Svar till Amanda (igen) :)

ja tack för svaren, mycket hjälp på traven! Gud vad roligt att du är så lyckligt lottad och hamnat bra från början. Jag har förstått från många att explorius är en bra organisation, men som du säger är det isåfall amerikanska organisationen som krånglat... Kan man välja organisation i USA? Skulle du vilja svara på ungefär vad ditt år som utbytesstudent kostat inräknat med fickpengar, vaccinationer osv. Jämför lite olika organisationer vad det kostar och det står just nu mellan Explorius och AFS nämligen.
Du får gärna maila mig svar :)
/ Amanda


Nej, man kan inte välja amerikansk organisation, vad jag vet. Vem som hamnar i vilken organisation beror på vilken stat man ska tillbringa sin tid i, och även en hel del slump. Vad jag vet är de största organisationerna som Explorisu jobbar med ICES och ISE. Själv har jag ICES och även en värdmamma som jobbar som area rep i samma organisation, vilket i vissa fall ger mig lite inside information, vilket för det mesta betyder att jag får se nya studenter som är påväg, så ser verkligen framemot att se några svenska applikationer rulla in. 
Jag får ofta frågor om hur mycket det kostar, för ja... det är ju en ganska så stor grej. Jag antar att du redan har koll på kostanaderna som organisationerna ger ut. Förutom den hamnar mycket av pengarna till läkarbesök och sånt. Vaccinationer och undersökningar är inte det billigaste direkt. Sen kostar visumet som du behöver en del också. Jag har inte full koll just i denna stund de exakta summorna, men kan skicka iväg ett mail till dig eller något. Fickpengar... ja... Alltså. Om du åker med Explorius börjar du din resa med några dagar i New York, där kan det vara bra och enklast om du har "riktiga" fickpengar, alltså sedlar men dig. Jag fick $150 från morfar som jag hade där. Annars har jag kort. Ett från ICA som jag använder för det mesta då det inte har några extra kostnader, sen har jag även ett handelsbanken VISA som jag använder när det andra inte fungerar. 
Explorius och AFS är två jättebra organisationer. Jag har en väldigt nära vän som åker till Nya Zeeland med AFS om cirka två veckor och en föredetta klasskompis som var där förra året, både är (hittils) nöjda. Mer än så vet jag inte om organisationen. Vad jag har hört och förstått så är dock AFS experter på NZ och fantastiska när det handlar om år där, medan Explorius har mer erfarenhet i USA. Självklart vet jag inte hur de andra organisationerna är, har en vän som åker med EF och en annan som jag lärde känna här. Vet norskor som åker med STS och så. Men, Explorius är verkligen en bra organisationen. De är trevliga och jag säger återigen att jag är supernöjd.
Skickar iväg ett mail till dig med mer invecklad information, men annars tror jag att det kan vara intressant för andra att läsa frågor och svar. :)


Kommentarer
Postat av: Tilda Larsson

Du får jättegärna maila mig med och kostnaderna för det är det som hindrar mig från att åka så det skulle vara jättesnällt om du kunde göra det!

många kramar!

2012-02-10 @ 10:28:58
URL: http://tiildalarsson.blogg.se/
Postat av: amanda

tack ännu en gång för svaren! Vad snällt att du mailar.

kram amanda

2012-02-15 @ 22:13:58
URL: http://aboutanamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0