6 år. Min värdmamma är lärare på skolan jag går på och jag har henne i ett ämne. Jag trivs något underbart och ja... allt är bara bra. Delar många intressen med min värdmamma, framförallt inom Tv-serier; Grey's Anatomy, Glee, Desperate Housewives. Det finns typ alltid något. Sen har vi alla tre en kärlek för Disney. Skolan jag går på heter Legacy och  är som sagt stor och har många utbytesstudenter (runt 30). Jag läser ämnen som jag är rätt så intresserad av vilket jag älskar, är så skönt att inte vara tvungen att läsa något man inte vill. Vi läser i blockschema, åtta ämnen sammanlagt med fyra varanan dag. Vi har så kallade A-days och B-days. Under mina A-days har jag zoologi(värdmamma som lärare), US historia, spanska och foto. B-days spenderas med intro business, global diplomacy (som är ett måste för utbytesstudenter på skolan), algebra och sist composition (engelska klass). Algebra är otroligt bra att läsa, jag läser Algebra 2 och det vi går igenom är i stortsätt bara nytt vilket betyder att man redan har en försmak på vad som kommer när man är tillbaka i Sverige. Jag får skjuss till skolan varje dag, som börjar 7. Detta betyder att mitt alarm får av 5.15. Jag spelar fotboll varje dag efter skolan, två timmar. Två gåner i veckan är det match mot andra skolor. Vi har tre lag; Varsity, JV och Freshmen. Själv spelar jag i JV. Om man är väldigt intresserad av en sport och vill spela i Varisty laget är det bra att tänka på att du måste vara zonad för skolan, något jag inte är. Dock är jag väldigt nöjd med att vara i JV laget då vi faktiskt gör mer. Det finns alltid något att göra, vet inte irktigt vad jag ska göra nu till våren när fotbolls säsongen tar slut, står mellan simmning och softball. Men jag får se lite. Att spela sport är verkligen var jag har fått mina amerikanska vänner. 

Hoppas det var lite svar på frågorna :)

Kommentarer
Postat av: AMANDA

ja tack för svaren, mycket hjälp på traven! Gud vad roligt att du är så lyckligt lottad och hamnat bra från början. Jag har förstått från många att explorius är en bra organisation, men som du säger är det isåfall amerikanska organisationen som krånglat... Kan man välja organisation i USA? Skulle du vilja svara på ungefär vad ditt år som utbytesstudent kostat inräknat med fickpengar, vaccinationer osv. Jämför lite olika organisationer vad det kostar och det står just nu mellan Explorius och AFS nämligen.

Du får gärna maila mig svar :)

/ Amanda

2012-02-09 @ 21:13:27
URL: http://aboutanamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0