Besök på US. Embassy

Har varit på amerikanska ambassaden idag. Det var egentligen inget att oroa sig för alls. Visst, jag var lite små nervös ibland, tänk om man hade glömt något eller om något blivit fel. Men nej. Det gick verkligen superbra. Du står i kö utanför först, sen är det säkerhetskontroll, sen får du gå in i ett väntrum. När du går in får du en nummerlapp. När ditt nummer kommer upp lämnar du alla papper och sen får du gå och sätta dig igen tills de ropar upp ditt namn. Där är då själva "intervjun", de frågor i stort sätt bara om vart du ska, om du inte vet så frågar de vart du skulle vilja hamna och kanske ger någon liten kommentar till det. De är i alla fall supertrevliga. Inget att oroa sig för alls. Var bara någrann med att ha med alla papper bara. 

Mina 5 tips för ditt besök på ambassaden:
  1. Boka tid tidigt. Så fort du har fått ditt DS2019 gå in på ambassaden och fyll i ditt DS160 samt att du bokar tid. Det kommer nya tider hela tiden, så om du inser att din tid är tajt kan du alltid avboka första tiden och boka en ny. Du kan också ta kontakt med din organisation.
  2. Samla alla papper. Se till att du har alla papper i ordning och att allt är som det ska. T.ex att fotona ska vara på fotopapper, att allt är underskrivet och att kuvertet har alla frimärken samt adress på. Lägg alla foton i en plastficka, mapp eller liknande.
  3. Var redo. Redan när du kommer till ambassaden och ska stå i kö, ta fram ditt pass, DS160, betalningen samt kuvertet. De går nämligen och tittar så du har allt när du står i kön. Det går då också snabbare.
  4. Ta med något att roa dig med. Du får inte ha någon elektronik in i ambassaden, ingen mobil, ingen ipod, ingenting. I väntrummet där du kommer spendera större delen av din tid är det enda du kan göra där är att se på BBC News om och om igen, samma nyheter varje gång. Eller läsa nån svensk skvallertidning från två månader sen. Ta därför med en egen bok, eller liknande.
  5. Prata med andra utbytesstudenter så att ni kan gå dit samtidigt. Är du över 16 år får nämligen ingen målsman följa med in. Det är lite roligare och tiden går något fortare om ni är två stycken som sitter och väntar än om ni är helt själv.

Hur lång tid det tar är olika för alla. För mig tog alltihop två timmar. De är väntandet som tar längst tid, det andra går jättefort. Däremot har jag kompisar som fick vänta i fyra, fem timmar. Då kön utanför var i två. Jag säger bara det, se till att vara där i tid. 
Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Petra

vet du något än när du ska åka? och vart?

2011-07-26 @ 16:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0