Day 27 - Well, we tried

North Las Vegas 7.04 pm

Imorgon har det gått en månad sen jag lämnade tryggheten i Sverige och satt på ett flyg i "x" antal timmar. Känns helt sjukt, tiden har gått så snabbt. Satt för några kvällar sedan och jämförde med konfirmationslägret som var under tre veckor och kommer ihåg hur långt jag tyckte det var att vara borta tre veckor, har varit här i snart fyra och känns som om det gått mycket fortare än konfalägret. 
Hur som helst, den här dagen som började så där kan jag säga - slutade helt okej. Eller skoldagen slutade underbart! 

Som vanligt ringde klockan 5. Gick upp, det var svinkallt i rummet, kan bero på att fläkten samt ACn var på. Så hoppade in i en varm dusch. Skippade frukosten då jag helt enkelt inte var på humör. Helt utmattad och hade verkligen inte lust med någonting. Gick ner till köket/vardagsrummet och satte mig i soffan med en iPodlur i ena örat. Fan kom runt 6.15 och något senare drog vi iväg för att byta ut Jordan mot Iiris. Och så var det iväg till skolan. 
B-day, vilket betyder att första period var Intro Business. Jobbade på projekten samt gjorde ett Triva Quiz. 
Second period var Global Diplomacy, alla utbytesstudenters favorit, om det inte hade varit så att jag redan läst allt det vi gör just nu hade det säkert varit ganska mycket mer intressant. Har prov på onsdag, är lite orolig för hur frågorna kommer formuleras. Hon skulle nämligen ta dem alla från en hemsida där det finns en massa frågor om kapitlerna i böckerna. Var inne och tittade där för ett tag sen och frågorna har sjukt avancerade ord i sig, fick slå upp nästan varje fråga för att få fram vissa ord. Så hoppas verkligen att hon mixtrar lite med språket så vi förstår, majoriteten i klassen har ju inte ens engelska som första språk.
Sen var det lunch. Haha! Jag och Ida bestämde oss för att bryta kedjan och sätta oss med några amerikanare och inte med de andra utbytesstudenterna. Det failade... eller jo. Vi gick runt lite och funderade på vilka vi skulle invadera. Hittade ett bord med tre tjejer som vi satte oss vid. Ida började säga nånting på engelska, men ingen av dem reagerade. Slutade med att vi satt och snackade norska/svenska med varandra. Visade sig senare att gänget vi nyss satt oss vid var de där tjejerna som är i bråk och tar piercings på varandra under skolan eftersom föräldrarna inte godkänner det. Hehe... bättre lycka nästa gång (aka onsdag). Hade sen Algebra i 80 minuter. Var beredd på min vanliga halvt somning efter en timmes lektion, guess what, den kom aldrig. Var fullt vaken hela lektionen! SCORE! Gäller att vara på topp nu då vi har prov på onsdag. Yees, har Algebra och Global Diplomacy prov på onsdag, och jo, Intro Business projektet också. Love! 
Last Period = Composition. Var en väldigt komplicerad engelska lektion... eller inte. Vi fixade våra "Interactive Notebooks" ska visa mina anteckningsblock någon gång för att visa alla hur avancerat det är här i staterna. Det går inte att bara anteckna vad läraren säger eller vad som står på powerpointen hur som helst. Och det var efter att sista klockan för dagen ringt som höjdpunkten på min dag började. Tog mig ner till fotorummet och träffade lite random folk där från fotoklubben. Strax därefter transporterade vi oss till gymnastiksalen och gjorde i ordning för fotograferingen av Volleyboll lagen. Var inte så mycket att fixa egentligen, bara vara beredda på att skriva lite på några lappar och ta emot pengar/checkar. På tal om det, jag trodde inte checkar existerade längre. Men alla använder checkar här. Men det var riktigt kul! Träffade lite nytt folk och hade kul. Gjorde egentligen inte så jättemycket, men alltid trevligt att stå och prata med lite random folk.
Ser framemot A-day imorrn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0