08:orna tar över fjällen

Det märks när alla stockholmare sticker uppåt norr, det är kaos på vägarna och ännu mer kaos runt skidcentret. Läste på lite andra bloggar idag att det verkar som om de som bor här uppe permament börjar tröttna på oss stockholmare och skickar därför ut plogmaskiner och traktorer som går extra långsamt. Inte så jättetroligt, men vi råkade faktiskt ut för både långsamma traktorer och plogmaskiner och även vissa bilar på vägen upp till Åre idag.
Pratade med en kompis idag som bor här uppe. Jag har aldrig trott att det blir så stor skillnad när stockholmare kommer upp till fjällarna, men tydligen blir det stor skillnad. Jag vet att det är stor skillnad på sommrarna när alla drar till Gotland, men enligt kompisarna här uppe är det ännu värre att ha 08:or i fjällen än på Gotland. Själv märkte jag mer av det när vi var på Gotland förra året än alla dessa år uppe i fjällen. Men, men.

Vi bor hur som helst nästan mitt i backen, men då det är för få p-platser för att räcka till alla lägenheterna så blir det att ta skidbussen när vi drar oss till Duved och Tegefjäll. Imorrn blir det dock Åre-Åre. Så det kommer bli superkul, får se om man träffar på någon. Åre är stort och det brukar inte spela någon roll hur många man känner som ska hit, man hittar ändå aldrig någon.

Har ännu inte lyckats hitta min film, men det kommer. Vi ska väl strosa runt lite i Åre-by imorrn så får se om den kanska finns där.

Hare bra alla uppe i fjällen, nere i alperna, nere i söder och alla er där hemma!

xoxo-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0