Day 1 - Something is wrong when you miss an earthquake

Newark 8.22 pm

Första kvällen i New York nu då. Sitter på Lovisas och Matildas rum nu med Hanna, Erik och Elliot. Spelar något svensk "vad vet du" spel. 
Åkte hemifrån vid 7 imorse. Det var riktigt jobbigt. Redan kvällen/dagen innan var det jättejobbigt allt. Många tårar och ännu fler när man sa hejdå på morgonen. Kändes inte verkligen på något sätt, som om det bara var en dröm. Eller som om detta bara var en liten tripp man skulle ta över till New York och sen komma tillbaka om några dagar, aldrig att man skulle vara borta så länge. Gick igenom säkerhetskontrollen runt... vet ärligt inte när. Det blev så sjukt mycket bättre igenom kontrollerna. Blev frukost på Starbucks. Lite senare gav vi oss iväg till gaten. Satt där ett tag tills det att de ropade ut i högtalaren att vi skulle komma till boardingen, tydligen stod de där och väntade på oss. Blev lite möte med finska studenter, samt Matilda och Elliot. Btw, från Arlanda var vi bara sex stycken från början; Jag, Lovisa, Hanna, Martin, Erik och Jonathan. 
8 timmar på flygplanet... segt. Såg samma Glee avsnitt tre gånger, om inte ännu fler. 

Landade i Newark, New Jersey, runt 1 (New York time). När alla var av planet fick vi dra oss mot passkontrollen. Där hände det grejer kan jag säga. För det första var det sjukt mycket folk, världens kö som vi stod i under två timmar, om inte något mer. Tydligen, under denna kö tid, var det ett jordskalv. Hanna märkte det, Lovisa märkte det och flera andra, jag... nope. Hur kunde man missa det liksom? Inte ens en timme i USA (okej, internationell mark...) och man får vara med om ett jordskalv, och så märker man inte det. Surt. Detta ledde till lite allmänt kaos på flygplatsen och några av oss fick ta oss själva från flygplatsen till shuttle parkeringen... gick ju bra ändå. 
Kom till hotellet, som ligger verkligen granne med flygplatsen och motorvägen, fin utsikt man har. 
Skulle dela rum med Matilda och Lovisa, awesome, synd att Hanna blev själv. Dock, bara en liten stund efter att vi börjat göra sig hemma kommer Lisa från Explorius och säger att jag ska byta rum och bo med Hanna. Så nu är det super! 
Vid sex-tiden var det middag. Jonathan fyllde år... eller fyller? Haha, svensk tid - fyllde, New York - fyller :P Så vi andra svenskar ner till Gift Shop och köpte en penna med firhetsgudinnan på och sen ställde vi oss alla redo utanför hissarna att sjunga "Ja, må han leva!" Oturligtvis kom han ner för trapporna så blev inte samma "surprise" som vi hade hoppats på. Men, men. 
Då vi var sist in i matsalen var det inte så många platser kvar i salen. Så vi fick dela upp oss. Med det var la' trevligt. 

Så ja, nu sitter vi här, killarna har gått och alla börjar bli riktigt trötta nu. Imorrn är det dags för första dagen i New York. Ska bli sjukt kul! Gänget här är helt underbara, har bara snackat med svenskarna än så länge, men verkligen - kunde inte fått en bättre Soft Landing grupp!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Sååå skönt att höra att allt har gått bra. Ha det nu härligt i New York så hörs vi när du kommit fram till Vegas. Kram!

2011-08-24 @ 06:34:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0