Örsö 2009

Kom hem ifrån Örsö i lördags eftermiddag, men har varit så slut efter lägret så har inte orkat logga in på blogg förrens idag. Örsö är för er som inte vet ett jättemysigt läger Danderyds sjöscout kår har varje år (om de inte är något annat läger under sommaren).  I år var det disney tema, det märktes inte så jättemycket mer än att de va små disney bilder på resepten och när vi tävlade var det något av ett Robin Hood tema.

Förra året regnade det mer eller mindre varje dag, vilket det inte gjorde detta år. Det var bara de två första dagarna som det kom någon skur lite då och då. Vi var inte heller så jättemånga i patrullen så lagom med plats fick man i tältet. Förra året var vi 10 stycken, vilket var ganska trångt då det slutade med att vi låg 3½ personer på 2 liggunderlad :P Men det var mysigt ändå, i år låg vi alla på en halvan av tältet, utrymmet som var kvar blev packningens plats.

Barken gjorde ett asbra jobb med att sätta upp lägret, vi var klara med allting första dagen, var bara några små saker som behövdes fixas till. I år hade vi tältet på samma plats som förra året och likaså diskstället. Istället för en fyr-fot och ett bord på det, i år var vi ju itne lika många så vi satte en bänk på fyrfoten och använde kistan som en annan bänk. Vi fick också elda i år så det blev till att bygga spis av lera :) Det tog också en bra tid att sätta upp pressäningen som hände över lägret, Leo fick klättra upp i fyr-foten till slut och dra över den och vi andra fick stå på varsin kant och dra. Tillslut fick vi över det ;)

Micke lekte pyroman och eldade upp allt han fick tag på, det gick inte en måltigt utan att vi andvände T-röd eller fotogen till att tända elden som vi skulle laga maten på :P "x" antal gången blev soporna upp eldade också, då blev det en massa rök under presseningen och det blev värsta hash hyddan. Vi blev bara lite flummiga.

En av nätterna vaknade vi av att seniorerna var inne i vårt tält och satt och sjöng :S Lite förvånad blev man, inte blev vi så glada heller, bli väckta mitt i natten var inte så kul. Dessutom blev en annan P-scout (vår granne) bara lite sur på oss :P Hon började med att skrika åt oss att vara tysta, det var ungefär då seniorerna gick. Sen var det någon som sa något och hon skrek igen åt oss att hålla käften. Micke sa någon kommentar till det, kommer inte ihåg vad och helt plötsligt börjar den skumma tjejen rycka upp våra tältspikar så halva tältet flyger innåt, där blev vi arga. Jag, Micke och John (tror Leo var med också) gick ut för att sätta i tätet igen. Då står hon utanför och bara glor på oss, John säger något och helt plötsligt står hon och sparkar på honom :S Alltså, what??!! :?

En annan natt pratade vi med en av våra ledare om att gå en liten kvällspromenad, det är vanligen inte något som man får göra om man inte är senior, men det fick vi. Det var månklart och vi gick en bit neråt kajen. Vi satte oss på en lite brygga vi hittade och myste där ett tag. Det var bara lite läskigt eftersom John höll på hela tiden och skrämde mig :P Är så extremt lättsskrämd att jag tycker det är löjligt.

Natten efter det frågade vi om vi fick vara ute igen, detta var då sista natten. Det fick vi och vi gick till bryggan igen. Den här gången såg de som ägde bryggan oss och när vi hörde någon ropa blev vi lite små rädda. Men vi gick upp till dem och pratade med dem. Vi sa att vi var scouter och var på läger här och frågade om vi fick låna bryggan. Hon som bodde där märkte vi inte tyckte om den idén, han sa att vi fick vara där nere, men eftersom vi kände att hon inte ville att vi skulle vara där gick vi tillbaka till lägret och gick bort till badberget istället. Där låg vi på klipporna i månskenet och tittade på stjärnorna. Vi bade också, det var ganska mysigt, kallare än på dagen men det var helt okej :) När vi låg där på klipporna såg vi en massa stjärnfall, jag såg bara ett av dem men Lizzie såg runt 5 stycken :O Karlavegnen lysta jätteklart och vi såg flera sateliter. Sen kom seniorerna och satte sig på klipporna och spelade kort eller något sånt. Vi stannade inte kvar så jättelänge utan gick tillbaka till tältet och låg och myste där ett tag. Det slutade med att vi alla somnade i en stor hög.

På lägret finns det en massa priser man kan vinna. Förra året vann vi tävlingen, flaggan och läger hästen. Flaggan är ett pris för bästa patrull och läger hästen är för bästa läger. I år vann vi bara flaggan, men bara och bara. Flaggan är faktiskt det viktigaste priset. Egentligen vann vi läger hästen också. När David skulle dela ut den sa han ungefär: "...sen har vi den där patrullen som Barken som bara sparkar lite i gruset så växer ett läger upp..." Men eftersom vi bara är sista åringar fick Briggen läger hästen i stället, men som vi sa: "Mentaliskt sätt fick vi läger hästen, men symboliskt fick Briggen den". Briggen hade faktiskt ett bra läger, men vi hade lite bättre ^^

Tyvärr har mitt minneskort dampat sig så mina bilder från Örsö är typ borta eller något sånt :''''''''''(

xoxo -Isabelle

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0